• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ima para na Facebooku

i.m.warrior

Iskusan lik
Tu od
20 Tra 2009
Bilo je nešto rasprave o tome kako iskoristiti Facebook kao IM alat. Osobno, nikada ga nisam previše volio, po meni je to bio uglavnom strahovit gubitak vremena, opako ego šopanje i preseravanje...

...dok nisam odlučio koristiti ga kao IM alat.

Početkom osmog mjeseca odlučio sam zaraditi neke novce u što kraćem vremenu. Radio sam na jednom dugoročnom svom projektiću, a kako para nije bilo, jednostavno mi je puklo i odlučio sam nešto na brzinu zaraditi.

Da skratim priču, izabrao sam jedan webcam affiliate program i počeo sa promocijom. U početku je tu bilo dosta ewhoringa (o tome u jednom drugom threadu), konkretno prvi dan i malo drugog...preostalih 5 dana sam trošio oko sat i pol na to sve. Rezultat?

320$ u tjedan dana. Nisu spektakularne brojke, ali s obzirom na uložena sredstva - 0$; uloženo vrijeme i generalno trud i kreativnost, nije tako loše.

Što je najvažnije, svaka IM njubčina može to napraviti ako se malo potrudi - pod tim mislim pokrene vijuge. I tu ne govorimo o previše kreative i inovativnosti.

Inače, imam sreću da imam dobar posao i ne trebaju mi hitno novci, ali da sam 100% u IM, dosta bih u početku radio sa ovakvim tehnikama.

Već 3 tjedna sam skroz izvan IM igre jer si sređujem neke stvari, ali kada se vratim, krećem opet s ovime. Dobra stvar je što na FBu promoviram i neke grupe, glavni blog i još neke stvari, tako da je sinergijski učinak dosta jak.

Dakle, kako se sve može zaraditi pare (in)direktno na 'fejsu':
- promovirati svoj site pomoću grupa, fan siteova ili profila
- postavljati affiliate linkove na profile, grupe ili fan siteove
- ewhoring
- kreiranje velikih grupa ili fan siteova i onda: A) prodaja istih B) naplaćivanje objave linkova drugih marketera u iste

To su neki osnovni, meni poznati načini. Nisam ništa konkretno naveo, za svaku tehniku ću otvoriti poseban thread s vremenom. Ovo je više motivacijski thread za sve IM njubove (kao što sam i ja sam :)

Facebook se svakako može monetizirati, samo treba znati kako. Pogotovo zbog njegove viralnosti, što se može vidjet na onim glupim fan pages koji imaju i preko 100 tisuća fanova (govorim o domaćim fan pageovima). Ja isto radim na tome da zaradim na Faceu, sad sam zapeo na jednom koraku, al' ako se to riješi i bude onako kako sam planirao nadam se da ću i ja zarađivat $320 tjedno :D

I ja delim misljenje sa vama, i mislim da se na Facebook-u mogu zaraditi dobre pare! Jer ga dnevno koristi premnogo ljudi! Sada sam i ja poceo da pustam neke reklame tamo, pravim grupe i te stvari, pa cemo videti kako ce sve to da se razvija! A i reklamiranje nije skupo, za 1$ se moze dobiti oko 9000 pojavljivanja vase reklame...

Evo ukratko kako ja to radim na fejsu...

Napravim profil zgodne trebe... Pokrenem autoclicker za aplikaciju are you interested da klika yes na sve. Pustim da radi na virtualnoj masini cijelo vrijeme. Svaki dan imam okvirno oko 100 friend requesta po profilu... i tako lagano radim profile di su frendovi napaljeni muskarci... sve dok ne dođem do nekih 50k ukupno frendova... Jos nisam smislio neku taktiku za unovcavanje all brijao sam da promoviram neki dating aff ili mozda nesto vezano uz seduction
Trenutno stanje je na 12k

Chris kaže:
Evo ukratko kako ja to radim na fejsu...

