• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fulltraffic - Plaćanje po prikazu

Marin89 kaže:
Imam jedan problem. Kada si stranicu pogledam "normalno" fulltraffic izbaci reklami i broji i sve ok. Međutim imam neke bodove na twiendsu pa sam mislio od tamo dovuć ljude, ali od tamo mi fulltraffic ne broji prikaze. I onda sam probao ić preko twiendsa i stvarno uopće ne otvori reklamu. Ima li rješenja ovom da se zaradi koji $ =)

FT ne izbacuje svoje reklame kada se sajt nalazi u frameu...

Koristio sam fulltraffic 10 dana i mogu reci da je adsense isplativiji, barem kod mojih stranica.

octavia77 kaže:
Koristio sam fulltraffic 10 dana i mogu reci da je adsense isplativiji, barem kod mojih stranica.
Stranice na eng ili ex-yu?

I jedno i drugo, s tim da nije velika razlika izmedu fulltraffica i adsensa na domacim stranicama. Moram napomenuti da to ovisi i o tome kakav vam je tip stranice, dali je usko povezan sa nekom tematikom ili je opcenit.

Poz, moze neko da objasni sta znaci ?

Page Views Ads Served CTR CPM Zone Revenue
1753 1062 60.58% $2.06196 $2.18980

Znam sta je CPM..., vidim da je samo pala jedna isplata, jel dobio jos neko ?

Evo vidim da svi hvalite fulltraffic pa eto i ja sam ga isprobao danas, ovo je samo test a adsense mi je uvijek isti, pogledajte razliku zarade između adsnese i fulltraffic-a i sami presudite ;)

Evo "Poznatog Adsense-a"
picture1jld.png

I evo ga FullTraffic =)

picture2ew.png

Jbg mozda mi nije neka velika zarada,al jbg to je bio rpvi testni dan i ja mislim da je 23$ u jednom danu solidno ali sutra ce biti barem 30-40$ =) Lagano al ide hehe

Aha, oce 30-40 kako da ne :crazy_grin
I meni je velika zarada danas, ali ocekujem, ako ne sutra onda prekosutra 0.2-0.3, tako to ide uglavnom, i na adf i tamo ce biti, sve je to isto, povecaju dan dva, posle 10 dana 0.3 da se ubije covek evo kao na adf sada, znaci ceo dan se ubih kao budala za 2.5 $, a slomio se...

No, nije mi jasno sta je ovo CTR, zna li ko ?

I ovo Page views, znaci toliko je ljudi posetilo moje stranice, a zasto je samo naprimer konkretno u vukadinovom slucaju iskocilo 5833 ovih skip ad stranica ???

sax kaže:
I meni je velika zarada danas, ali ocekujem, ako ne sutra onda prekosutra 0.2-0.3, tako to ide uglavnom, i na adf i tamo ce biti, sve je to isto, povecaju dan dva, posle 10 dana 0.3 da se ubije covek evo kao na adf sada, znaci ceo dan se ubih kao budala za 2.5 $, a slomio se...

I ovo Page views, znaci toliko je ljudi posetilo moje stranice, a zasto je samo naprimer konkretno u vukadinovom slucaju iskocilo 5833 ovih skip ad stranica ???

CTR postotak prikazanih reklama na osnovu broja preleda stranice.
Page views broj pregleda stranice i podstranica koje sadrže FT kod. ( Ne broj posjetilaca)
Zašto je iskočilo samo 5833 reklama ?
1. FullTrafficu ne odgovara lokacija određenog posjetioca.
2. Postavljen je maksimalan broj reklama koje će se prikazati po posjetiocu.
3. itd...

adsenseamater kaže:
sax kaže:

CTR postotak prikazanih reklama na osnovu broja preleda stranice.
Page views broj pregleda stranice i podstranica koje sadrže FT kod. ( Ne broj posjetilaca)
Zašto je iskočilo samo 5833 reklama ?
1. FullTrafficu ne odgovara lokacija određenog posjetioca.
2. Postavljen je maksimalan broj reklama koje će se prikazati po posjetiocu.
3. itd...

Hvala na odgovori posto sam video da si ti do sada jedini sa primljenom isplatom, samim tim ti najbolje znas oko ovoga pa me zanima jos nesto.

Koliko je tebi bio danas cmp, da li je meni i vukadinu bio visok danas zato sto smo novi korisnici ili je svima tako ?

Kazes da im ne odgovara lokacija, nigde se kod njih nemoze pronaci da li ima razlike kao kod adf da li poseta dolazi od nas ili od amera npr ?

Maksimalan broj reklama koje se mogu prikazati po posetiocu, moze malo objasnjenje ?
Znaci da li jedan te isti posetilac sa istom ip adresom moze da poseti 5 puta to i da se svih 5 puta racuna ili kako vec ide ?

