JohnWizzer
Aktivni član
- Tu od
- 16 Velj 2012
OriginalEXE kaže:Moja stranica koja nije imala backlinkove ali je imala kvalitetan sadržaj (ja sam ga osobno pisao) nije bila na prvom mjestu zbog toga što je jaka ekipa imala hrpu backlinkova.
Sad sam ja na prvom mjestu i po meni je to fer, jer bi se više trebao gledati sadržaj nego backlinkovi.
Sve je to OK, samo to je ona Google-ova mantra "quality content". Koji stroj ili algoritam može suditi o KVALITETI sadržaja? Može jedino utvrditi je li originalan i unikatan ali kao što znamo i to se može lako manipulirati. Npr. dobar rewrite može biti i "originalan" i 100% unikatan što ne znači da samim tim mora biti i kvalitetan.
Kvalitetu ti mogu procjeniti jedino posjetioci ako te uspiju naći u pretragama, a to neće ako si na xxxx mjestu u SERP-u. Znači morali bi oni iz Googlea pregledati svaku stranicu manualno i ocjeniti njen kvalitet (praktički neizvedivo), a to je opet subjektivno jer za nekoga isti sadržaj može biti super kvaliteta, a za drugog totalno loš i nezanimljiv.
O tome bi npr. mmogao "suditi" utjecaj social network stranica, a i to se lako manipulira...
Sve u svemu, jednostavno rješenje ne postoji, G će poslije svih eksperimenata reći svoje, mi ćemo se prilagoditi novim pravilima igre ili nas nema. Igra mačke i miša se nastavlja. :waving