Jokja
Legenda
- Tu od
- 21 Srp 2010
Favorizacija web 2.0 sajtova i jeste najveca glupost ovog update. Nije sve tako ni crno. Eto ja sam naveo dobar primer da sa blogspot sajtom moze sasvim lepo da se rangira sa kopiranim sadrzajem, bez i jednog backlinka, niti je potrebno bilo kakvo vece ulaganje. Sve sto treba da se uradi je da se ode na http://www.blogger.com, smisli se dobar naziv, i odes na neki sajt kao sto je Kurir, Blic isl, kupiras 10-15 clanaka, objavis kod sebe, i za par dana eto tebe ispred Blica, Kurira... :hystericalnikolazz kaže:Jokja kaže:Evo jos jedan primer ocigledne favorizacije blogspot sajtova.
Za pojam najnovije sportske vesti na 4 mestu nalazi se blogspot sajt sa 15 clanaka kopiranih sa Kurira, Zurnala itd. Sajt ima PR n/a Alexa n/a
Evo ovo ce mu biti prvi backlink, sada ima da skoci na top poziciju
http://najnovijesportskevestisrbija.blogspot.com/
Ja sam koristio sve i svašta testirajući razne metode i nakon ovog zadnjeg update-a primjetio sam jednu stvar koja me je nasmijala do suza. Naime,za klijenta sam radio na jednoj frazi i to udarnički pa sam sve odradio preko piramide web 2.0 blogova. E sad, na svim blogovima je sadržaj koji sam sam napisao i koji je podjenkake kvalitete.Linkanje je odrađeno nasumično i svi blogovi su ok kotirali od čega većina u top 100 za frazu na kojoj sam radio. Nakon pingvina dešava se slijedeće:blogspot blog je lansiran na 5. poziciju a s vremena na vrijeme skače na 3. poziciju dok je recimo wordpress blog bačen na 18 stranicu!
Ono što mi izmamilo osmjeh na lice je činjenica da sam baš na tom blogspot blogu testirao blog mreže koje je gugle nedavno ubio i kaznio sve sajtove koji su koristili te mreže. :hysterical
Nemojmo se zavaravati.Google je veliki biznis i ako sad linkanje izgubi na važnosti svi oni mali biznisi koji su dosad uz pomoć SEO-a mogli doći do neke pozicije sad će biti prisiljeni doći do google prometa preko adwords-a. Ne mogu zamisliti situaciju da sad svi ti mali biznisi počnu ulagati novce u sajtove sa visokokvalitetnim sadržajem.
Salu na stranu, ali posle ovog update prakticno je to najbolji nacin da se sajt probije do vrha