• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Informativni portal?

neonest kaže:
Da li neko ima pametan savet? Iz odredjenih razloga ne bih da sajt postavljam na forumu.

Pitao si za savet i ljudi su ti ispisali savete,e sad sto se to tebi ne svidja sta su oni napisali to je nesto drugo i nemas razloga da se ljutis na ljude sto ti daju savete koje si trazio,a sve sto su napisali i ja bi to napisao jer imamo svi iskustva u raznim oblastima i skoro svi saveti ma koliko bili teski su realni i istiniti.

Kazi koji zelis "pametan" savet da cujes pa da ga napisemo,da bi bio zadovoljan.

harnemo7007 ti je napisao ono sto i jeste istina,znamo da istina boli ali sta da se radi.

flex202 kaže:
Telegraf.rs je pokupovao veliki broj FB stranica,baš veliki broj i na taj način je i došao u top 10 u Srbiji,imali su dobar godišnji budžet za reklamiranje,tako da nisu se probili samo zbog novinarske ekipe.

Nije pokupovao fb stranice,nego placa administratoru koga znam i kako se zove i odakle je,jer sam se pre petljao sa fb stranicam pa smo razmenjivali neke skripte a koji ima 20 stranica od po 200.000 clanova i objavljuje svaki dan postove od telegrafa.

Ne mozes sa info portalom kojega vodis i na kojem radis samo ti, konkurirati velikim stranicama koje imaju cijele timove ljudi, sto za pisanje, sto za promociju i backlinkanje. Opet cu ponovit: najbolje rezultate u googleu dobiti ces sa jakim backlinkovima, pusti facebook i takvo reklamiranje, od toga nema bas neke prevelike koristi.

Pitao si za savet i ljudi su ti ispisali savete,e sad sto se to tebi ne svidja sta su oni napisali to je nesto drugo i nemas razloga da se ljutis na ljude sto ti daju savete koje si trazio,a sve sto su napisali i ja bi to napisao jer imamo svi iskustva u raznim oblastima i skoro svi saveti ma koliko bili teski su realni i istiniti.

Vidis uplices ljude u pricu. Ljudi su mi ispisali savete, a jedan covek mi je stavljao u usta ono sto nisam reko. Sto iz ovoga vidim da zelis da okrenes sve ljude protiv mene gde se ja toboze ljutim na ljude koji mi daju savete. E svasta. Ne kazem ja da vi nemate iskustva, ali ocito da je pojedinima komunikacija nula cim ne razlikuju sta je savet od stavljanja necega u kontekst sto ja nisam izgovorio. Meni je ovde sve savet sem ovoga "ne mozes se ti porediti sa blicem i kurirom" - to svakako nije savet bar ne normalnim ljudima. Ja se ovde sve vreme opravdavam kako ni u jednom kontekstu nisam dao do znanja da zelim da se uporedjujem sa njima!

Kazi koji zelis "pametan" savet da cujes pa da ga napisemo,da bi bio zadovoljan.
harnemo7007 ti je napisao ono sto i jeste istina,znamo da istina boli ali sta da se radi.

Harnemo je ovo napisao: "Druze moras da razumes jednu stvar. Ti ne mozes da se poredis sa Kurirom ili Blicom. To su novine!"

Sta tu moze da me boli genije? Nesto sto nije istina a to je da se ja poredim sa njima? Boze svasta!

Ne mozes sa info portalom kojega vodis i na kojem radis samo ti, konkurirati velikim stranicama koje imaju cijele timove ljudi, sto za pisanje, sto za promociju i backlinkanje. Opet cu ponovit: najbolje rezultate u googleu dobiti ces sa jakim backlinkovima, pusti facebook i takvo reklamiranje, od toga nema bas neke prevelike koristi.

Ne zelim da budem konkurent, zelim da podignem posete, da recimo ne radim bas toliko koliko radim... Pomogo bi mi recimo neki od plugina koje je spomenuo flex202. Ili mozda neki savet iz SEO, spomenuo sam da se u to zaista ne razumem... To bi mi pomoglo, a ne prica kako se ja poredim sa kurirom i blicom!

