• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ideja za sajt

clanci

Član
Tu od
30 Kol 2014
Sta mislite da se otvori sajt o video igricama.
S tim da bi se za svaku igru napravila recenzija i da sajt ima svoj forum.
Sta mislite jeli to isplativo?

Na dugi rok puno toga moze biti isplativo. Sve ovisi kakva je tvoja provedba projekta. Ako vec pitas dali je isplativo onda su sanse 99% da nemas potrebno znanje i iskustvo da bi uspio s takvim projektom.

Trziste igrica je ogromno, ako ti napravis projekt koji ce biti zanimljiv ljudima, naravno da onda mozes i zaradjivat od toga. Ali zapitaj se, po cemu bi tvoj sajt bio poseban? Po cemu bi netko dosao na tvoj a ne vec na neki mainstream website? Probaj to definirat jer ce ti puno pomoc.

Kljuc uspjeha je PUUUUUUUUUNOOOOOOOO rada i truda, e sad, dali ti mozes svaki dan pisat tekstove i recenzije slijedecih 2 godine, uz to paralelno redovito ucit o marketingu, internet marketingu i promociji da bi progurao projekt?

Na kom jeziku ?
Da li uopšteno o svim igricama, ili samo neki segment (online, sportske, simulacije, FPS, MMO) ?
Da li za sve uređaje ili samo za jedan (PC, PS, Xbox, Android) ?
Koji model zarade (oglasi, affiliate, onlineshop) ?

Da, ja mislm da je to isplativa stvar. Samo zahteva dosta truda i određeno vreme.

U pravu ste to znam.
Pa sam si mislio pripremiti barem 50 clankaa unapred koje bih objaviljivao i uporedo pisao nove clanke.
Sajt bi bio na nasem jeziku i za sve uredjaje.
Mislios am probati sve modele zarade, pa koji upali..

Budući da si se već odlučio za izradu sajta na jednom od ex-yu jezika, želio bih te malo "uputiti".

Prije svega ne očekuj odmah ogromnu posjećenost na samom početku te puno registriranih korisnika jer će to biti jako teško u samom početku. Zašto? Zbog toga jer trenutno baš sajtova za video-igre na ovim prostorima, po mom mišljenju, i nema previše, ali zato o gotovo svakoj video-igri postoji forum.
Kao što je netko već naveo, trebao bi razmisliti što bi to ti novo mogao ponuditi gejmerima a da ostali već nisu ponudili?
Kada bih ja to radio (a radio sam jednu zajednicu koja je već sada jako uspješna s preko 8,500 registriranih korisnika) prvo bi pažnju posvetio osmišljavanju projekta, sistema, izgleda sajta/foruma itd. Forum urediti do maksimuma jer je to veoma bitno i registrirani korisnici će se većinom nalaziti na forumu - što je logično.

Pardon, sad primjetih da čovjek uopće ne pita kako bi to uradio niti traži savjete u vezi ovoga hahaha :-D

Na duže staze bi se isplatilo, siguran sam.

Ako imaš ideju, imaš vremena za pisanje članka i već imaš neki početni novac za hosting i domenu. Onda ti je najbolje da odmah kreneš sa time, ušminkaš stranicu, polako pišeš članke i nakon nekog veremena (za 3 mjeseca ili čak još više) kad počneš dobivat koliku toliku posjetu počneš razmišljat o monetizaciji sajta.

Najbolje ti je da kreneš odmah, smisliš plan, razradiš "taktiku" i držiš se nekih svojih određenih rokova za pisanje članaka. Kreiranje i vođnje sajta je dugoročan posao, i neku ozbiljniju i koliko toliko stabilnu zaradu možeš očekivat tek za dvije godine (bar su moja iskustva takva).

clanci kaže:
U pravu ste to znam.
Pa sam si mislio pripremiti barem 50 clankaa unapred koje bih objaviljivao i uporedo pisao nove clanke.
Sajt bi bio na nasem jeziku i za sve uredjaje.
Mislios am probati sve modele zarade, pa koji upali..

Takodjer sam razmisljao da otvorim o kuncim ljubimcima.
Tu mislim da bih imao vecu sansu sa uspehom, jer nisam video da postoji jos kod nas stranica koja objedinjuje ceo balkan a govori o svim zivotinjama, posebice kucnim ljubimcima?

clanci kaže:
Takodjer sam razmisljao da otvorim o kuncim ljubimcima.
Tu mislim da bih imao vecu sansu sa uspehom, jer nisam video da postoji jos kod nas stranica koja objedinjuje ceo balkan a govori o svim zivotinjama, posebice kucnim ljubimcima?

Da, kućni ljubimci nisu u toj meri zasićeni kao games niche, i plus nema previše kvalitetnih sajtova na tu tematiku, a pre svega za taj niche imaš dodatne mogućnosti monetizacije. Mislim da bi ti to bila bolja opcija.

I ja to mislim, zbog toga sam i pitao.
Ja bih objedinio sve, i jos bih napravio forum. Mislim da bi to bas fino moglo ispasti...

@ clanci

Da ne bude zabune i napraviš nešto, pa onda vidiš da ima već foruma sa preko napisanih milion poruka:
(balkankinology.net - 1170286 poruka) ili (ljubimci-forum.com - 1153065 poruka).

KUćni ljubimci spadaju u hobistiku i neka se zarada može očekivati kad se popravi standard i ljudi budu mogli odvojiti koji dinar za zabavu. Ova dva foruma su se pokrenula u pravom trenutku, pre 2008 godine i tu su dobili inicijalnu masu koja ih i sad vuče napred.

Imam i ja neke sajtove o hobijima, pa ih polako razvijam, ali nema tu trenutno neke zarade.

Mozda jeste isplativo ali trenunutni mi nije engleski na tom nivou, trenutno ga usavrsvam..

Onda radi na tome. I to ti je nešto što će ti sutra biti isplativo. Trudi se da dovedeš svoj Engleski do zavidnog nivoa i poslije toga je mnogo šta lakše. :)

Back
Na vrh