• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Informativni portal?

neonest

Član
Tu od
16 Stu 2012
Da li sam se zeznuo? Napravio sam informativni portal i sada robujem. Dakle svakog dana odvajam dosta vremena oko prepisivanja, i pisanja clanaka, pri tom zarada i nije neka.

Sajt sam napravio krajem juna prosle godine, od pocetka novembra imam adsense i jos uvek nemam dovoljno za isplatu. No zarada i nije problem koliko vreme. U pocetku sam mislio da cu manje da robujem dok sajt ne podignem na neki nivo kada cu moci da ubacim jos par ljudi da mi pomazu i uzimaju parce zarade, jer jedan covek sam ne moze sve da postigne.

Zelja mi je velika da uspem u ovome, jer informativni portal koji ima svakakve clanke poput portala kao sto su blic, kurir ne samo sto moze doneti zaradu preko adsensa vec predstavlja jedan ozbiljniji medij koji vremenom pruza mnogo mogucnosti za razna poslovanja.

Da li neko ima pametan savet? Iz odredjenih razloga ne bih da sajt postavljam na forumu.

Nisi se zajeb'o, sad imas iskustvo vise. Pa mozda Kurir i Blic i imaju neku zaradu od portala, ali ti nisi ni Kurir ni Blic.

Bez ekipe zaista ne možeš držati portal sa originalnim sadržajem, naročito ako želiš biti ozbiljan i veliki medij. Budući da toliko dugo nisi prešao granicu od 70e, očigledno je da to ne ide nikako.

Takođe, ne mogu zamisliti kako to izgleda. Verovatno ti dosta vremena ode da ispuniš dnevnu kvotu novih članaka koja nije ništa u odnosu na veće portala. Nakon toga pitanje je da li uopšte i radiš marketing i da li si uopšte uložio u neku vrstu promocije. Istina je da svi ti veliki portali troše veliki novac za promociju svog sadržaja na društvenim mrežama.

Za tebe dobar članak bi možda bio:

Online mediji 2015.: Kako doći u top 10 portala vesti?

Kod:
http://www.draganvaragic.com/blog/online-mediji-2015-kako-doci-u-top-10-portala-vesti/

Vreme bi ti bilo bolje utrošeno da si učio i krenuo držati neki niche blog. Prilično je iskušavajuće da napraviš neki ozbiljan autorativni sajt, ali kao jedan čovek možeš biti autoritet za jednu temu (blog o nečemu), a ne autoritet za sve (portal).

Da li sam se zeznuo?

Da li si istrazivao trziste i uopste SEO pre pokretanja tog projekta, da li si ovakva pitanja postavljao dok nisi krenuo sa radom? Ti u 2014 godini radis uopsteni portal, kada je SEO kakav znamo odavno mrtav, i sada posle 6 meseci , kada si izgubio sigurno 8+ sati dnevno, dolazis sa ovakvim pitanjem , a opet bez ijedne cinjenice osim sto imas uopsteni portal.

U pocetku sam mislio da cu manje da robujem dok sajt ne podignem na neki nivo kada cu moci da ubacim jos par ljudi da mi pomazu i uzimaju parce zarade, jer jedan covek sam ne moze sve da postigne.

Dobro to su sve zelje za zaradom i firmom,koju imaju svi, i dalje nisi napisao na osnovu cega si planirao rast, da li si imao veci budzet ili si expert u SEO i sadrzaju, imas vec potvrdjene projekte i znas na koji nacin ces razvijati buduci projekat?S obzirom da si radio sam, pretpostavljam da je ceo posao baziran na prepisivanju tudjih vesti i eventualno rivrajtanje istih?

Nisi dao nijednu valjanu informaciju, a ocekujes valjda neki ozibljan odgovor .Naravno da se moze "uspeti" sa bilo kojom idejom, ako znas sta radis . Korisnije bi bilo da napises segmente koje radis i za koje mislis da nisu dobri,i o kojima mozemo diskutovati i zaista ti pomoci.
Cini mi se da na forumu postoji korisnica Blackswan , koja je razradila slicnu ideju.

Tu je prevelika konkurencija da bi ti mogao dobijati ozbiljniju posjetu bez velike reklame i promocije. Drugi problem je sto je to preopsezan posao za jednog covjeka. Ljudi koji pristupe ozbiljno jednom takvom projektu sa sobom imaju cijelu ekipu i potreban novac za ulaganje u promociju i razvoj. Ti nemas ni jedno ni drugo, i normalno da nema napretka ni zarade.Veca posjeta - veca zarada...