Evo i ja da se oglasim u temi posto i ja u neku ruku drzim informativni portal.. Prvo sto se tice rasprave hernemo protiv tebe, mislim da je nastao nesporazum, ugledati se na neke novine i porediti se su dve razlicite stvari, ti si u prvom postu rekao ovo "Zelja mi je velika da uspem u ovome, jer informativni portal koji ima svakakve clanke poput portala kao sto su blic, kurir ne samo sto moze doneti zaradu preko adsensa vec predstavlja jedan ozbiljniji medij koji vremenom pruza mnogo mogucnosti za razna poslovanja." i to znaci da se ti ugledas ujedno i poredis sa njima u neku ruku, a on ti je samo rekao da to nikada ne mozes biti u sustini jer su to godine i godine iskustva, velika ulaganja, veliki timovi kao i offline biznis..

Koliko god pricali SEO SEO SEO, ne moje licno misljenje a vidim da i ne gresim toliko je da je skoro 80% posete na tim sajtovima dobijeno promocijama i reklamama na drustvenim mrezama... Kupovane stranice, reklame, twitter promocija, instagram.. I ja kao vlasnik slicnog portala jurim takvu posetu.. Pogotovu ti sto drzis nichu sajta koja je prenatrpana, ima trista hiljada "Vesti" portala, i na svima citas istu stvar relativno pa su ljudi navikli ujutru uz kaficu Blic,Kurir,Telegraf, sto znaci da ti treba da im izlazis ispred nosa da bi poceli i tebe dda citaju, upravo je FB ta stvar jer 90% korisnika FB-a ujutru uz kafu ili kad nema sta da radi lista pocetnu, kad iskoci tvoja reklamica kliknu pa se zabave malo..

Stoga ako tebi ide pravljenej stranica i marketing, udji u posao ozbiljno, plati promocije na fb-u, napravi nekoliko stranica i TI ih odrzavaj a posao pisanja clanaka prepusti nekome za platu..Jer sigurno neces moci kvalitetno da radis obe stvari, ukoliko nemas 10h dnevno vremena za sedenje pored kompjutera... Nekad cak ni jedan pisac nije dovoljan vec 2-3 pisca ukoliko imas dosta kategorija.. Bilo kako bilo moras da ulozis, dosta vremena ili novca, jer nazalost ovde se ne probija bez ulaganja, pogotovu ne u takvoj nichi koju si ti uzeo..

Sto se tice marketinga, cepaj grupe, stranice, kupi fb reklame i kontaktiraj neke jace fb profile.. Tinejdzeri su BOOM za deljenje vesti, ja sam u tim godinama i clanak koji ja napisem na mom sajtu i podelim na svom profilu ima po 1000 ulaza(zavisno od teme i broja lajkova na samoj objavi), takodje i ostali dele iste clanke pa su mi oni nekako omiljeni vid reklame :)

Lep pozdrav,
P.S potencijalni sam ti kandidat za pisanje clanaka ako trebas nesto, PM ;)

Necu da okrenem nikog protiv nikoga,nego kada pitas za savet onda dobijes i razne odgovore koji mogu i da ti se ne svidjaju ali su takvi kakvi su i sto je najgore istiniti su,ne bi da ulazim u dalju raspravu a tebe molim da me ne vredjas skriveno sa "genije" i tako te stvari.

SpawneR kaže:
Evo i ja da se oglasim u temi posto i ja u neku ruku drzim informativni portal.. Prvo sto se tice rasprave hernemo protiv tebe, mislim da je nastao nesporazum, ugledati se na neke novine i porediti se su dve razlicite stvari, ti si u prvom postu rekao ovo "Zelja mi je velika da uspem u ovome, jer informativni portal koji ima svakakve clanke poput portala kao sto su blic, kurir ne samo sto moze doneti zaradu preko adsensa vec predstavlja jedan ozbiljniji medij koji vremenom pruza mnogo mogucnosti za razna poslovanja." i to znaci da se ti ugledas ujedno i poredis sa njima u neku ruku, a on ti je samo rekao da to nikada ne mozes biti u sustini jer su to godine i godine iskustva, velika ulaganja, veliki timovi kao i offline biznis..

