Evo i ja da se oglasim u temi posto i ja u neku ruku drzim informativni portal.. Prvo sto se tice rasprave hernemo protiv tebe, mislim da je nastao nesporazum, ugledati se na neke novine i porediti se su dve razlicite stvari, ti si u prvom postu rekao ovo "Zelja mi je velika da uspem u ovome, jer informativni portal koji ima svakakve clanke poput portala kao sto su blic, kurir ne samo sto moze doneti zaradu preko adsensa vec predstavlja jedan ozbiljniji medij koji vremenom pruza mnogo mogucnosti za razna poslovanja." i to znaci da se ti ugledas ujedno i poredis sa njima u neku ruku, a on ti je samo rekao da to nikada ne mozes biti u sustini jer su to godine i godine iskustva, velika ulaganja, veliki timovi kao i offline biznis..
Koliko god pricali SEO SEO SEO, ne moje licno misljenje a vidim da i ne gresim toliko je da je skoro 80% posete na tim sajtovima dobijeno promocijama i reklamama na drustvenim mrezama... Kupovane stranice, reklame, twitter promocija, instagram.. I ja kao vlasnik slicnog portala jurim takvu posetu.. Pogotovu ti sto drzis nichu sajta koja je prenatrpana, ima trista hiljada "Vesti" portala, i na svima citas istu stvar relativno pa su ljudi navikli ujutru uz kaficu Blic,Kurir,Telegraf, sto znaci da ti treba da im izlazis ispred nosa da bi poceli i tebe dda citaju, upravo je FB ta stvar jer 90% korisnika FB-a ujutru uz kafu ili kad nema sta da radi lista pocetnu, kad iskoci tvoja reklamica kliknu pa se zabave malo..
Stoga ako tebi ide pravljenej stranica i marketing, udji u posao ozbiljno, plati promocije na fb-u, napravi nekoliko stranica i TI ih odrzavaj a posao pisanja clanaka prepusti nekome za platu..Jer sigurno neces moci kvalitetno da radis obe stvari, ukoliko nemas 10h dnevno vremena za sedenje pored kompjutera... Nekad cak ni jedan pisac nije dovoljan vec 2-3 pisca ukoliko imas dosta kategorija.. Bilo kako bilo moras da ulozis, dosta vremena ili novca, jer nazalost ovde se ne probija bez ulaganja, pogotovu ne u takvoj nichi koju si ti uzeo..
Sto se tice marketinga, cepaj grupe, stranice, kupi fb reklame i kontaktiraj neke jace fb profile.. Tinejdzeri su BOOM za deljenje vesti, ja sam u tim godinama i clanak koji ja napisem na mom sajtu i podelim na svom profilu ima po 1000 ulaza(zavisno od teme i broja lajkova na samoj objavi), takodje i ostali dele iste clanke pa su mi oni nekako omiljeni vid reklame
Lep pozdrav,
P.S potencijalni sam ti kandidat za pisanje clanaka ako trebas nesto, PM