Au vi ste veci pesimisti od mene, i to verovatno bez ovakvog iskustva koje ja imam. Hvala na odgovorima.

harnemo7007 - tematika sajta je slicna Kuriru i Blicu i mnogim drugim takvim portalima, ali ja imam veliku zelju da ovo uspe bas zato sto nisam poput Kurira i Blica. Gde velike pare udju, tu objektivnost prestaje. Ja sam mozda redak covek na Balkanu koji nije pristrasan ni prema ijednoj stranci i koji nikada nije izasao na izbore. (vecita opozicija) Tako da imam mogucnost biti objektivan za razliku od drugih portala.

vandanic - vidi za koji dan cu imati 70e, pocelo je zarada polako da se povecava ali opet govorim, nije stvar u zaradi vec u vremenu. Hvala za link valjace mi.

freemind - ne znam seo, niti sam imao neki budzet, ali je bilo tu par reklama koje su bile uspesne. Ono sto znam je (bar sam tako mislio) da napravim jake stranice, i dan danas imam tonu stranica, dosta mi je fejsbuk ugasio a nisu nastale preko skripti nego sve fino i legalno. Problem je sto stranicu ove tematike nemogu nikako da znatno uvecam i na to iskreno nisam racunao. Drugo nisam racunao da je fejsbuk totalno ubio fb stranice. Znaci ja sam to i na neki nacin testirao... Imam stranicu sa nazivom PICTURES. Namerno taj naziv i namerno sav sadrzaj je izabran da budu slike jer se to najvise deli. Imam preko 90 000 clanova i desi se da na nekoj slici ne bude vise od 200 viewsa, a stranica bukvalno nije bilo dana da nije izbaceno barem 5,6 slika... jer tu imam admine koji to stalno prate, tako da sam na tome video da je fejs totalno pukao, a u to sam se najvise uzdao.

Vesti se prepisuju, to tako mora biti u pocetku, ali se i pojedini clanci napisu. Dakle bio sam autor nekih clanaka koji su bili prepisivani na drugim portalima. Daleko od toga da ja umem da pisem ali eto zelja da uspem je tolika da se namucim i napisem nesto valjano :)

Da ne bude zabune, ja nikada nisam dnevno uzeo vise od 1000 dinara preko neta, a to mi se desilo bas na ovom sajtu na adsensu jednog dana, pa mi je odatle i toliko samopouzdanje, i nada da se borim da tako bude recimo svakog dana meni bi bilo super. Za mene je uspeh i platiti coveka i biti na pozitivnoj nuli jer se broj ljudi koji te prate i citaju svakim danom sve vise povecava...

mrgood - imam osecaj da si me ti najbolje shvatio. I ja tako mislim. Mozda je sad malo glupo, sto se ja toliko uzdam u drustvene mreze ali ja se u SEO ne razumem.. Meni je cilj ovih dana da ja povecam dosta stranice i pratioce na G+ da bih imao veci broj poseta. Dosta se deli po grupama a tu se ubira uglavnom dijaspora, i na neki nacin se moze izabrati publika za svoju fb grupu, fb stranicu i fb profil... Oko fejsbuka imam znanja pa i uspem nekad da prepisem clanak a da zaista imam dobre posete. Tu je i pitanje brzine ima svega...

Ono sto sam ja provalio je da najvise ljudi vide objavu kada su ti prijatelji i imas ih u grupiu kojoj delis clanak. Samo deljenje na profilu i na stranici se filtrira mnogo vise nego prosle godine... a ove grupe koje su stvorene za diskusiju su sasvim dobra stvar u kombinaciji da te ljude imas i na profilu.

Facebook promocija na taj nacin moze biti lagani boost za stranicu, ali nikako glavni i ne daj boze jedini nacin. Zako su bili i ostali backlinkovi, j...s facebook.

Ja sam pokrenuo isti takav sajt i radio sam više od godinu dana barem 1 sat dnevno a nisam imao skoro pa nikakvu zaradu.Bilo je dana kad sam od AdSense imao samo 0.20 EUR dnevno pa do 1 EUR,maksimalno(i rijetko) 2 EUR dnevno.