Koliko god pricali SEO SEO SEO, ne moje licno misljenje a vidim da i ne gresim toliko je da je skoro 80% posete na tim sajtovima dobijeno promocijama i reklamama na drustvenim mrezama... Kupovane stranice, reklame, twitter promocija, instagram.. I ja kao vlasnik slicnog portala jurim takvu posetu.. Pogotovu ti sto drzis nichu sajta koja je prenatrpana, ima trista hiljada "Vesti" portala, i na svima citas istu stvar relativno pa su ljudi navikli ujutru uz kaficu Blic,Kurir,Telegraf, sto znaci da ti treba da im izlazis ispred nosa da bi poceli i tebe dda citaju, upravo je FB ta stvar jer 90% korisnika FB-a ujutru uz kafu ili kad nema sta da radi lista pocetnu, kad iskoci tvoja reklamica kliknu pa se zabave malo..

Stoga ako tebi ide pravljenej stranica i marketing, udji u posao ozbiljno, plati promocije na fb-u, napravi nekoliko stranica i TI ih odrzavaj a posao pisanja clanaka prepusti nekome za platu..Jer sigurno neces moci kvalitetno da radis obe stvari, ukoliko nemas 10h dnevno vremena za sedenje pored kompjutera... Nekad cak ni jedan pisac nije dovoljan vec 2-3 pisca ukoliko imas dosta kategorija.. Bilo kako bilo moras da ulozis, dosta vremena ili novca, jer nazalost ovde se ne probija bez ulaganja, pogotovu ne u takvoj nichi koju si ti uzeo..

Sto se tice marketinga, cepaj grupe, stranice, kupi fb reklame i kontaktiraj neke jace fb profile.. Tinejdzeri su BOOM za deljenje vesti, ja sam u tim godinama i clanak koji ja napisem na mom sajtu i podelim na svom profilu ima po 1000 ulaza(zavisno od teme i broja lajkova na samoj objavi), takodje i ostali dele iste clanke pa su mi oni nekako omiljeni vid reklame :)

Lep pozdrav,
P.S potencijalni sam ti kandidat za pisanje clanaka ako trebas nesto, PM ;)

Ovo je vec nesto konkretno... Ove grupe, stranice, profile u to se najvise i uzdam, jer imam dosta stranica, u dosta sam grupa i imam dosta profila :) Problem oko SEO je sto ja ni tih 20% nisam iskoristio a zna biti vrlo znacajno, ne razumem se ali citam i ljudi mi govore. Meni je poenta uzeti dnevno 10 - 15e po glavi i to je to, znaci ako mogu sam ok, a ako ne onda po glavi toliko. Meni je to neki cilj, a biti u top 10 ne zelim, imam dobre razloge za to.

Nisam citao nista osim prvog posta ( da se ogradim ukoliko je neko dao slican odgovor ).. Cilj treba da ti bude da zaradis 200eur mesecno, zaposlis nekog, povecas zaradu, zaposlis nekog, povecas zaradu, zaposlis nekog i dobijes ozibljan sajt sa ozbiljnim vestima.. Znaci ne mozes sam, treba ti jos ljudi.. Da bi dosao do toga moras da zaradis i za njih.. Da bi zaradio pored vec velikih sajtova moras se sluziti nekim trikovima:
Probaj ono sto radi telegraf..

1. Smisljaj naslove koji privlace ljude (malo lazi ako treba)

Los primer(ali mnogo posete): "Umro Seselj" ( u daljem tekstu umro od smeha ) pustis facebook reklamu, zakljucas kontent da ne moze da se vidi bez share-a i dobijes viral.
(dobijes posetu, posetom zaradu, ljudi ce malo da te napljuju ali ne postoji losa reklama)

Ok primer(fina poseta): Odes na strane sajtove, citas recimo o konfliktu Rusije i Amerike, napises clanak o tome koji kod nas niko nije objavio i nazoves ga "3 svetski rat definitivno pocinje".. Pustis reklamu na Facebook-u za 5eur i dobijes viral..