Izvini na davljenju :(

Evo da se i ja malo ukljucim u diskusiju posto vec 2 mjeseca koristim fulltraffic.Primio sam do sada samo jedno isplatu evo sada cekujem drugu,ipak da se vratim na ovo u vezi CPM-a.Evo meni je nakon 5 dana CPM otisao malo vise danas mi je bio 3.54$,a u zadnji 5 dana ispod 0.5$.Inace prosjecni CPM mi je 0.65$ u 2 mjeseca koliko vec koristim fulltraffic i mogu vam reci da sam za mjesec dana vise zaradjivao na adsense nego na fulltraffic-u,ali jbg od kad mi blokirase adsense na blogu 70% mi se pokrivenost oglasa smanjila i zarada mi se na adsense u procentu isto toliko smanjila,tako da sam ja po nekom mom racunaju na adsensu vise izlaziio za neki 20eura mjesecno.

hara91 kaže:
Evo da se i ja malo ukljucim u diskusiju posto vec 2 mjeseca koristim fulltraffic.Primio sam do sada samo jedno isplatu evo sada cekujem drugu,ipak da se vratim na ovo u vezi CPM-a.Evo meni je nakon 5 dana CPM otisao malo vise danas mi je bio 3.54$,a u zadnji 5 dana ispod 0.5$.Inace prosjecni CPM mi je 0.65$ u 2 mjeseca koliko vec koristim fulltraffic i mogu vam reci da sam za mjesec dana vise zaradjivao na adsense nego na fulltraffic-u,ali jbg od kad mi blokirase adsense na blogu 70% mi se pokrivenost oglasa smanjila i zarada mi se na adsense u procentu isto toliko smanjila,tako da sam ja po nekom mom racunaju na adsensu vise izlaziio za neki 20eura mjesecno.

A znaci i ti si dobio isplatu, a kako ?
Meni rekose iz support tima da prva isplata tek nakon 3 meseca ? A ti si 2 meseca kako i sam kazes korisnik kod njih a vec imas isplatu i cekas drugu ?

Jel se moze staviti full trafic na vise sajtova ili blogova ako neko ima, ili moze samo na 1 ?

sax kaže:
hara91 kaže:

A znaci i ti si dobio isplatu, a kako ?
Meni rekose iz support tima da prva isplata tek nakon 3 meseca ? A ti si 2 meseca kako i sam kazes korisnik kod njih a vec imas isplatu i cekas drugu ?

Jel se moze staviti full trafic na vise sajtova ili blogova ako neko ima, ili moze samo na 1 ?

Meni su 1.2.2011 isplatili ono sto sam u decembru zaradio,inace samo 7-8 dana sam u decembru bio reg.,a moze na vise sajtova fulltraffic koristit.

Adsense i Fulltraffic ne mozes porediti razlicite su mreze i razlicito ce raditi na razlicitim sajtovima.

Evo da potrvdim da isplacuju, maloprije isplatili za 5 dana u Januaru 97 dolara jer sam se krajem istog ukljucio. Zeljno ocekujem isplatu za Februar pocetkom Aprila :D iako zarada nije neka, zadovoljan sam najvise zbog razloga sto ti sajtovi nisu mogli nagurati 70 dolara mjesecno na adsensu, a toliko sad ide za sedmicu dana... Steta sto prije ih nisam ukljucio.

Meni odjednom ne radi fulltraffic, piše: This Zone Has Been Disabled.
Sve je normalno radilo i odjenom ovo, da li zna neko u čemu je problem?

Koliko znam nisam, evo sad sam izbrisao stari kod i napravio novi i ubacio u svoj HTML kod, i kaze sledece: Zone Successfully Installed. Gathering Data., pa cemo vidjeti sta kaze, nadam se da ovo nije kršenje pravila :)

EDIT: evo sad radi. Sad se tacno sijecam kad je prestao da radi, htio sam staviti neki free counter u HTML kod i tad je prestao da radi, mada mi ovo izgleda nekako skroz nelogicno.

Jer ima neko 3 min da odgovori na ova moja pitanja gore (onaj ko se razume u to) ?

Evo ja sam za 3 dana sakupio za isplatu, ali juce, 12861 page views, a samo 7095 ads served, da je bilo svih 12800 ads served, onda bi to bila prava stvar...

kuliram kaže:
Pitanje je???

Gore su pitanja, koji post iznad, a sada sam upravo poslao ovima iz support tima, posto sam sakupio prvih 50 $ za isplatu, pa da vidim sta ce oni da mi kazu, najbolje ce znati, pa cu postaviti ovde kada odgovore.

Ljudi dajte sta se ovo desava da li je moguce, koliki je vama danas CPM ???

Back
Na vrh