Nisam odustao,trudio sam se i naravno ulagao novce(bez ulaganja nema ništa od posla).Danas imam 10 do 15 EUR dnevno a radim otprilike 20 sati mjesečno na sajtu tako da mi to dođe kao dodatna plata u kući (imam posao u firmi).

Trudi se i ulaži pare ako možeš u promociju članaka,biraj zanimljive članke koje ćeš promovisati na fejsbuku.

Gledaj npr ovo

MMkTtck.png

Promovisanjem članaka preko fejsbuka juče sam imao preko 50.000 pregleda,nisam iskreno zadovoljan zaradom s obzirom na taj broj posjeta,mada nisam puno platio promociju (5 EUR) a dobio sam dosta djeljenja članaka:

8jtFAhK.png

Iz mog iskustva ovaj broj djeljenja će mi u narednih nekoliko dana dovesti određen(solidan) broj posjeta.

Moram da napomenem da ovi sponzorisani članci nisu tipa "(FOTO) MOŽE LI SEKSEPILNIJE OD OVOGA: Manekenka se valjala u krevetu" nego normalni članci o životu,društvu itd.

Ja sam i kupio određen broj FB stranica prošle godine koje koristim za promociju članaka i koje mi donose od 15.000 do 25.000 pregleda dnevno.

Tako da radi,uči,trudi se i naravno moraš odriješiti kesu i uložiti pare inače teško će to da radi.

flex202 kaže:
...Danas imam 10 do 15 EUR dnevno a radim otprilike 20 sati mjesečno na sajtu tako da mi to dođe kao dodatna plata u kući...
...koristim za promociju članaka i koje mi donose od 15.000 do 25.000 pregleda dnevno...

Ovo ti je bio odličan povod za napisati tutorijal na takmičenjenju koje je upravo završilo, vjerujem da bi se visoko plasirao, ja bih prvi glasao za tebe. :fever

freemind - ne znam seo, niti sam imao neki budzet, ali je bilo tu par reklama koje su bile uspesne. Ono sto znam je (bar sam tako mislio) da napravim jake stranice, i dan danas imam tonu stranica, dosta mi je fejsbuk ugasio a nisu nastale preko skripti nego sve fino i legalno. Problem je sto stranicu ove tematike nemogu nikako da znatno uvecam i na to iskreno nisam racunao. Drugo nisam racunao da je fejsbuk totalno ubio fb stranice. Znaci ja sam to i na neki nacin testirao... Imam stranicu sa nazivom PICTURES. Namerno taj naziv i namerno sav sadrzaj je izabran da budu slike jer se to najvise deli. Imam preko 90 000 clanova i desi se da na nekoj slici ne bude vise od 200 viewsa, a stranica bukvalno nije bilo dana da nije izbaceno barem 5,6 slika... jer tu imam admine koji to stalno prate, tako da sam na tome video da je fejs totalno pukao, a u to sam se najvise uzdao.

Ovako, imas informativni portal, a najjaca strana ti je stancovanje facebook stranica, i glavna stranica tvoja se zove "pictures" . I pretpostavljam da i taj informativni portal reklamiras preko tih nastancovanih fb strana i preko njih si ocekivao i mnogo vecu ulaznost?

Iskreno mislim da je problem fokus , ako si dobar u pravljenju fb strana i fanova, treba ili da poboljsas kreiranje zabavnog sadrzaja prilagodjenog tvojim fan stranama ili da napravis neko partnerstvo.

flex202 kaže:
Ja sam pokrenuo isti takav sajt

flex202 kaže:
radim otprilike 20 sati mjesečno na sajtu

To ne moze biti "isti takav sajt". Ti ako radis 20 sati za 30 dana ispada da dnevno radis 45 minuta... Da li ti mozes za 45 minuta objaviti minimum 10 clanaka na sajtu? Ne mozes! Da li za tih 45 minuta mozes da objavis ono sto se tog dana desavalo? Ne mozes ni teoretski! S toga moj i tvoj sajt nemaju veze sa vezom. Informativni portal koji je poput Blica i Kurira kako sam napisao, izbacuje clanke od jutra do mraka, tako da je taj tvoj sajt sve samo ne informativni portal ovog karaktera o kome pisem. Drugo ne uzdaj se u stranice, ja imam mnogo stranica i znam da one danas apsolutno nista ne vrede, bar ne kao ranije.