Kvalitetan primer: Uzmes aktuelnu temu kao recimo 'Elitna Prostitucija' gde niko nije izbacio tacno ko se sve bavi elitnom prostitucijom (a znas da narod gori za tom informacijom). Pomucis se dosta, istrazis, nadjes par imena, kontaktiras par ljudi (ipak si se bacio u novinarske vode). Napises clanak izbacis ga i dobijes viral.

2. Bavi se onim sto drugi izbegavaju

Trenutno vlada medijska cenzura, aktuelna vlast je ugasila svaki vid opozicije u medijima. Ako bi krenuo da objavljujes kriticke vesti na racun vlade za kratko vreme bi dobio dosta posete i fanova.

3. Najbitniji ti je share.

Na sve moguce nacine pokusaj da dobijes share. Koristi popup.

4. Koristi podsekcije.

Osim glavnih kategorija kao sto su hronika, sport, politika itd.. napravi podsekcije koje ce da budu unikatne u odnosu na druge medije. Ljudi lako zavole te sitince. Najbolje je da pogledas kako to strani sajtovi rade i prepises nesto od njih.

I za kraj: Fokusiraj se na malo objava ali nek gadjaju u centar. Bitnije ti je da napises jednu vest koju si samo ti objavio nego da kopiras 100 tudjih.

Prvi primer ti je prejak :hysterical ali sto je najzanimljivije u svemu tako sam ja poceo pre nekoliko godina samo sa otkljucavanjem teme,da bi videli video snimak ili da bi videli neku sliku download sa dollaruploada,ovo je klasican primer kako se sajt od nule dize u nebesa,sto sam ranije pisao od zanimljivih vesti se najbolje zaradi a cenzura au sad su nam ukinuli i ivana ivanovica i 24 minuta :(

Slnet dobra ideja je ovo prvo (fina poseta) o tome sam razmisljao, mada jako retko naci nesto sto vec neko nije preveo sa stranih sajtova. Za (kvalitetan primer) taj neko ko zna ko se prostituisao vec bi propevao kuriru za velike pare.

Drugi primer koristim, sajt i jeste tu da razbije cenzuru i igram na tu kartu. Trece nebih nikada koristio iz principa, a o cetvrtom predlogu bas si mi dao ideju za razmisljanje da znas da bih mogao :) Eto ovo je fino

sunbeach Pisali smo bas o tome.

[attachment=858]

Prilozi

• 10941916_944250198926163_7452776112379941396_n.jpg
    10941916_944250198926163_7452776112379941396_n.jpg
    73 KB · Pregleda: 363
Kritika vlasti je uvek zanimljiva tema i sigurno privlaci paznju pogotovo ako je stanje u drustvu lose. Mnogi i dalje misle da je internet nesto sto nema veze sa medijima i nesto gde si sakriven i sacuvan. Treba paziti sta je prava kritika od sumnje. Naravno ako imas neki beznacajan sajt koji niko ne posecuje, neces imati problema, ali ako kritikujes vlast a imas posetu i postajes znacajan to moze da bude prilicno nezgodno. Imate primer gde su ljudi zavrsili u zatvoru kada su rekli da lesevi plivaju po Obrenovcu a nisu imali dokaze.

Odlicno je biti unikatan i svoj, ali bavljenje politikom je prilicno zeznuto, ne samo u Srbiji, vec bilo gde . Pored politike, takodje i religija je prilicno ozbiljna tema i ne treba se njome baviti. Recimo , na Tajlandu, zemlja provoda i slobode, tamo ni slucajno ne smete nista reci protiv Kralja i Bude . Normalno je da vidite dve trandze na ulici kako se ljube, i mozete raditi sta hocete ali ako samo dodirnete Kralja ili Budu necete dobro zavrsiti.
Ovo ne znaci da ne treba biti kritican, samo hocu da kazem treba paziti sta je prava kritika od kritike bez dokaza .

