• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Forex opcenito, pocetnik sa puno pitanja

Matthew

Član
Tu od
17 Sij 2009
Ovako!
Pozdrav svima :) :waving

Odlucio sam se malo "ushemljivati" u forex trziste. Otvorio sam eToro racun i sveukupno mi se svida dizajn, sucelje i jednostavnost koristenja programa i trgovanje valutama. Medutim mnogo ljudi mi je reklo da eToro nije toliko dobar koliko se hvali. Mnogi govore da je na demo accountu sve ok medutim kasnije na live accountu zna "trokavat" i zamrzavat u kriticnim trenutcima padanja/dizanja valute s naglaskom da zele zaje**t vas ulog,tj. pokrast vas. No to su samo pretpostavke ili misljenja ljudi kojima mozda ne ide forex pa onda krive proizvod. Mene iskreno zanima ima li ikakve istine u tome i ima li tko iskustva sa real novcima na eToro platformi.

Sto se tice drugih brokera, registrirao sam se na i na instatrader i nisu mi bas cisti,nesto mi je tu sumnjivo ali kao pocetnik necu osudivati bez strucnog misljenja nekoga tko ima vise iskustva.
Sada pitam vas za vasa iskustva i misljenja koji je broker najbolji ,najpouzdaniji za trgovanje i s kojim je najbolje kombinirat indikatore i "pomagala"?
Kod kojeg brokera se mogu sigurno osjecati i ulagati svoj novac?
I da li se moze koristiti program meta trader tako da se logira sa podatcima recimo liteforex,etoro ili instaforex itd...Koliko sam vidio instaforex koristi mt4 platformu.

Sto se tice tih indikatora, u jednoj temi user "Balkan" je spomenuo svoju taktiku koristenja jednog indikatora pa bi ga zamolio da malo detaljni objasni svoju taktiku trgovanja u jednom malom tutorijalu jer mislim da ima nesto u tome logicno sto stvara uspijeh. Znaci zanima me taktika i detaljna analiza doticnog usera... :)

Sto se tice forex robota,vidio sam masu svega i svacega ljudi pljuju i hvale razne proizvode ali nitko ne dokazuje sa pravim dokazima puni ucinak takvog robota. Ima li itko iskustva ali bas da je netko radio s tim i da podijeli znanje s nama?Hvala.

Za sada to je to...Imam jos mnogo toga na umu ali se ne mogu sjetiti sada pa bi vas molio da podijelite znanje sa mnom jer mislim uci u demo razdoblje sa accountom sa vlastitom tehnikom koji razradujem ovih dana pa zelim sloziti najbolje od najboljih pa ako bude islo idem na real pare ako ne ostavljam iza sebe to zauvijek.(isao bi sa malim iznosima,mic po mic i skupljao,ne pucam na velike i rizicne trgovine) Jer uvijek me forex zanimao ali nikada nisam isao do kraja :D

Eto ekipa hvala unaprijed na odgovorima... :* :D :king

Takoder vidim postoje free signali na netu...pratio sam jednog tipa na ovoj stranici:
Kod:
http://www.forexbegin.net/signal.html

Nisam ulagao na njegove signale ali sam trazio te promjene na grafu i uocio sam da lik pogada dosta toga...Zanimam me sto vi mislite o tome,koristite li necije signale i odakle su ti signali opcenito,kako su izracunati i vrijede li ista tj. moze im li se vjerovati?

Pozdrav,

1. Ne bih ti preporucio Etoro, nisam radio s njim, ali nije na dobrom glasu i nema garancije na ulozeni depozit.

http://www.forexpeacearmy.com/public/review/www.etoro.com

2. Od brokera preporucio bi Alpari U.K. ili Admiral Markets(imaju ured u Hrvatskoj), iz jednostavnog razloga jer su oboje regulirani od FSA i garantiraju za sigurnost ulozenog novca u slucaju propadanja brokera ili nes slicno. Jedan i drugi rade sa MT4 platformama.