To kako ti zaradis 16e za jedan dan a radis 45 minuta mogu zamisliti samo pod ovakvom situacijom - taj tvoj sajt se bavi jednom tematikom i upravljas njime poput bloga (na kome ne moras svakodnevno objavljivati pregrst clanaka), imas jaku fb stranicu pri cemu ti 2 clanka koje napises ili prepises za 45 minuta mogu doneti toliki novac... Ostalo niti mogu razumeti niti je pa logicno.

freemind kaže:
Ovako, imas informativni portal, a najjaca strana ti je stancovanje facebook stranica, i glavna stranica tvoja se zove "pictures" . I pretpostavljam da i taj informativni portal reklamiras preko tih nastancovanih fb strana i preko njih si ocekivao i mnogo vecu ulaznost?

Iskreno mislim da je problem fokus , ako si dobar u pravljenju fb strana i fanova, treba ili da poboljsas kreiranje zabavnog sadrzaja prilagodjenog tvojim fan stranama ili da napravis neko partnerstvo.

Ne bavim se vise izradom stranica, ne zanima me to. Time sam se ranije bavio, a tu Pictures stranicu sam napravio vise iz zezanja i da istestiram fejs, toj stranici je link penicilin, nikako ne trpi linkove kao i sve fb stranice danas... Nesto nakupi interakcije na statusu, slici, ali gde stavis link to je slabo. Vredi li nesto pricati dalje ako kazem da vise poseta skupim deljenjem u nekoj grupi nego na mojim stranicama, cak i ako je clanak vezan za tematiku te stranice?

neonest kaže:
Informativni portal koji je poput Blica i Kurira kako sam napisao, izbacuje clanke od jutra do mraka, tako da je taj tvoj sajt sve samo ne informativni portal ovog karaktera o kome pisem. Drugo ne uzdaj se u stranice, ja imam mnogo stranica i znam da one danas apsolutno nista ne vrede, bar ne kao ranije.

Druze moras da razumes jednu stvar. Ti ne mozes da se poredis sa Kurirom ili Blicom. To su novine! Oni imaju reputaciju i tradiciju. Imaju i svoje citaoce. Sve to puno znaci da bi portal bio posecen.

Edit: Jedini Internet informativni portal koji se probio, a da nije neki medijum, je Telegraf.rs, ali iz njih stoji novinska ekipa. Plus objavljju najvece gadosti, jer je to na zalost citano, a sam si rekao da ti drzis do neke etike. Pogledaj Trojka.rs i gomilu drugih informativnih portala koji su propali. Po meni trebalo bi da razmotris svoju strategiju, jer ako nastavis da radis na isti nacin dobices i iste rezultate.

@neonest

Da u pitanju je sajt sa vijestima.Treba mi jednom nedeljno najviše 5 sati da objavim članke i podesim na www.postcron.com da ih objavljuje na moje FB stranice.Povremeno koristim i plaćeno reklamiranje preko fejsbuka.

Ne objavljujem vijesti koje su aktuelne samo taj dan,nego gledam da to bude nešto što se može pročitati i za npr 10,20,30 dana tako da ovo kod mene funkcioniše odlično.

Za 45 minuta objavim barem 45 članaka,nekad i više(prenosim sa 10-tak sajtova).Članci se objavljuju na moje FB stranice od jutra do ponoći i tako svaki dan.Slažem se da se ne treba 100% osloniti na FB stranice prvenstveno jer je fejsbuk prošle godine smanjio doseg objava i ko zna da li će opet u budućem periodu ali to kod mene funkcioniše odlično jer nisam nabavljao bezveze stranice,nisam imao veliki budžet pa sam birao one koje su mi najviše odgovarale.

Još kad na moje stranice dodam i reklame sa vremena na vrijeme koje mi donesu veliki broj posjeta za male novce= pun pogodak.Nije neka zarada,uvijek može bolje ali eto trudim se.Sa tim sajtom zaradim moju platu u firmi(često i više) gdje radim svaki dan u smjenama po 8 sati a radim 20 SATI MJESEČNO.

Tako da može,kad se hoće,funkcioniše ;)

@harnemo7007

Telegraf.rs je pokupovao veliki broj FB stranica,baš veliki broj i na taj način je i došao u top 10 u Srbiji,imali su dobar godišnji budžet za reklamiranje,tako da nisu se probili samo zbog novinarske ekipe.