Na primer, mozete napraviti kritiku vlasti zasto prodaje Telekom, i onda napraviti strucnu analizu sa informacijama i dokazima, da bi bolje bilo za budzet da ostane u drzavnom vlasnistvu zato sto.... Ako se proda onda ce to biti.... Ali ako jasno implicirate da je neka tv emisija ugasena zbog pritiska vlasti, tu mozete da zavrsite na sudu, jer nemate dokaze.

freemind kaže:
Pored politike, takodje i religija je prilicno ozbiljna tema i ne treba se njome baviti.

Kod mene otprilike 50% posjetioca dođu da pročitaju tekstove iz kategorije "Religija" i ne vidim razlog zašto to treba izbjegavati?Ako si ti npr ateista,ne znači da to tvoje posjetioce ne zanima. ;)

Politika i geopolitika su interesantne kategorije i preporučljive(kod nas se svi bave politikom:sigh) ,samo treba odabrati zanimljive teme odnosno članke koji mogu biti zanimljivi posjetioci.Ne treba objavljivati sve redom samo da se ispuni kvota od npr 10-tak ili više članaka dnevno.

Nije pokupovao fb stranice,nego placa administratoru koga znam i kako se zove i odakle je,jer sam se pre petljao sa fb stranicam pa smo razmenjivali neke skripte a koji ima 20 stranica od po 200.000 clanova i objavljuje svaki dan postove od telegrafa.

Uglavnom na taj način su ušli u top 10,da li su kupili ili ne to nije bitno,njihovi članci se objavljuju na velikom broju FB stranica.

freemind kaže:
Kritika vlasti je uvek zanimljiva tema i sigurno privlaci paznju pogotovo ako je stanje u drustvu lose. Mnogi i dalje misle da je internet nesto sto nema veze sa medijima i nesto gde si sakriven i sacuvan. Treba paziti sta je prava kritika od sumnje. Naravno ako imas neki beznacajan sajt koji niko ne posecuje, neces imati problema, ali ako kritikujes vlast a imas posetu i postajes znacajan to moze da bude prilicno nezgodno. Imate primer gde su ljudi zavrsili u zatvoru kada su rekli da lesevi plivaju po Obrenovcu a nisu imali dokaze.

Odlicno je biti unikatan i svoj, ali bavljenje politikom je prilicno zeznuto, ne samo u Srbiji, vec bilo gde . Pored politike, takodje i religija je prilicno ozbiljna tema i ne treba se njome baviti. Recimo , na Tajlandu, zemlja provoda i slobode, tamo ni slucajno ne smete nista reci protiv Kralja i Bude . Normalno je da vidite dve trandze na ulici kako se ljube, i mozete raditi sta hocete ali ako samo dodirnete Kralja ili Budu necete dobro zavrsiti.
Ovo ne znaci da ne treba biti kritican, samo hocu da kazem treba paziti sta je prava kritika od kritike bez dokaza .

Na primer, mozete napraviti kritiku vlasti zasto prodaje Telekom, i onda napraviti strucnu analizu sa informacijama i dokazima, da bi bolje bilo za budzet da ostane u drzavnom vlasnistvu zato sto.... Ako se proda onda ce to biti.... Ali ako jasno implicirate da je neka tv emisija ugasena zbog pritiska vlasti, tu mozete da zavrsite na sudu, jer nemate dokaze.

Sve si ti to lepo napisao i sve se slazem, ali to tako funkcionise u sredjenijim državama. Kod nas je to mnogo lošije. Hocu reći da i kada bih ja imao dokaze o nečemu, ti dokazi opet potiču iz njihovih kabineta, gde bi oni uvek mogli govoriti kako to nije tačno, i reći da ono što su juče rekli nisu rekli. Da li me razumeš šta hoću reći? Dosta stvari znam ne volim da o tome govorim direktno baš iz tog razloga ali u Srbiji je trenutno nevidjena diktatura, kakva nije bila ni za vreme devedesetih. Danas je naš premijer napao Ciprasa da laže o nekim stvarima, mislim se što li se uplićeš kad smo mi kao narod niko i ništa malo li imamo problema, al to opet samo govori da psi laju zbog gazde, u ovom slučaju Evropa je taj gazda a mi koji nemamo veze sa Ciprasom moramo da ga pljujemo...