3. Ne mozes se u MT4 platformu jednog brokera ulogirat sa podacima MT4 platofrme drugog brokera, tj. svaki broker trazi otvaranje demo ili live racuna kod njih da bi se moglo trejdati na njihovoj MT4 platformi.

4.Isprobavao sam dosta forex robota, i po mojem misljenju nemogu dugorocno radit pozitivno jer se prije svega ravnaju po tehničkoj analizi, a u danasnje vrijeme fundamenti diktiraju smjer tržišta.

Nadam se da sam odgovorio bar na neka pitanja.

Stunt kaže:
Pozdrav,

1. Ne bih ti preporucio Etoro, nisam radio s njim, ali nije na dobrom glasu i nema garancije na ulozeni depozit.

http://www.forexpeacearmy.com/public/review/www.etoro.com

2. Od brokera preporucio bi Alpari U.K. ili Admiral Markets(imaju ured u Hrvatskoj), iz jednostavnog razloga jer su oboje regulirani od FSA i garantiraju za sigurnost ulozenog novca u slucaju propadanja brokera ili nes slicno. Jedan i drugi rade sa MT4 platformama.

3. Ne mozes se u MT4 platformu jednog brokera ulogirat sa podacima MT4 platofrme drugog brokera, tj. svaki broker trazi otvaranje demo ili live racuna kod njih da bi se moglo trejdati na njihovoj MT4 platformi.

4.Isprobavao sam dosta forex robota, i po mojem misljenju nemogu dugorocno radit pozitivno jer se prije svega ravnaju po tehničkoj analizi, a u danasnje vrijeme fundamenti diktiraju smjer tržišta.

Nadam se da sam odgovorio bar na neka pitanja.

Hvala na lijepom postu. :)

1. a i ja sam sumljicav malo prema eTor-u ali mi je fascinantno sucelje i jako je pregledno po meni...

2. AM mi pari zgodno i sigurno,bas cu probati s njim... ;)

3.To sam shvatio kasnije hehe

4.Ma i ja mislim da nisu bas sigurni za dugorocna trgovanja i za velike uloge...isprobao sam jednog i doveo me na +20 dobiti a sutradan na -10 :/
jos cu ga malo testirat pa javim rezultate

ja imam dobro iskustvo sa etorom uvijek su mi isplacivali i to direkt na visa karticu a i na moneybookers a takoder su mi dali nekoliko bonusa jednom od 100$ i nekoliko puta po 25$ a kad sam pobjedio na demo takmicenju za affiliates clanove dobio sam 1500$ tacno u roku u kom je pisalo

Evo danas jedan trejd do sada.... Moram ti napomenut da sam ja jedan sistem slozeniji prepravio u ova dva indikatora...da bi probao slozit nesto za pocetnike u forexu... naletit cu navecer i postavit ti indikatore..ako imas msn baci na pm..da ti pomognem oko ovog sistema..

Pozdrav...

2rwops4.png

@alman: čestitam :)
@balkan: hvala na odgovoru,poslati cu ti msn pa se mozemo cuti... ;)

Što se forexa tiče odličan početak za početnike je www.babypips.com.Stvarno je objašnjeno od samih osnova (što su candles,kako ih čitati,trendovi,oscilatori...),pa sve do samih strategija trejdanja.Cijela škola forexa organizirana je kao prava ,ideš iz razreda u razred.Možeš i past godinu :-( .
Kada prođeš osnove dobar nastavak ti je http://forex-strategies-revealed.com/ , gdje imaš desetine strategija trejdanja,od osnovnih do kompleksnih.Važno područje zauzima i money management,koji je,po meni,puno bitniji nego izabiranje same strategije.

Što se tiče brokera najbolje kritike imaju fxcm.com i forex.com.Tlaka je sa demo accauntom što ga moraš obnavljati svaki mjesec.Inače,dobro je pronjuškati malo po fxcm stranici,imaju dobre video tutorijale.

