• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fortumo Anoniman sms

sunbeach kaže:
Pre se moglo samo preko mts-a to je otprilike pre 10 godina a sta si se "naprezao" oko mog pitanja da li ides preko fortuma i zakljucaka!? Ako je meni zabranjeno da tebe nesto pitam OK.Ako neces da odgovoris OK poslovna tajna...i sta ti znaci ta rec trol jer je cesto koristis kada mi repliciras...ako hoces da mi pomognes pomogni ako neces,napisi necu sunbeach da ti se obracam i gotovo.

Direktno preko mts znaci - pre 10 godina odes u mts telekom i zakupis broj ako imas firmu.Tada sam radio sa prijateljem i znam da je tako islo,posle sam radio preko fortuma..sada kada sam usao na nalog vidim neka nova podesavanja na fortumu kada sam hteo napraviti novi servis...

Mislim da to sa tim slanjem poruka moze biti ozbiljan prestup jer sta ako neko nekom preti ...

Pa bas o tome pricam, da si citao sve postove jasno, procitao bi da sam napisao da radim direktno sa provajderima.

freemind kaže:
Idem i preko mts, telenor i vip mreze.

Da napisao si ali sam mislio preko fortuma naplacujes preko svih tih provajdera...nisam se dovoljno naprezao,nigde nisi napisao direktno...ne znam sto se odma ljutis.

ZezKez kaže:
// only grant virtual credits to account, if payment has been successful.
if(preg_match("/OK/i", $_GET['status'])
|| (preg_match("/MO/i", $_GET['billing_type']) && preg_match("/pending/i", $_GET['status']))) {
add_credits(user_by_product_name($product_name), $_GET['credit_amount']);
}

ovako izgleda deo php koda na mom sajtu

//customize this according to your needs
if($billing_reports_enabled
&& preg_match("/Failed/i", $_GET['status'])
&& preg_match("/MT/i", $_GET['billing_type'])) {
// find message by $_GET['message_id'] and suspend it
}

Ovako, kažeš potreban mi je ceo kod ili kako kažeš cela implementacija, pošto ja nisam "programer". Što se tiče toga grešiš. Poslaću ti u inbox projeat za upravljanje Fortumovim apijem (registracija korisnika, svaki korisnik može bez programiranja da napravi svoj servis, to uopšte nije mali posao, 2-3MB, od 0 kodiranje i taj posao ne može da uradi osoba koja je totalni početnik u programiranju, no nebitno, skrećem sa teme).

I kada si rekao cela implementacija, što se tiče implementacije toga to je najviše kod od 20 redova, ne više (i to je puno, osim ako ne implementiraš na neki cms). Evo deo koda koji ubacuje u bazu sve ovo od Fortuma i to je kod od par redova ako izuzmemo celokupan API koji se dobija.

$filename = basename($_SERVER['PHP_SELF']);
$sql="INSERT INTO fortumobaza (posiljalac, tekstporuke, porukaid, price, currency, keyword, shortcode, operator, country, filename, datum)
VALUES
('$sender','$message','$message_id','$price','$currency','$keyword','$shortcode','$operator','$country','$filename', now())";

Zašto sam koristio basename($_SERVER['PHP_SELF']); skontaćete iz provog pasusa.

Zbog toga kažem da je za funkcionalnost ovoga što sam pitao dovoljno par redova kodiranja ili bar logičko objašnjenje kako ko misli da može a ne svako da priča svoju priču, ništa znači direktno. To je kao kada bi pitao neko za recept koliko stavljaš mleka tačno a ti kažeš pa ja to "odoka" stavim.

Nisam pitao kako napraviti admin panel za ovo, da sam pitao pa onda ajde da dobijem slične odgovore.

Ovde očigledno neću dobiti čak ni logički odgovor, pošto očigledno ovde moraju da se kucaj megabajti i megabajti "besmislenih" kodova. Ako sam negde pogresio slobodno me ispravite, prihvatam svaku kritiku meni to nije problem.

I opet ponvaljam, nisam tražio da mi bilo ko kodira admin panel, nego samo jedno normalno logično objašnjenje, kako bi moglo slanje sa jednog broja na drugi broj.

kako ko misli da može a ne svako da priča svoju priču, ništa znači direktno

Kada trazis pomoc, treba da postoji iskrena doza zahvalnosti, da ne kazem poniznosti,na bilo kakvom odgovoru, ali u svakom slucaju tvoj stav se kosi sa osnovnim principima poslovne komunikacije , pogotovo kada je ona jednosmerna, odnosno ti trazis/ocekujes pomoc .

Moj odgovor, da ti je potrebna strucnija pomoc, bio je baziran na pretpostavci da je za pomenuti servis potreban bulk, i stojim iza toga 100% , jer tehnicki nije moguce da se preko premium-a dobiju dve besplatne poruke , jedna koju dobija korisnik i druga koju dobija 3 lice kome je namenjena informacija.