Malo sam zašo u politiku ali ovo dovoljno govori u kakvom sistemu živimo i zbog čega se hapse ljudi i bez dokaza ali i sa dokazima gde su zaista u pravu. Danas se mnogo spominje pitanje vakcina, farmaceutskog lobija, došlo je vreme da ja ljudima, prijateljima, nemogu objasniti da ako te zaboli glava ili stomak pronadji lek prvo u prirodi, popij neki čaj pa ako ti to ne pomogne tek onda posegni za lekovima... Jer ti čajevi i priroda (voće i povrće) nemaju kontra efekta poput lekova... ''Ne ti si protiv doktora vidim ja''. Koliko je ljudima zamucen um, koliko je to ispranih mozgova kod nas pogotovu sto je danas potrosacko drustvo uzelo maha, ljudi idu svesno protiv prirodnih zakona ubijajuci sebe. Nazivaju neke doktore nadri lekarima sto kazu da MMR vakcina izaziva autizam jer ima veliki procenat žive u tome... A kada je prica bila u poznoj fazi o tome je pisala i POLITIKA, i sve novine... Cuvam clanak iz 2008 iz politike koji glasi da se sumnja da je MMR vakcina uticala na autizam zbog visokog procenta žive. Naravno danas takvi clankovi ne pisu veliki listovi, vec ''neki trecerazredni sajtovi'' verovatno zbog toga sto nema cenzure...

Da ne duzim dalje, u danasnjem sistemu vise ces na*ebati zbog istine nego lazi...

Kod mene otprilike 50% posjetioca dođu da pročitaju tekstove iz kategorije "Religija" i ne vidim razlog zašto to treba izbjegavati?Ako si ti npr ateista,ne znači da to tvoje posjetioce ne zanima.

Izvukao si recenicu iz konteksta, a u nastavku se bavim razlogom. Jedno je baviti se religijom i politikom, salalala, a drugo kriticki sa licnim pecatom, gde bi sloboda govora bila 100% . Uostalom nadovezao sam se na autorov post koji si takodje mogao da procitas, i cela prica je u vezi kritike - sa dokazima i bez istih.

ali to tako funkcionise u sredjenijim državama. Kod nas je to mnogo lošije.

Pa dobro, ti sada sam sebi dajes repliku , ali poenta je da bi se bavilo kriticki politikom na nacin koji si ti opisao, moras biti ne samo pravno potkovan, vec
vec i prilicno hrabar u danasnje vreme.

freemind kaže:
Kod mene otprilike 50% posjetioca dođu da pročitaju tekstove iz kategorije "Religija" i ne vidim razlog zašto to treba izbjegavati?Ako si ti npr ateista,ne znači da to tvoje posjetioce ne zanima.

Izvukao si recenicu iz konteksta, a u nastavku se bavim razlogom. Jedno je baviti se religijom i politikom, salalala, a drugo kriticki sa licnim pecatom, gde bi sloboda govora bila 100% . Uostalom nadovezao sam se na autorov post koji si takodje mogao da procitas, i cela prica je u vezi kritike - sa dokazima i bez istih.

ali to tako funkcionise u sredjenijim državama. Kod nas je to mnogo lošije.

Pa dobro, ti sada sam sebi dajes repliku , ali poenta je da bi se bavilo kriticki politikom na nacin koji si ti opisao, moras biti ne samo pravno potkovan, vec
vec i prilicno hrabar u danasnje vreme.

Slažem se da kritičke članke kad je u pitanju religija treba izbjegavati,prvo glupo je vrijeđati i omaložavati nečija uvjerenja,drugo to kod nas slabije prolazi,možda na zapadu ali ovdje dosta manje.

Što se tiče politike,članci koji kritikuju vlasti su poželjni i kao takvi su veoma popularni,pogotovo kad ih pišu autori koji nisu pripadnici ni jedne političke stranke tzv "vječna opozicija".Mnogi ih pišu pa su živi i zdravi.

Back
Na vrh