• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Google masakr domacih sajtova

MitrilGM - Danas je ne moguce imati svugdje iste rezultate. Drugaciji alati drugaciji rezultati. Sa personalizacijom, trpanjem G+ rezultata, detektiranjem lokacije zapravo svatko bi trebao dobit drugacije rezultate.

Ja koristim placeni seomozov rank tracker kroz njihove kampanje ali ni oni nisu idealni iako mi je Rand jednom potvrdio da bi rezultati trebali biti najtocniji sto mogu biti s obzirom na sva ogranicenja sto Google radi.

Prije sam koristio hrpu programa i servisa i primjetio sam da mogu biti poprilicno netocni nazalost. Mi za sada koristimo seomoz + ponekad rucnu provjeru sa proxyem tj. VPN-om u browserima koje inace ne koristimo totalno odlogiranim od Google stvari i sa &pws=0 na kraju URL-a da ugasimo personalizaciju. Tako nekom provjerom mozes provjerit koliko ti je rank tracker tocan. Ali jednostavno ne postoji 100% tocan alat jer 2 razlicite lokacije mogu imat razlicite rezultate i obije su "tocne". Zato uvijek trazis onaj program koji ti je najpreciznije tvojim rucnim provjeravama (ako su ispravno napravljene).

seomozov alat mi je do sada najprecizniji ali isto ima mana al npr. i nije toliko dobar za domace HR rezultate i sl.

Pozdrav svima, pratim ovaj forum i apsolutno zaslužuje sve pohvale.
Pošto svoj sajt ZABRANJENO JE OSTAVLJANJE LINKOVA KADA IMAS MANJE OD 10 postova, ostim toga postovan je u pogresnoj sekciji, procitaj pravila koristim isključivo kako bih promovisao svoje usluge nisam se preterano bavio SEO optimizacijom(neke osnovne stvari sam naravno odradio) jer je oblast usko specijalizovana i nije preterano profitabilna za unovčavanje samog sajta. Pre 25.04.12 sam na google.com imao veliki broj ključnih reči na prvoj strani sada je ostala samo jedna i sa njom sam spao na 6 mesto, ostale kao da nepostoje. google.rs mi je nešto bolji ali i tu je primetan drastičan pad i dosta "ubijenih" ključnih reči. Što se tiče saobraćaja i poseta one su zaista masakrirane i smajnile su se za 2/3.
i na kraju svima pitanje za milion dolara: Šta nam je činiti?

Ok sada cu da postavim jedno strasno pitanje: a zasto ne bi google favorizirao svoje adwords, i blogove ili sto vec, to je njihovo i mogu sto zele. Ipak daju neki procent marketerima, koliki procent je opet njihovo da odrede. Njihova trazilica i njihova popularnost. Kapitalizam.

I u tom kapitalizmu postoje pravila tržišnog natjecanja, pravila i zakoni o sprečavanju monopola i milion drugih stvari. Nije to sve tako jednostavno shvatiti za nass obične ljude, ali nije ni taj kapitalizam sistem: "To je moje pa mogu kako hoću".
Imaš sada i primjer u HR da t-com mora omogućiti konkurentima korištenje njihove optičke mreže iako je njihova i oni su ulagali u nju. Naravno ttreba odrediti uvjete i cijene ali to već spada u drugi dio priče.
Kao i uvijek u životu stvri nisu samo crne ili bijele.

Da li se to nesto danas desava ili tripujem ? :)

Neki domeni koji su bili na prvim stranama skocili su mi na 20 te stranice. Danas popodne kao da se situacija popravlja, pojavljuju se na na 3-4 stranici. U tom periodu sam primetio da kao da nisu indeksirane naslovne stranice i da je to uzrok ne pojavljivanju. E sad zasto se to desavalo imam osecaj da ni Google ne zna :). To se desilo kod starijih i dobro pozicioniranih stranica. U svakom slucaju logiku nisam uspio pronaci, a mozda i ne treba :)

Negde sam procitao da ce Panda doci ubrzo nakon Pingvina, tako da se mozda i o tome radi, mada reci ce vec neko ko je bolje upucen :)

DavidVictor kaže:
Google je upravo nocas izmasakrirao rangiranje domacih sajtova za jako velik broj pojmova.
Skoro svaki sajt koji je iole radio linkove je bacen sa top pozicija a na njih su ni krivi ni duzni dosli neki totalni autsajderi koji nisu nista radili na sajtovima mesecima pa i godinama.