Eto,nadam se da pomaže.

etoro nije loš ima dosta tih programa koji isplaćuju...U forexu postoji jedno zlatno pravilo, ako se ne želiš kockat sa uloženim novcem, a to je nikad ne idi ispod 2%, odnosno čim gubiš 2% odmah zatvori trgovanje.

ja sam probao etoro practice account pre nekih 2 nedelje i zadovoljan sam izgledom i software-om , ali ne interesuje da li je tvrdnja da practice i real account nisu isti i da na pravom gubis ko zmaj a na practice je sve lepo i sjajno ?
meni na practice islo lepo dok nisam poceo da se bahatim i isprobavam sve zivo pa poceo da gubim po 40-50% lol , al zato je vezba.

da li generalno ima smisla baviti se forexom ili je to jos jedna kladionica da tako kazem?

posto vidim da su neki ljudi uspeli , tipa alman , voleo bi da znam malo vise o tome sta su konkretno radili i kako prepoznati "sigurice" :)

Uglavnom forex je mnogo gori od kladionice ukoliko ne znas sta radis ! Preporucujem ti ukoliko hoces da se upustas u to (Mada ti ne bih preporucio jer si jos pocetnik ) da se dobro potkujes znanjem (i koliko je to moguce iskustvom) pre nego sto krenes da radis u real account-u.A da su real i practice accounti razliciti sam cuo i ja ali nisam to dublje istrazivao tako da nisam siguran u to (Idi na google i nadji na forex related forumima diskusije na tu temu).

PS.Vidim da hoces da pocnes sa dosta stvari u IM-u odjednom (CPA,Foex etc...),sto je normalno ali UOPSTE nije preporucljivo (imam iskustva).Najbolje je da odaberes jedno "polje " IM-a i da postanes odlican u tome jer je to mnogo bolje nego da budes "dobar" u 5 razlicitih stvari ;)

sa forexom sam poceo da se "igram" pre nego sto sam pronasao ovaj forum i stoga CPA ... ali mislim da mi cpa lezi mnogo bolje trenutno pa cu se na to fokusirati. za forex se izgleda mora imati ekonomskog znanja a ja sa poljoprivrednog faxa to nemam nazalost :D

nemanja87 kaže:
ja sam probao etoro practice account pre nekih 2 nedelje i zadovoljan sam izgledom i software-om , ali ne interesuje da li je tvrdnja da practice i real account nisu isti i da na pravom gubis ko zmaj a na practice je sve lepo i sjajno ?
meni na practice islo lepo dok nisam poceo da se bahatim i isprobavam sve zivo pa poceo da gubim po 40-50% lol , al zato je vezba.

da li generalno ima smisla baviti se forexom ili je to jos jedna kladionica da tako kazem?

posto vidim da su neki ljudi uspeli , tipa alman , voleo bi da znam malo vise o tome sta su konkretno radili i kako prepoznati "sigurice" :)

slusaj ja sam se takmicio na demo accountu i to nije bilo za pravi novac i tada ti je svejedno koliki je ulog tj. rizik tako da sam odradio nekoliko dobrih trgovina i osvoio 2 mjesto i 1500$ koje su mi dali da trgujem sa njima al sam ih ja odmah povukao na moneybookers a sa svojim novcem normalno da je drugacije nije to do softvera ni do neke prevare nego psihologija probaj pa ces vidjeti

Ovdje ima dosta gluposti napisanih, kao npr. da je Forex.com jedan od najboljih brokera :lol ako se namjeravate ozbiljno baviti Forexom, Alpari i Ibfx su dobri izbori za pocetnike. Kasnije, nakon sto imate pocetni kapital od barem $10,000 odabirete nesto kao npr. Dukascopy.

I da, nema tog robota koji moze na fluktuirajucem i evoluirajucem trzistu postici konstantan pozitivan ROI i to za $149. Da to postoji, svi bismo bili milijunasi u godinu dana. Mozda jednog dana kad naprave AI robota koji ce uciti i prilagodjavati se trzisnim uvjetima :D

Back
Na vrh