• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fulltraffic - Plaćanje po prikazu

Sumnjam da je zbog toga jer mi je ispocetka CPM bio preko 2$ pa se postepeno
smanjivao i povecavao i tako je bilo skoro 20-ak dana a onda u zadnji 10 dana CPM se vrti od 0.30-0.45$,a takodje i na ovom drugom sajtu u kojeg nije funny niche, od samog pocetka mi je na njemu CPM bio nizak drzao sam ga samo 7dana i sklonio tako da sumnjam da je zbog toga sto ti mislis.

adsenseamater kaže:
Na domaćem blogu od 1 - 2$
Na stranom blogu od 2.7-5$

Nisu ti valjda banovali AdSense acc ?

Oke hvala.

ps:Nisu mi banovali adsense vec samo domenu.

hara91 kaže:
Sumnjam da je zbog toga jer mi je ispocetka CPM bio preko 2$ pa se postepeno
smanjivao i povecavao i tako je bilo skoro 20-ak dana a onda u zadnji 10 dana CPM se vrti od 0.30-0.45$,a takodje i na ovom drugom sajtu u kojeg nije funny niche, od samog pocetka mi je na njemu CPM bio nizak drzao sam ga samo 7dana i sklonio tako da sumnjam da je zbog toga sto ti mislis.

Ja sam im slao pitanje od cega zavisi CPM.

I zavisi kao od mnogo faktora. Najbitniji je unique oglas, ako se krenu ponavljat (onima koji su vec vidjeli taj) oglasi onda cijena za njih drasticno opada. Zavisi jos od vrste saobracaja, sto vise organic searcha veci cpm. Takodje ja kontam da zavisi i od lokacije posjetioca iako to nisu naveli.

Kažu ovako :

Dear customer,
Thank you for contacting us.
Please understand that our system is bid based, the CPM depends on how much the advertiser pay.
Also, as our system serves IP Unique and Global visitors, you may earn more one day, but less in the next days. I will explain you with an example. Let's say that Today we send 10 visitors and you earn $1, and Tomorrow you receive also 10 visitors, but as they are the same visitors (it means they are not IP Unique) you will earn much less. The reason of that is because IP Unique visitors are much better payed than not IP Unique (Global visitors).

A isplaćuju na pocetku mjeseca korisnicima koji su već dobili bar jednu isplatu.
A korisnicima koji očekuju prvu isplatu početkom Februara će biti isplaćeni za Decembar.

Zanima me da li mogu jos neke reklame da se kombinuju na istom sajtu sa fulltrafic reklamama?

Jokja kaže:
Zanima me da li mogu jos neke reklame da se kombinuju na istom sajtu sa fulltrafic reklamama?

Naravno da moze.

hara91 kaže:
Jokja kaže:

Naravno da moze.
Ok, imas neki predlog? Da li ima nesto tipa adsence koji dozvoljavaju prikaz njihovih reklama iako se koriste ovi iskacuci prozori? Ili mozda nesto bolje? U glavnom radi se o sajtu zabavnog karaktera.

adsenseamater kaže:
Smowtion
YieldAds
Onvertise
Adsmarket
itd...

Jel imas predstavu ko najbolje placa od ovih? Pitam ono cisto ako vec imas iskustva sa nekim od njih, jer dok ja to sve ne isprobam proce decenije :)

Pogledajte moj CPM i svakim pogledom je sve veći i veći..
šta se to dešava??

Joza95 kaže:
šta se to dešava??

Ma i meni su ispocetka super placali,ali ima 2sedmice mi je CPM katasrofalan.

hara91 kaže:
Joza95 kaže:
šta se to dešava??

Ma i meni su ispocetka super placali,ali ima 2sedmice mi je CPM katasrofalan.
ja sam tri dana u ovome..jučer i prekjučer katastrofa i evo danas ne može biti bolje..

Čekajte, ovo je layer što iskače preko cele strane? Nema ništa manje?

Nisam pametan, imam dva bloga gde mi adsense ne ide nikako, mozda da probam ovo. Kako rekoste, podesim na tri pregleda da ide ovaj prikaz?

Kao što je i Hellas potvrdio FT neće tjerati korisnike ako se namjesti da se layer pojavi tek po trećem pregledu stranice i te da se po korisniku može prikazati najviše 2-3 reklame ;)

adsenseamater kaže:
Evo samo da javim da sam primio isplatu ;)

Lijepo, samo si nam sakrio cifru XD
Preko 110$ je sigurno, sad koliko :) to ti najbolje znaš

EDIT:
koliki je CPM na balkan sajtove?
prosječan

adsenseamater kaže:
Evo samo da javim da sam primio isplatu ;)

Gorim od zelje da znam kolika je isplata, stvrano se divim ljudima koji zarade trocifrene i vece iznose.

Back
Na vrh