• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fortumo Anoniman sms

ZezKez

Član
Tu od
26 Lip 2012
Ovako, čuli ste verovatno svi za Fortumo premium sms servise. Zanima me jedno, da li je moguće izvesti anonimne sms poruke, tipa da neko ukuca sms i da može da pošalje nekome drugom sa tuđeg broja (znate na šta mislim xD).

Ima jedan sajt www.smszez.com koji je to izveo ali nisam nešto siguran da ovo radi kako treba, pošto mi po njihovom APIju koji nude ne deluje mi baš ovo nešto izvodljivo. Da ne bi tražili api zakačiću ga ispod.

<?php

//set true if you want to use script for billing reports
//first you need to enable them in your account
$billing_reports_enabled = false;

// check that the request comes from Fortumo server
if(!in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'],
array('1.2.3.4', '2.3.4.5'))) {
header("HTTP/1.0 403 Forbidden");
die("Error: Unknown IP");
}

// check the signature
$secret = ''; // insert your secret between ''
if(empty($secret) || !check_signature($_GET, $secret)) {
header("HTTP/1.0 404 Not Found");
die("Error: Invalid signature");
}

$sender = $_GET['sender'];
$message = $_GET['message'];
$message_id = $_GET['message_id'];//unique id

//hint:use message_id to log your messages
//additional parameters: country, price, currency, operator, keyword, shortcode
// do something with $sender and $message
$reply = "Thank you $sender for sending $message";

// print out the reply
echo($reply);

// only grant virtual credits to account, if payment has been successful.
if(preg_match("/OK/i", $_GET['status'])
|| (preg_match("/MO/i", $_GET['billing_type']) && preg_match("/pending/i", $_GET['status']))) {
add_credits(user_by_product_name($product_name), $_GET['credit_amount']);
}

function check_signature($params_array, $secret) {
ksort($params_array);

$str = '';
foreach ($params_array as $k=-->$v) {
if($k != 'sig') {
$str .= "$k=$v";
}
}
$str .= $secret;
$signature = md5($str);

return ($params_array['sig'] == $signature);
}
?>

Kapiram sledeće:
$sender = $_GET['sender'];
Ovo je deo koji čuva broj pošiljaoca. Probao sam čak i da promenim ovo ali nije davalo rezultate. Ako neko ima predlog kako šta neka piše i molim sve one koji pišu samo da bi nešto napisali da ne komentarišu.

Nadam se da ćemo zajedničkim "snagama" uspeti da pronađemo rešenje :waving

Ovo je bas cudno, jer nude dinamicku promenu maske, odnosno onoga ko salje poruku. To je prosto nemoguce jer svaka maska mora da se prvo registruje, a takodje postoje i strikna pravila kakva maska sme da se koristi, kada i slicno .

Ovo je premium servis ali je integrisan i bulk sms, tako da ti trebaju i sms poruke za bulk koje kupujes posebno, jer odlaznu poruku saljes na telefon koji nije poslao premium poruku.

To sigurno moze preko sajta Polycom, samo je potrebno kontaktirati vlasnika firme i izvrsiti uplatu novca koji posle koristite za slanje poruka. Moguce je da, kao ime posiljaoca, upisete bilo koje ime ili bilo koji telefonski broj.

Pre par meseci kontatirao vlasnika gore navedenog sajta i on mi kaže da funkcioniše baš sve kako treba i da ćemo se čuti kada dođe sa odmora. Međutim, od njega ni traga ni glasa više. Ili ova stvar stvarno ne radi ili mu se nešto dogodilo na odmoru :D

Inače, našao sam još jedan sličan sajt koji takođe koristi Fortumo. Link do sajta je: http://hidegsm.com/?country=RS

I dalje mi nije jasno, kako je moguće. Inače, ovaj HideGsm deluje mi ozbiljan.

Evo i link za developere: https://developers.fortumo.com/mobile-payments-api/

BlackSwan kaže:
To sigurno moze preko sajta Polycom, samo je potrebno kontaktirati vlasnika firme i izvrsiti uplatu novca koji posle koristite za slanje poruka. Moguce je da, kao ime posiljaoca, upisete bilo koje ime ili bilo koji telefonski broj.