Napravim profil zgodne trebe... Pokrenem autoclicker za aplikaciju are you interested da klika yes na sve. Pustim da radi na virtualnoj masini cijelo vrijeme. Svaki dan imam okvirno oko 100 friend requesta po profilu... i tako lagano radim profile di su frendovi napaljeni muskarci... sve dok ne dođem do nekih 50k ukupno frendova... Jos nisam smislio neku taktiku za unovcavanje all brijao sam da promoviram neki dating aff ili mozda nesto vezano uz seduction
Trenutno stanje je na 12k

ej stari ovo je super ideja, sta si mi reko, daj to malo poblize objasni sad sam se sjetio necega pa bash da probam, daj mi samo reci kako si tako brzo nakucao toliko prijatelja ??

@blogex
Majstore, FB ti je jako dobra stvar za direktni promet na adult siteove. Imam već neke planove kad pokrenem dump site, pa kad si sredim situaciju i vratim na IMbiz kako spada, čujemo se. Do tad me PMaj ili mjelaj ako ti treba pomoć oko FB-a.

@Chris
Probaj CashUniversity ili CrushDolars. DatingGold ne podržava Hrvatsku. Mtree je odličan, plaća 40$ po učlanjenju, samo ne gleda baš blagonaklono na promet sa Twittera, FBa i sličnih social siteova. Al uvijek možeš probati, isplaćuju redovito...stvarno bez ikakve zamjerke. CA u CU su malo drugačiji, imaju problema ponekad sa registracijom i kreditnim karticama, nisu mi se baš svidjeli, ali istina je da su oni za drugačiji oblik promocije. Stvar je da treba malo više direktne prodaje, a to zahtjeva i više vremena/truda.

Tip generalno za sve koji se počinju baviti FB promocijom - za dobivanje puno frendova koristite pull taktiku. Nemojte vi addat frendove, već ih navedite da addaju vas. Ovisno o niši koju ciljate, joinajte grupe i napišite na wall od grupe poruku tipa ''add me''...dobro, smislite nešto maštovitije (iako je meni i ovo obavilo posao :)
Malo je problem što je FB sad uveo antispam mjeru, pa možete postati max 5 ili 6 poruka na wall. No, ako imate profile neke zgodne žeske, uvijek možete postati njezine fotke na grupu i staviti neku poruku...meni su ove tehnike u prosjeku napravile sljev od 300ak frendova po profilu dnenvo.

i.m.warrior kaže:
Tip generalno za sve koji se počinju baviti FB promocijom - za dobivanje puno frendova koristite pull taktiku. Nemojte vi addat frendove, već ih navedite da addaju vas. Ovisno o niši koju ciljate, joinajte grupe i napišite na wall od grupe poruku tipa ''add me''...dobro, smislite nešto maštovitije (iako je meni i ovo obavilo posao :)
Malo je problem što je FB sad uveo antispam mjeru, pa možete postati max 5 ili 6 poruka na wall. No, ako imate profile neke zgodne žeske, uvijek možete postati njezine fotke na grupu i staviti neku poruku...meni su ove tehnike u prosjeku napravile sljev od 300ak frendova po profilu dnenvo.

ja sam odavno napravio neki profil na facebook-u sa nekom dobrom zenskom....i dodao 100-120 ljudi kao frendove i sad udjem na taj profil jednom u 10 dana....i uvek imam dosta ponuda za prijateljstvo.....napravicu vise samo kad naucim kako da najbolje budem anoniman na internetu msm da mogu praviti vise naloga a da mi nevide IP adresu i da nedobijem BAN.......nesto sam guglao o tome i nasao sam neki sajt(proxy)....koliko sam skontao dobar je sajt ali nerazumem bas najbolje uglavnom radi po ovom sistemu:

VAS KOMPJUTER ---> PROXY ---> WWW.BLA-BLA.COM ---> PROXY ---> VAS KOMPJUTER

znam i da imaju neki serveri pa onda kad guglas preko tih servera
ostajes anoniman ali kad guglam preko njih ili nemogu da lepo koristim sajt na koji sam otisao preko tog servera ili mora da se plati.....