Hvala u svakom slucaju na odgovorima. Samo sam naveo primere gde sam mislio da je moguce izvesti isto pošto takođe koriste php api i to običan premium pošto su mi tako rekli.

Ja cu u svakom slučaju ovde napisati kada saznam neke detalje, čisto da ovaj nazovimo problem, uspešno rešimo! :)

Izvinjavam ako sam bilo koga uvredio, nije mi bila namera.

Nisi se setio da me kontaktiraš, da ti kažem da ne gubiš vreme (radili smo nešto pre ako se ne varam ili ako te nisam pomešao s nekim) ;) Odgovor je ne, ne možeš da izvedeš to što si želeo, jer ovo što Fortumo nudi je klasičan Premium SMS servis. Taj sistem je napravljen tako da komunikacija postoji samo između pošiljaoca poruke koji pošalje poruku, Fortumo servera koji je primi i zatim šalje zahtev ka tvojoj php skripti koja će mu odgovoriti, zatim Fortumo server taj odgovor prosleđuje pošiljaocu (povratna poruka). Dakle, poruka ne može da "procuri" ka nekom trećem, izvan tog procesa.

To što tebi treba je SMS spoofing ili jednostavan bulk SMS servis (ako ti nije bitno sa kog broja stiže poruka) koji nude API preko kog možeš da povežeš sajt ili aplikaciju (većina nudi to). Za obe opcije guglaj, naravno to se i plaća (obično kupuješ kredite i slično). Tako da bi ako hoćeš da naplatiš to, morao da napraviš odvojen sistem kojim bi vršio naplatu (svakako, morao bi da imaš i registraciju i sve ostalo što uz to ide).

A teoretski, mogao bi da kombinuješ Fortumo i neki od ovih pomenutih servisa. Dakle, prvo ide Fortumo servis - korisnik šalje poruku sa tekstom poruke i brojem osobe kojoj želi da pošalje poruku, naplati mu se, zatim se preko Fortumo API (tj. skripte) kontaktira API nekog SMS spoofing servia na primer, i poruka se tako dostavi "žrtvi".

U svakom slučaju, za bilo koje rešenje ti treba malo veće poznavanje PHP i ozbiljniji pristup.

Dzo kaže:
Nisi se setio da me kontaktiraš, da ti kažem da ne gubiš vreme (radili smo nešto pre ako se ne varam ili ako te nisam pomešao s nekim) ;) Odgovor je ne, ne možeš da izvedeš to što si želeo, jer ovo što Fortumo nudi je klasičan Premium SMS servis. Taj sistem je napravljen tako da komunikacija postoji samo između pošiljaoca poruke koji pošalje poruku, Fortumo servera koji je primi i zatim šalje zahtev ka tvojoj php skripti koja će mu odgovoriti, zatim Fortumo server taj odgovor prosleđuje pošiljaocu (povratna poruka). Dakle, poruka ne može da "procuri" ka nekom trećem, izvan tog procesa.

To što tebi treba je SMS spoofing ili jednostavan bulk SMS servis (ako ti nije bitno sa kog broja stiže poruka) koji nude API preko kog možeš da povežeš sajt ili aplikaciju (većina nudi to). Za obe opcije guglaj, naravno to se i plaća (obično kupuješ kredite i slično). Tako da bi ako hoćeš da naplatiš to, morao da napraviš odvojen sistem kojim bi vršio naplatu (svakako, morao bi da imaš i registraciju i sve ostalo što uz to ide).

A teoretski, mogao bi da kombinuješ Fortumo i neki od ovih pomenutih servisa. Dakle, prvo ide Fortumo servis - korisnik šalje poruku sa tekstom poruke i brojem osobe kojoj želi da pošalje poruku, naplati mu se, zatim se preko Fortumo API (tj. skripte) kontaktira API nekog SMS spoofing servia na primer, i poruka se tako dostavi "žrtvi".

U svakom slučaju, za bilo koje rešenje ti treba malo veće poznavanje PHP i ozbiljniji pristup.

Hvala na kompletnom odgovoru, tako sam i mislio. Samo me je zanimalo da li je izvodljivo samo sa Fortumom. Imas thanks :)

Ranije smo radili na Zez-u ali prodao sam dizajn i celokupnu skriptu vec davno :)

Taj servis je podrzan samo na mts mrezi, onako kako ga reklamiraju. Na telenoru servis uopste nije podrzan, a na Vipu, 3 lice dobija poruku, ali nije genericka maska, vec neki levi broj. Ali ostaje pitanje, kako i na mts-u radi, kada je zabranjeno davati genericke maske, svaku masku moras posebno da registrujes.

Back
Na vrh