• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

freelancer.com ne nudi nikakvu zaštitu od prevare

mvasic

Aktivni član
Tu od
17 Srp 2012
Ovaj post se više odnosi na početnike jer za napredni korisnici vjerujem da znaju od čemu se radi, ja eto nisam znao. Naime, sajt freelancer.com ne garantuje da ćete moći da podignete zarađeni novac.

Imao sam negativno iskustvo gdje me je angažovao jedan poslodavac sa kojm sam na Elance-u imao fantastičnu saradnju. Ne zanam što se desilo ali poslodavac poslije dosta isplaćenog novca me je "ispalio" za određenu sumu novca, čak i ako sam koristio nihov tracker vremena. Novac na računu i dalje stoji i mogu čak da ga i povučem, ali onda dobijem neki pending status, koji kasnije nestaje, sredstva se vraćaju na račun i ništa se ne dešava. Ako poslodavac ne uradi nekakvu verifikaciju ispate, možete ostati bez novca.

Džaba razglabanje sa podrškom sajta, novac ne mogu da povučem, poslodavac je nestao. Na pitanje, pa za šta služi ovaj sajt ako nemam zaštitu, odgovor je bio "da se nadju poslodavac i radnik"

Dakle puno opreza da ne prodjete kao ja.

Dosta ljudi se zali na freelancer, tamo sam se registrovao ali nisam se bas najbolje snasao. Uopste mi se ne svidja nacin na koji se poslovi objavljuju i kako su prikazani. Gledajuci poslove dosao sam i do zakljucka da je dosta poslova tamo spam i ako si pocetnik onih 8 kontakta sto dobijes na pocetku brzo i potrosis. Mada ceo Freelancer je po meni spam, jer ako zelis da poradis na svom profilu moras da platis, sami testovi da uradis kostaju 5$. Za sada se drzim Upworka

Nekada davno kad sam radio prevode i spinovanje na freelanceru, radio sam za nekog Indijca.
U stvari pokusao da radim.
Trazio je spinovanje clanaka od 500 reci, a meni je dao od 2000 reci da uradim za iste pare.
Kad sam ga pitao o cemu se radi, kaze eto zaneli se pisci clanaka malo, nisu svi takvi.
Dobro, to ce kostati cetiri puta vise.
Aha, kaze on, ti sad menjas uslove, bezobraznice.
I tako mi otkaze gig, a ja izgubim 3 dolara koje sam dao za fee. Sto mi je u to vreme bila strasna lova.

Zastitu od tih prevara imaju TOP clanovi, sa minimum 3 posla i nekim procentom uspesnosti, pise vam tamo. Naravno da se ne biduju ozbiljniji poslovi bez toga, jer mozete biti u velikom minusu, ako se prijavite za posao, poslodavac vas uzme i posle odustane. Ako se to zna, onda je poenta da "nekako" postanete top clan , i onda se krece sa ozbiljnim poslom.

freemind kaže:
Zastitu od tih prevara imaju TOP clanovi, sa minimum 3 posla i nekim procentom uspesnosti, pise vam tamo. Naravno da se ne biduju ozbiljniji poslovi bez toga, jer mozete biti u velikom minusu, ako se prijavite za posao, poslodavac vas uzme i posle odustane. Ako se to zna, onda je poenta da "nekako" postanete top clan , i onda se krece sa ozbiljnim poslom.

E ovo nisam znao. Interesatno je da mi iz nekoliko puta koliko sam raspravljao sa njihovom podrškom, ovo niko nije pomenuo. Mada, nije mi bilo ni na kraj pameti da me klijent može prevariti, jer sam sa njim dugo vremena imao veoma korektnu saradnju, počeo bih posao i da sam znao da nemam nikakvu zaštitu. Hvala na informaciji...

"Zastitu od tih prevara imaju TOP clanovi, sa minimum 3 posla i nekim procentom uspesnosti"

Ovo totalno mjenja moj pogled na freelancer.com . Dakle moram uraditi 3 posla i prelazim u top clanove???

Kako???

Zdravo ovdje sam novi i radim dosta na freelancer.com, meni se u početku dešavalo da me neko izlevati ne kreira milestones ili ako uradim nestane ili u pola odustane. Meni se udizimao fee od 10% a ne dobijem isplatu od poslodavca.

Sada je freelancer uveo upciju:
"Proposed Milestones: NEW
Define the tasks that you will complete for this employer's project"

Gdje ti prilikom "BID" liciitiranja za ponudu njemu stvaras zahtjev ako tebe odabere da mora kreirati milestones (novac koji stoji u sistemu).

TAkođer kad radim veće projekte tražim unaprije 30% novca, 90% njih plati i radim na svom serveru. Sve kad završim pookažem na svom serveru i kad plati dobije rad.

Freelancer.com je odličan web alat gdje možete zaraditi novac sa vašim znanjem, bar je meni.

Back
Na vrh