UNAPRED ZAHVALAN....

mislim da mozes imati vise naloga na istom racunalu, tj siguran sam da mozes, jer gledaj nemora svako u kucanstvu imati svoje racunalo a uostalom da imaju opet idu preko istog ruterta van pa imaju isti ip, sto znaci ako jedno kucanstvo iam 5 clanova obitelji te svaki od njih iam svoje racunalo i svoj facebook profil da bi svi dobili ban ?? E nije istina, svi ce imati validated profil i svi ce moci biti na svojem profilu kada god pozeli...

Ili uzmi npr drugi stos, nas je 5 u obitelji i imamo 1 racunalo a opet svi imamo prijatelje i svi hocemo facebook profil, sto znaci da ce banovati svih 5 ?? Nece opet je sve dobro, tako da nemoras koristiti proxy-e nego samo rokaj ovako.

blogex kaže:
mislim da mozes imati vise naloga na istom racunalu, tj siguran sam da mozes, jer gledaj nemora svako u kucanstvu imati svoje racunalo a uostalom da imaju opet idu preko istog ruterta van pa imaju isti ip, sto znaci ako jedno kucanstvo iam 5 clanova obitelji te svaki od njih iam svoje racunalo i svoj facebook profil da bi svi dobili ban ?? E nije istina, svi ce imati validated profil i svi ce moci biti na svojem profilu kada god pozeli...

Ili uzmi npr drugi stos, nas je 5 u obitelji i imamo 1 racunalo a opet svi imamo prijatelje i svi hocemo facebook profil, sto znaci da ce banovati svih 5 ?? Nece opet je sve dobro, tako da nemoras koristiti proxy-e nego samo rokaj ovako.

al ako ja napravim 20 naloga to vec nece da tolerisu.......a onaj proxy me zeza.....:( :( :( :(

Mister.No kaže:
al ako ja napravim 20 naloga to vec nece da tolerisu.......a onaj proxy me zeza.....:( :( :( :(

ma sta ce ti 20 naloga ?? Aj ti napravi 2-3 naloga i napucaj ih prijateljima do vrha pa sa njima napravi na svakome 2-3 grupe pa vidi sta ces onda... 20 Profila prijatelju nema smisla odmah ici raditi, prvo napravi jednoga, pa ga postavim na neki nacin da ljudi tebe dodaju pa kad je taj na "automatski" napravi drugi itd itd, i nemoj zaboraviti da je cilj IM da se sve automatizira i kad neki projekt pocne raditi za tebe a ne ti na njemu kreni na drugi, i tako samo idi naprijed i vidjet ces rezultate, a nemoj se odmah siriti na 20 profila jer nikada neces vidjeti rezultate, posto je na 20 profila jako tesko raditi....

to je sve samo moj savjet, posto i ja imam sad neki plan sa tim faceom pa cemo vidjeti kako ce sve to ici...

blogex kaže:
Mister.No kaže:

ma sta ce ti 20 naloga ?? Aj ti napravi 2-3 naloga i napucaj ih prijateljima do vrha pa sa njima napravi na svakome 2-3 grupe pa vidi sta ces onda... 20 Profila prijatelju nema smisla odmah ici raditi, prvo napravi jednoga, pa ga postavim na neki nacin da ljudi tebe dodaju pa kad je taj na "automatski" napravi drugi itd itd, i nemoj zaboraviti da je cilj IM da se sve automatizira i kad neki projekt pocne raditi za tebe a ne ti na njemu kreni na drugi, i tako samo idi naprijed i vidjet ces rezultate, a nemoj se odmah siriti na 20 profila jer nikada neces vidjeti rezultate, posto je na 20 profila jako tesko raditi....

to je sve samo moj savjet, posto i ja imam sad neki plan sa tim faceom pa cemo vidjeti kako ce sve to ici...

ok...samo bih postavio jedno pitanje....jer ja ostajem anoniman kad guglam preko proxy-ja msm da ostaje proxy-jev ip gde god se registrujem i gde god se logujem....ili je to neka zajebancija...........UNAPRED HVALA...