Da, znaci da postoji neka posebna veza, jer zvanicno moras da registrujes svaku masku posebno i ne sme da bude ista kao premium broj. Na primer ne mozes da posaljes masku 6211 jer ako odgovoris na nju, naplacuje ti se 200 din. Tako su radili zloupotrebe, posalju poruku sa premium broja koji zakupe i poruka je takva da te provocira da odgovoris.

Ovo je skroz van zakona i pravila, bar za sve nas koji radimo legalno sa provajderima.

Pa za to anonimno imaju plugini na wordppresu koji traze da se plati token i onda korisnici mogu sa tvog sajta slati sms anonimno samo sto onaj ko dobije poruku,dobije strani broj pa da bi taj neko da bi odgovorio,mora i on da ide na tvoj sajt...to sam npr ja koristio kada nemam kredita na mobilnom pa odem na te sajtove i posaljem poruku i napisem da sam ja poslao jer inace ne bi znao taj kome saljem da sam ja poslao.

Ljudi možemo pisemo o Fortumo i o NJIHOVOM apiju ne o besplatnim sms porukama, posto ovde naveo šta sam hteo. Znači pitanje da li je moguće sa Fortumo izvesti ono što su uradili na http://hidegsm.com/ i kako to najlaske uraditi. Posto kada posaljes podrsci mejl za odredjeen sajt ne daju ti kontkretan odgovor.

Napisao sam , da ti trebaju bulk zakupljene poruke , korisnik salje na fortumo premium, ti uzimas tu poruku, i saljes bulk. To je ozbiljna stvar i nije jednostavno kodiranje.

Nije problem integrisati toliko primanje poruka, moras integrisati i slanje poruka, preko koda koji ti fortumo ne daje, ali prvo moras zakupiti poruke kod svih provajdera.

Jedino sto ostaje misterija kako ti servisi dobijaju mogucnost slanja poruke uz genericke maske.

Hvala u svakom slučaju. Ja sam njima slao pitanja u vezi sa tim, ali oni nisu mogli da mi daju konkretan odgovor. Probaću ponovo pa vam javljam šta se desilo. A siguran sam da onaj smszez nije zakupljivao poruke, pošto znam kada smo se čuli da je rekao samo je izmenio osnovni onaj php api što daju.

Premium servis u Srbiji radi tako, da korisnik posalje poruku, naplati mu se, i povratna poruka na isti broj je besplatna . Znaci povratna poruka je moguca samo na broj sa kog je poslato, i kome je naplacena usluga .

Ne znam kako je sad,ali pre se morala dobiti dozvola samo od srpskih operatera da se koristi fortumo servis na sajtu za srpske brojeve.

@freemind da li ti ides preko fortumo servisa ili ides preko mts-a na sajtu u potpisu !?

@sunbeach, dozvolu moraš da dobiješ od Fortuma pošto oni pružaju usluge (oni već imaju dozvole od operatera). Inače ne dopuštaju Srbiju ako je u pitanju betting ili nešto slično, ali ako su tipa oglasi ili ovaj tip servisa, uz dobro objašnjenje odobravaju SVE zemlje :)

@freemind, da upravo tako radi, ali sto se tiče anonimnog sms-a, to je samo da se promeni ime pošiljaoca npr, u tom slučaju ne menja stvaran broj pošiljaoca kome se naplaućje usluga. Sve u svemu, poslao sam im mejl pa vam javljam detalje, čim dobijem odgovor.

to je samo da se promeni ime pošiljaoca npr, u tom slučaju ne menja stvaran broj pošiljaoca kome se naplaućje usluga.

Testirao sam servis, ja kao korisnik dobijam poruku povratnu, ali je dobija i trece lice. Tako da su sigurno integrisali i bulk, jer servis salje dve poruke, jednu poruku onome ko je i poslao premium , a druga poruka je poslata preko servisa koji nema veze sa fortumom.