@Kapetan Bačvica

Možda neki sledeći put ;)

harnemo7007 kaže:
neonest kaže:
Informativni portal koji je poput Blica i Kurira kako sam napisao, izbacuje clanke od jutra do mraka, tako da je taj tvoj sajt sve samo ne informativni portal ovog karaktera o kome pisem. Drugo ne uzdaj se u stranice, ja imam mnogo stranica i znam da one danas apsolutno nista ne vrede, bar ne kao ranije.

Druze moras da razumes jednu stvar. Ti ne mozes da se poredis sa Kurirom ili Blicom. To su novine! Oni imaju reputaciju i tradiciju. Imaju i svoje citaoce. Sve to puno znaci da bi portal bio posecen.

Edit: Jedini Internet informativni portal koji se probio, a da nije neki medijum, je Telegraf.rs, ali iz njih stoji novinska ekipa. Plus objavljju najvece gadosti, jer je to na zalost citano, a sam si rekao da ti drzis do neke etike. Pogledaj Trojka.rs i gomilu drugih informativnih portala koji su propali. Po meni trebalo bi da razmotris svoju strategiju, jer ako nastavis da radis na isti nacin dobices i iste rezultate.

Ili se vi sprdate samnom ili ovde ima toliko razlicitih profila ljudi da se s pravom kaze "svetu se ne moze ugoditi". Jedan govori kako sam malo informacija dao o svom sajtu, samim tim sto nisam dao link sajta trazili su ljudi da kazem na sta sajt lici, kada kazem da je poput blica i kurira (DA SE BAVI TOM TEMATIKOM) vec cujem ljude koji kazu da se uporedjujem sa blicem i kurirom :sad I sad kad mi ti tako kazes, i kada ja vidim da ti gledas na mene kao na nekog utripovanog glupana ja stvarno ostajem bez teksta i ne vidim sta bi dalje polemisali. Najvise mrzim kad mi se stavlja u usta ono sto nisam rekao.

Hajde sad da utrosim malo vremena na ljude poput harnemo7007. Kada kazem da moj portal lici na kurir, znaci da je tematika slicna kuriru, tj da konkretan budem mozda najvise kurirovih clanaka imam ili imam slicne clanke kuriru i blicu. Naravno filtriram neke clanke i ne ubacujem bas sve da se razumemo nego ono sto mi se svidja i gde vidim neku dozu objektivnosti. Od kad sam na telegrafu procitao naziv clanka gde se spominje izraz citiram "vaginalni prdez" vise nikada nisam otisao da pogledam na njihovom portalu neke novine.

Ako je neko pomislio da se kroz zaradu uporedjujem sa ovim sajtovima taj neko definitivno ne vidi ili ne shvata kako se te novine finansiraju buduci da sam opisao kako se ja finansiram. Sve novine bukvalno imaju 3 nacina zarade. Prva i najveca je politicka pozadina, i boostovanje kroz clanke pojedine politicke partije, tu se ujedno najvise para i skupi. Drugi nacin je reklamiranje neke firme kroz clanke i reklame, dakle boostovanje nekog brenda. Tu firmu drzi ili neki tajkun, politicar, obican sponzor totalno je nebitno ali taj nacin zarade se mnogo razlikuje od prvog. Treci nacin i najslabiji su mreze poput adsensa, httpoola, etargeta, dakle ma koliko imali poseta i ma koliko zaradili preko mreza, to je od ova 3 nacina ubedljivo najslabija zarada... Pa kako bih se ja mogao uporedjivati onda sa njima ja vas pitam?

Za 45 minuta objavim barem 45 članaka
Kako ovo postignes? Sto se tice telefrafa tu si u pravu, imali su 10-ak stranica nesto vezano za skolu, stranice su bile veoma jake i tom prilikom ispamovane dosta telegrafovim glupostima. Mislim da su te stranice bukvalno bile zrtvovane zarad telegrafa. Danas telegraf ima jos vece gluposti ali nikada nece propasti.

neonest kaže:
harnemo7007 kaže:
Za 45 minuta objavim barem 45 članaka
Kako ovo postignes? Sto se tice telefrafa tu si u pravu, imali su 10-ak stranica nesto vezano za skolu, stranice su bile veoma jake i tom prilikom ispamovane dosta telegrafovim glupostima. Mislim da su te stranice bukvalno bile zrtvovane zarad telegrafa. Danas telegraf ima jos vece gluposti ali nikada nece propasti.

