• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fiverr pitanje

Darster

Član
Tu od
30 Pro 2012
Koliko je potrebno vremenski da prodavač odradi uslugu koju je oglašavao?
Prije dva dana sam na Fiverr-u naručio tweet ka 100.000 ženskih followera no lik se ne javlja... Da li to zna trajati duže od 48h? Na statusu kupovine mi piše da "delivered" pa još čekam...
Ima li tko iskustva sa kupovinom na Fiverr-u i koliko su tu kupci zaštićeni?
Inače ovo mi je prvi kontakt sa Fiverrom...

Piše ti uvijek kad kupuješ koliko je potrebno da ti on dostavi, ako ne dostavi u tom vremenskom roku traži refund i daš mu negativni review.

Ako ti na statusu piše "delivered" znači da je gig odrađen...taži ga neki dokaz (screenshot) da je gig odrađen.

Kada ti kupac stavi gig kao "Delivered" a ti nisi zadovoljan imaš dvije opcije.
Prva je odbiti taj Delivery i zahtjevati od kupca da popravi svoju uslugu ili da ti da povrat novca.
Druga je da mu ostaviš negativan feedback, šta je štenije po oboje jer tebi se ne vraća novac, a njemu ostaje negativan komentar i smanjuje mu se kredibilitet giga.

sema kaže:
Kada ti kupac stavi gig kao "Delivered" a ti nisi zadovoljan imaš dvije opcije.
Prva je odbiti taj Delivery i zahtjevati od kupca da popravi svoju uslugu ili da ti da povrat novca.
Druga je da mu ostaviš negativan feedback, šta je štenije po oboje jer tebi se ne vraća novac, a njemu ostaje negativan komentar i smanjuje mu se kredibilitet giga.

Odradio mi dečko isti dan to što sam naručio i dao mi dokaz direkt link samo nisam znao da se to nalazi na "order page"...Sve u svemu ne isplati se kupovati tweetove na Fiverru.
p.s. lik mi nudi da biram još i bonus uz ovu odrađenu uslugu:taunt

Dosta nas ovdje je radila nešto vezano uz social media marketing. Ti followeri, tweetovi i sl koji se kupuju su samo "image" i ne vrijedi u njih ulagati.

Vatra Wolf kaže:
Dosta nas ovdje je radila nešto vezano uz social media marketing. Ti followeri, tweetovi i sl koji se kupuju su samo "image" i ne vrijedi u njih ulagati.

a iskustva sa kupovinom recimo kupona za FB Ads?

Darster kaže:
Vatra Wolf kaže:

Oglašavanje preko FB Ads je isplativije. Za nešto veću cijenu dobit ćeš ljude koje interesuje to što ti nudiš. Bolje nego plaćanja 40€ za neke "prave" fanove koje ne interesuje šta ti imaš za reći.

Vatra Wolf kaže:
Darster kaže:

Oglašavanje preko FB Ads je isplativije. Za nešto veću cijenu dobit ćeš ljude koje interesuje to što ti nudiš. Bolje nego plaćanja 40€ za neke "prave" fanove koje ne interesuje šta ti imaš za reći.
Znam da je isplativije;) U međuvremenu sam pogledao ponude sa Fiverra za prodaju
kupona i vidim da ima i dosta muljatora(uglavnom afričke države) gdje prodaju
10x 100$ kupone za 5$ ali važno da ne znaju kako se piše dollar(doller:) )
Uglavnom vidim da ima i poštenih sa pozitivnim ocjenama drugih korisnika
pa ću isprobati.
Hvala u svakom slučaju;)

ja sam kupovao na fiveru nekoliko puta i nikada nisam imao problema..

zzuum kaže:
ja sam kupovao na fiveru nekoliko puta i nikada nisam imao problema..

Drago mi je što si podjelio iskustvo sa nama.

Da, Fiverr Revenue Card, to je u stvari Payoneer kartica, koju ti naprave i pošalju, pa ti posle sa Fiverr povučeš novac na nju, pa sa bankomata dižeš novac sa tom karticom.

Ja nemam Fiver Revenue Card, ali imam Payoneer koju sam napravio na Odesku. Da li ce da prihvate?

alokin_gl kaže:
Ja nemam Fiver Revenue Card, ali imam Payoneer koju sam napravio na Odesku. Da li ce da prihvate?

Ne odgovaram sada samo tebi, nego svima koji postavljalju pitanja koja su u stvari namenjena supportu servisa (u ovom slučaju Fiverra).

Imam osećaj kao da mnogi imaju averziju ili strah prema kontaktiranju supporta. Istu ovu poruku (doduše na engleskom) pošalješ Fiverr supportu, jedino ti oni mogu reći u apsolutin terminima da li prihvataju tu karticu ili ne.

Support za to i služi, nemate se čega bojati, obratite im se slobodno.

Igor Tomić kaže:
alokin_gl kaže:

Ne odgovaram sada samo tebi, nego svima koji postavljalju pitanja koja su u stvari namenjena supportu servisa (u ovom slučaju Fiverra).

Imam osećaj kao da mnogi imaju averziju ili strah prema kontaktiranju supporta. Istu ovu poruku (doduše na engleskom) pošalješ Fiverr supportu, jedino ti oni mogu reći u apsolutin terminima da li prihvataju tu karticu ili ne.

Support za to i služi, nemate se čega bojati, obratite im se slobodno.

Da dodam da je fiverr support odličan. Javljaju se u roku od nekoliko minuta i pomažu koliko mogu.

alokin_gl kaže:

Da, hoće, ali moraš kontaktirati Fiverr ako se ne varam. Nakon toga će ti dodati Fiverr na Payoneer nalog i moći ćeš da povlačiš novac sa F na postojeću Payoneer karticu.

Pa ljudi moji, nevjerovatno je koliko prevaranata boravi na fiverr-u! 5 narudžbi sam opozvao, sve pokušaji prevare...

Zadnji lik, nudi promociju bilo čega na grupe od preko 2 miliona ljudi! Naručim ja, dobijem ''dokaze'', sve regularno, s' tim što je jedna grupa screenshoot prevarom napravljena milionska :lol

Tražim mu link od te grupe, a on veli da je grupa ''down'' zbog tehničkih problema, hahahah. Pa sada ću da ga prijavim!

Sad treba da otvorite "četvere oči" na fiverr. Porastom popularnosti tog sajta pojavit će se mnogi koji će pokušavati da prevarom dođu do zarade. I naravno što sajt popularniji kvalitet mu opada. Imate tu 2 bitne stvari:

1) Porastom kvaliteta vaših usluga porast će vam i broj prodaja
2) Pogledajte po forumu kako da povećate prodaje i onda se obratite support da vam daju bolji rejting.

Ovaj zadnji moj slučaj: Problem je što lik ima 99%!!! pozitivan feedback. Pa je li moguće da je narod toliko glup...

Tj. postavio je on moj link na par stranica od 100k, i screenshot mi od njih prvo servirao, ali što je lažirao grupu od 1m+ ljudi... A prodaje ''promociju na grupama od ukupno 2m ljudi''... Valjda je mislio da neću provjeravati grupe...

Back
Na vrh