Evo na primer onaj sajt koji je SEO optimizovao Jokja: rspolovniautomobili.com je sa 3-4.mesta za rec polovni automobili sada na google.rs bacen na cak 4.stranicu :sigh

Evo sad naletih na zanimljivu stvar sa ovim sajtom. Ipak nije autsajder nego jako podmuklu taktiku koristi.

Covjek na par direktorija uslovljava upis u direktorij tako sto morate linkati RS Polovni Automobili sajt :D

35ap1fp.jpg

U pitanju je podlupom.com direktorij.

Koliko je to linkova na poprilicno upitan nacin, pitanje je... Pitanje je i sa koliko direktorija izvodi ovako nesto.

Izgleda da Google ipak radi dobre stvari.

Hellas kaže:
DavidVictor kaže:
Google je upravo nocas izmasakrirao rangiranje domacih sajtova za jako velik broj pojmova.
Skoro svaki sajt koji je iole radio linkove je bacen sa top pozicija a na njih su ni krivi ni duzni dosli neki totalni autsajderi koji nisu nista radili na sajtovima mesecima pa i godinama.

Evo na primer onaj sajt koji je SEO optimizovao Jokja: rspolovniautomobili.com je sa 3-4.mesta za rec polovni automobili sada na google.rs bacen na cak 4.stranicu :sigh

Evo sad naletih na zanimljivu stvar sa ovim sajtom. Ipak nije autsajder nego jako podmuklu taktiku koristi.

Covjek na par direktorija uslovljava upis u direktorij tako sto morate linkati RS Polovni Automobili sajt :D

35ap1fp.jpg

U pitanju je podlupom.com direktorij.

Koliko je to linkova na poprilicno upitan nacin, pitanje je... Pitanje je i sa koliko direktorija izvodi ovako nesto.

Izgleda da Google ipak radi dobre stvari.
Mozda bi to i bila solidna taktika da je bez anchor tekstova. Ovako, sajt bas za te reci koje cilja biva kaznjen. Npr. sajt za rec "polovni automobili" nalazi se na cetvrtoj strani i to neka podstranica, a ne glavna strana za koju se sajt pokusava optimizovati. Ista stvar je i sa pojmom "auto oglasi". Sajt se nalazi na osmoj strani za taj pojam, i to opet neka podstranica. Uglavnom radi se o preoptimizaciji za odredjene pojmove. Bezobzira sajt i dalje ima solidnu posetu, ali zahvaljuji jakom autoritetu koji ima. Danas poseta dolazi najvise preko mikro fraza.

U vreme kada sam ja radio optimizaciju, taj sajt bio je na drugoj poziciji za rec "polovni automobili", na petoj poziciji za rec "auto oglasi itd... Ali sve to je bilo pre pingvina. Bez obzira, ja sam vodio racuna da koristim sto vise fraza. Da sam ja nastavio da radim na tom sajtu sigurno ne bi doslo do ovakvog pada. Mozda bi doslo do pada od nekoliko pozicija, ali do ovakvog nokauta ne bi doslo. Prilikom optimizacije sam koristio oko 70% anchor tekstove, sto je opet previse za nove uslove nakon pingvina. Medjutim ja nisam koristio tri reci sa jednim istim frazam.

Kada sam radio optimizaciju imao sam listu od nekoliko stotina kljucnih reci od cega sam napravio pedesetak reci koje su mi bile glavne. Danas je situacija drugacija u odnosu na to vreme, pa bi i ovih pedeset fraza bile premalo, odnosno znacajno vise treba koristiti linkova bez anchor teksta.

Back
Na vrh