Otvorim 30-tak ili više članaka i dodajem jedan po jedan,ne mjenjam ništa,ni naslov ni slike, samo ubacim izvor na kraju članka (povremeno) i to je to.1 minut je više nego dovoljan za objavu jednog članka,normalno kada se prenosi sa drugog sajta to se podrazumjeva :waving

Jednom prilikom dok sam gledao neke stranice na fejsbuku,vidio sam najmanje 15 sportskih stranica koje je kupio telegraf i to bile su jako aktivne i velike stranice,da ne pričam o drugim zabavnim i svakakvim stranicama sa 500.000 i više fanova koje imaju.

Posto vidim da bas polemisete mene zanima da li je dozvoljeno apsolutno kopiranje tekstova sa Blica, Kurira, Telegrafa naravno sa navodjenjem izvora? Da li to skodi SEO? Da li AdSense ne postuje to posto AdSense navodi da svi clanci na nasem sajtu moraju da budu unikatni...

Šta misliš kako će Google reagovati ako te neko prijavi da ostvaruješ zaradu sa tekstoma koje si neovlašćeno preuzeo i time kršiš autorska prava. Sad kad si malo to razradio, razmisli da kupiš pretplatu od tanjuga ili Bete i tako polako počeneš legalizovati aktivnosti na sajt. Ta pretplata se može uzimati parcijalno i za jednu oblas je manje skupo nego ceo paket.

Što se tiče velikih, na njin se ne treba mnogo ugledati. Telegraf je počeo tako što su doveli 40 novinara i generalnog urednika novina "Vreme" ili nekog drugo nedeljnika i nakon toga seli i napravili sajt. Iza toga stoji Com trade group koji mogu sve da pokriju.

neonest kaže:
Hajde sad da utrosim malo vremena na ljude poput harnemo7007.

Matori, moj savet je bio dobronameran i na mestu. Ocigledno da si puno ulozio i truda i emocija u tvoj projekat te reagujes na sve sto ti se ne svidja kao da te je neko ubo prstom u oko.

@SpawneR

Sumnjam da to ne škodi za SEO ali ovakav sajt je teško,možda i previše teško dići u top 10 na guglu,tako da na to ne obraćam pažnju.Izvor posjeta su FB stranice 90%,ostatak direktni,sa pretraživača i ostala boranija.Uostalom većina njih kopira tekstove sa drugih većih domaćih ili stranih sajtova.Izbjegavam članke koje su baš oni pisali,fotografisali i sl. da nebi imao nekakvih problema.

@novii

Nema na Tanjugu članaka za moj sajt,dobro možda po nešto sitno,ipak je Tanjug ako ne griješim u vlasništvu države pa samim time kontrolisana agencija što znači da ne smiju ni da pišu o "škakljivim" temama koje kod mene dobro prolaze.

Ako me neko i prijavi,ništa,otvoriću nalog na druge ime i raditi na drugoj domeni mada sumnjam da će do toga doći,ljudi prvo pošalju email da se članak ukloni u većini slučajeva pa tek onda ide prijava ako ne dođe do uklanjanja tekstova.Uostalom ja sam sitna "ribica" da se neko bakće oko mog malog sajta ;)

harnemo7007 kaže:
neonest kaže:
Hajde sad da utrosim malo vremena na ljude poput harnemo7007.

Matori, moj savet je bio dobronameran i na mestu. Ocigledno da si puno ulozio i truda i emocija u tvoj projekat te reagujes na sve sto ti se ne svidja kao da te je neko ubo prstom u oko.

Ako je tvoj savet stavljati u usta meni ono sto rekao nisam onda me nemoj savetovati, jer takav savet sigurno nije dobronameran.

novii - to nema ko ne radi. Vazno je potpisati autorska prava teksta, i moze se postaviti i link ka originalnom tekstu. Vaseljenska portal je sajt koji ima 5 adsense reklama i ima svojih autorskih clanaka ali opet vecina je prepisana, rade barem 5 godina tako bez ikakvih problema. Nije to neko trajno resenje, autorski clanak ima daleko vece posete, i samim tim bolju zaradu.

Po nekom mom misljenju i moralnim nacelima, trebao bih potpisati blic i kada bih njegov clanak PREPRICAO. To mnogi rade da ne bi potpisali, ja i kada malo filtriram clanak promenim sliku i tako to ja opet potpisem izvor.

Da dodam jos nesto, opste poznata stvar je da se desava da kopirani clanak na nekom sajtu bude na google trazilici iznad originalnog clanka recimo blica... Primer za to su naslovi.net

Back
Na vrh