• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fakultet kao "Plan B" ili full-time IZ

Iskreno mislim da ćeš pogrešiti ako ne upišeš fakultet. IZ možeš da se baviš i pored fakulteta, a diploma dosta znači za budućnost. Jer nikad ne znaš šta te može snaći kasnije...

freemind kaže:
Upisi neki fakultet koji ti nece previse vremena oduzimati,

Ovo mi deluje kao totalno gubljenje vremena, pa i para i energije... Ok, diploma je vazna, to smo zakljucili, ali valjda zbog znanja, i ucis ono sto te privlaci i gde pronalazis sebe.
Prvo, diploma nije nikakva sigurnost, govorite o diplomi kao da je neka masina za pravljenje para i kada zavrsis fakultet, imas siguran hleb. Naravno lakse je zaposliti se sa fakultetom, ali to ne znaci ako dodje neka kriza koju svi spominjete da ce i tada biti lakse i da je to kljuc za spas.
Poenta je- da, treba zavrsiti fakultet , da bi dobio znanje, i radio ono za cega imas afinitet i sto te zanima, a ne zato sto je vazno imati diplomu .

Slazem se sa tim da diploma nije nikakva sigurnost, a u ovome iznad sam hteo reci da je bolje npr ako ga zanimaju racunari/programiranje da upise FON(koji je dosta laganiji) nego PMF gde ce se ubiti od matematike, numerike, kombinatorike i ostalih stvari koje nece toliko koristiti u praksi. Odnosno gubljenje vremena bi bilo upravo to da upise taj neki tezi fakultet i tu da izgubi zivce, vreme i godine, a isto to(sto se prakticne primene tice) bi naucio i na laksem fakultetu, kao sto sam u ovom primeru naveo. Pod svim ovim podrazumevam da npr zeli neki freelance posao da radi sto se tice programiranja, web developmenta i sl.

Back
Na vrh