Mister.No kaže:
blogex kaže:
Mister.No kaže:

ok...samo bih postavio jedno pitanje....jer ja ostajem anoniman kad guglam preko proxy-ja msm da ostaje proxy-jev ip gde god se registrujem i gde god se logujem....ili je to neka zajebancija...........UNAPRED HVALA...

ma sta ce ti proxy uopce, nece tebe niko loviti preko interneta, tako sam i ja isto razmisljao sa 14 godina da ce me neko najuriti ovo ono , a sad vise manje ostavim svigdje ( na ozbiljnijim mjestima) ime i prezime, mail i slicne stvari, a ovo sta si pitao za proxy ja mislim da ostane samo pri jednom loginu, jer ti na profilu na face mozes pristupiti sa bilo kojeg mjesta i tada ostaje ip od onog kompa na kojem si mu pristuipio tako da po mojem misljenju nema ti se smisla nesto posebno skrivati, pogotovo ne preko proxya, ugasi i upali ruter i eto ti novog ip-a.

Jedino za sta proxy koristis jeste da provjeris seo u googlu, i za neke programe gdje nemozes ako nisi iz USA ili takvih zemalja ali takvih je programa sve manje i manje.

blogex kaže:
Mister.No kaže:
blogex kaže:
Mister.No kaže:

ma sta ce ti proxy uopce, nece tebe niko loviti preko interneta, tako sam i ja isto razmisljao sa 14 godina da ce me neko najuriti ovo ono , a sad vise manje ostavim svigdje ( na ozbiljnijim mjestima) ime i prezime, mail i slicne stvari, a ovo sta si pitao za proxy ja mislim da ostane samo pri jednom loginu, jer ti na profilu na face mozes pristupiti sa bilo kojeg mjesta i tada ostaje ip od onog kompa na kojem si mu pristuipio tako da po mojem misljenju nema ti se smisla nesto posebno skrivati, pogotovo ne preko proxya, ugasi i upali ruter i eto ti novog ip-a.

Jedino za sta proxy koristis jeste da provjeris seo u googlu, i za neke programe gdje nemozes ako nisi iz USA ili takvih zemalja ali takvih je programa sve manje i manje.
[/quote

pokusao sam da restartujem modem(to je kod vas valjda ruter)
ali nece da mi promeni ip....jednom mi je uspelo ali sad nece...neznam sto sve lepo uradim prvo ga ugasim pa kliknem ono malo dugmence u onoj rupici to uradim olovkom jer je dugme u rupi.....i zatim ponovo upalim modem.....i opet nece...

Ja ih trenutno imam 12 profila, i nisam imao nikakvih problema. S time da ih nisam radio sve odjednom, nego postepeno. I bez brige, FB ti neće ništa ako tebe addaju ljudi.

Postaneš im sumnjiv ako ti addaš ili spamaš ko nenormalan po grupama ili sa PMovima.

Ovo što je blogex rekao stoji, s time da ne moraš nužno čekati da ti se popuni profil sa 5000 frendova, ali pusti malo da se napuni lista.

I još nešto, preporučljivo je da si napravite mrežu profila koji će se međusobno podržavati, komunicirati međusobno ako treba, malo održavati grupu ''živom'' i sl. To je ipak socijalna mreža, treba unijeti i malo osobnosti u sve to. Moja iskustva su da sam postizao dosta slabe rezultate kad sam baš sirovo spamao.