@freemind da li ti ides preko fortumo servisa ili ides preko mts-a na sajtu u potpisu !?

Idem i preko mts, telenor i vip mreze.

To je preko fortuma,znaci ne ides direktno preko mts -a kao sto se pre nekoliko godina radilo - zakupi se sms broj ili telefonski broj za zaradu,ali to su mogli da zakupe samo ko je imao registrovanu firmu...

Testirao sam i ja i sve je ok, samo me jos buni kako to sve složiti u jednu sms poruku. Buni me sledeće, kako isprogramirati da sistem zna da kada upises npr. poruku: broj_koji_salje TEKSTPORUKE broj_koji_dobija_sms, kako napraviti da sistem na osnovu tih unetih podataka salje na te brojeve.

@sunbeach, ti si se zeznuo u startu nisi ni odabrao php api tako da nista od te slike, pogresno 100% od onoga o cemu upravo pricamo :)

Ma ja imam fortumo vec nekoliko godina pa sam hteo opet da ga aktiviram ali vidim skroz neke nove opcije,znam da nije to o cemu se pise.

To je preko fortuma,znaci ne ides direktno preko mts -a kao sto se pre nekoliko godina radilo - zakupi se sms broj ili telefonski broj za zaradu,ali to su mogli da zakupe samo ko je imao registrovanu firmu...

Odakle si izvukao da je "to preko fortuma"? I ne znam odakle zakljucak da ne idem direktno preko mts sta god tebi to znacilo? Postoje 3 provajdera u Srbiji, ako radis sms servis, zakupljujes prefiks kod sva 3 provajdera, a ne samo "preko mts" . I nije se "pre nekoliko godina radilo ", radi se i sada, i radice se, a i radilo se i pre kako si i rekao.

Svaki drugi post ti je na granici trola, meni nije problem da se naprezem kod svake tvoje recenice i razmisljam o cemu pricas, ali zbog foruma je ok da gledas da se bar malo skoncetrises pre slanja poruke.

Zez,

ako ovo pravis da se zezas, to je ok. Ako razmisljas da pravis posao i projekat,razmisli sta ce sutra da se desi ako bude neki bug.Dolazis ovde sa problemom ? Ovo je premium servis, gde ljudi placaju poruke, i gde su zakoni rigorozni. Ako korisnik ne dobije poruku a platio je, ako se poruka posalje na pogresan telefon i ta osoba se zali, i jos mnogo stvari moze da krene po zlu. To je prakticno i procesor za placanje i dostavljac informacija. Ali prvo procesor. Isto kao da si trazio pomoc kod implementacije paypal api-ja . Forum jeste stvoren da se dobije savet ili razmenu misljenja, ali ocigledno ti nisi programer i ne fali ti neki delic koda da bi sve to slozio, ili dobio neko bolje resenje od postojeceg, tebi treba potpuna pomoc oko integracije sms premium servisa.

Pre se moglo samo preko mts-a to je otprilike pre 10 godina a sta si se "naprezao" oko mog pitanja da li ides preko fortuma i zakljucaka!? Ako je meni zabranjeno da tebe nesto pitam OK.Ako neces da odgovoris OK poslovna tajna...i sta ti znaci ta rec trol jer je cesto koristis kada mi repliciras...ako hoces da mi pomognes pomogni ako neces,napisi necu sunbeach da ti se obracam i gotovo.

Direktno preko mts znaci - pre 10 godina odes u mts telekom i zakupis broj ako imas firmu.Tada sam radio sa prijateljem i znam da je tako islo,posle sam radio preko fortuma gde se moglo u skoro svim svim zemljama dobiti usluga od operatera ali samo nasi operateri su trazli saglasnost ..sada kada sam usao na nalog vidim neka nova podesavanja na fortumu kada sam hteo napraviti novi servis...

Mislim da to sa tim slanjem poruka moze biti ozbiljan prestup jer sta ako neko nekom preti ...

Back
Na vrh