FB je idealan framework za ciljano oglašavanje - 100+ milijuna ljudi koji se pridružuju raznim grupama, postaju fanovi raznih proizvoda i/ili osoba, daju detaljne podatke o sebi, itd., i uveliko olakšavaju planiranje ciljanih marketinških kampanja, i povećavaju ukupni CR.

Kao da je otpočetka stvaran za kvalitetni PPC marketing, a ne da bude obični social network site.

Ja sam kroz jedno vrijeme istraživao i stvarao grupe sa jednim malo većim viralnim faktorom, i iznajmljivao linkove, ali nije to baš dugo trajalo, ima svakakvih pizdeka koji su se spremni žalit zbog toga. :D

U ovakvoj je situaciji opasno imat više grupa povezanih sa jednim računom, ili više računa koji se mogu povezat sa jednim identitetom, i zato sam koristio virtualizaciju; 7-8 subdivided virtualnih PC-a sa većinom zajedničkih resursa, ali sa odvojenim mrežnim konekcijama i metodama spajanja. Na svakom od njih sam imao VPN (ukupno 3 vrste, i 3 lokacije koje se spajaju na FB-ov server), posebni browser, itd, tako da je svaki od tih PC-a djelovao kao zasebna osoba.

To je kratko potrajalo (par mjeseci); 3 grupe su mi ugasili (reklamiranje ponuda od krivih ljudi, heh), 1 sam prodao, za ove ostale ne znam, nisam koristio FB već neko vrijeme.

Pa ako nekome zatreba ta razina fleksibilnosti i sigurnosti, mislim da je ovo gore najbolja metoda za to. ;)

Ali meni se nekako više sviđa MySpace. Demografski, na MS-u je veći postotak mlađe publike (<25), od kojih jedan velik dio ni nema pristup određenim metodama plaćanja, ali meni su dovoljno zaradili (incentives... :D).

Facebook jeste odlicno mesto za reklamiranje! Ali morate biti veoma oprezni... Meni su danas ugasili account, i mogu reci da su mi unistili dobar deo dosadasnjeg rada, sada pokusavam sve to da povratim, mislim na grupe koje sam pravio, ali su me opasno zajebali! Iskljucili su mi, jer sam slao previse friend requesta...

slobodanl kaže:
Facebook jeste odlicno mesto za reklamiranje! Ali morate biti veoma oprezni... Meni su danas ugasili account, i mogu reci da su mi unistili dobar deo dosadasnjeg rada, sada pokusavam sve to da povratim, mislim na grupe koje sam pravio, ali su me opasno zajebali! Iskljucili su mi, jer sam slao previse friend requesta...

Trebao si rasporedit grupe na više virtualnih individua [1 račun, 1 IP, posebni surf trace elementi (cookies - flash, stored, in-memory, sessions, history, http trace)]; ovo je najgore kad posumnjaju da si spammer pa ti ponište sav trud i sve aktivnosti s kojima te mogu asocirati. Probaj ih kontaktirat i nekako ih uvjerit da je slučajno, da se ne kužiš u IM, da si to radio iz zabave, itd... Možda upali.

Neosynthesist kaže:
slobodanl kaže:

Trebao si rasporedit grupe na više virtualnih individua [1 račun, 1 IP, posebni surf trace elementi (cookies - flash, stored, in-memory, sessions, history, http trace)]; ovo je najgore kad posumnjaju da si spammer pa ti ponište sav trud i sve aktivnosti s kojima te mogu asocirati. Probaj ih kontaktirat i nekako ih uvjerit da je slučajno, da se ne kužiš u IM, da si to radio iz zabave, itd... Možda upali.

Ne razumem bas najbolje ovo sta sam trebao uraditi, al sledeci put cu biti oprezniji, i osiguracu grupe! To i pokusavam sad da uradim, poslao sam im mail, da vidim hoce li mi uslusiti molbu...

Jel moze neko da mi objasni kako se moze zaraditi na fb-u...imam profil vec 2 godine..a tek sam skoro cuo za to...kako da pocnem....?

Back
Na vrh