• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Facebook oglasavanje

Jokja

Legenda
Tu od
21 Srp 2010
Zanima me da li je neko koristio facebook placeno oglasavanje i da li zna proceduru placanja?
Ja sam pre neki dan pokrenuo kampanju, medjutim ja njima nista nisam platio za to pa mi nije jasno. Imao sam neki promo kod koji sam hteo da iskoristim, medjutim kada sam trebao da upisem broj kreditne kartice prijavilo mi je da kartica nije vazeca tako da sam odustao od cele price. S obzirom da nije prihvatilo karticu pretpostavljam da nije prihvatilo ni promo kod. Naravno kartica je vazeca u potpunosti jedino je verovatno bio problem sto ja imam manje od 1$ na kartici pa zato. Medjutim sutradan kada sam pogledao statistiku poseta moga sajta primetio sam drasticno povecanje poseta sa facebook-a. Zatim sam otisao na facebook oglasavanje i vidim da je moja kampanja aktivna. Evo vec nekoliko dana se vrte moji oglasi na Facebooku, ja i dalje nemam para na kartici tako da ne mogu nista da mi skunu, a oglasi se vrte i dalje. U cemu je fora ovde? Da ne bude posle da mi dodje neki racun na kucnu adresu da platim? Ili ako je vec dzaba da povecam kampanju recimo na 1000$ dnevno :)

Kampanja ti vjerovatno traje sve dok ne potrosis vrijednost vouchera :D

Hm, sve je moguce :)
A gde ja da vidim koliko taj vaucer uopste vredi? Bas me zanima koliko hiljada evra imam na raspolaganju :hysterical

a Facebook ti skida sa kartice svakih 7 sada, pod uslovom da na njoj imas nesto :)
ako ne, onda ce ti oglasi vjerovatno trajati dok ne potrosis vaucer...

ogiogi kaže:
a Facebook ti skida sa kartice svakih 7 sada, pod uslovom da na njoj imas nesto :)
ako ne, onda ce ti oglasi vjerovatno trajati dok ne potrosis vaucer...

Mislis 7 dana po pokretanju oglasa ili?
Pa ja nisam siguran da je uopste prihvatilo vaucer, a karticu nije prihvatilo 100%. Kada sam popunjavao onaj formular izbacilo mi je da kartica nije vazeca, a dole u odgovarajuce polje sam upisao taj promo kod. Posto se i popunjavanje podataka o kartici i promo kod upisuju na istom koraku, ja nisam primetio da je pisalo da je prihvatilo vaucer, mada dok se prikazuju oglasi verovatno jeste samo sto nigde ne vidim koliko para imam na raspolaganju. Da remiziramo, sto kaze Srecko Sojic, znaci meni je ipak prihvatilo taj vaucer sto sam upisao sto bi znacilo da sam ja srecan covek :) A kada dodje do placanja magla :)
Salim se, mozda budem i koristio ovo facebook oglasavanje, jer i nije tako skupo samo sto ne znam koliko ce imati efekta.

@Jokja aha, svaki sedam dana skida sa kartice dok kampanja traje.
Sada ne znam kako funkcionise sa kuponima, ali zato si ti tu pa nas obavjestavaj sta ce se dalje desavati :)

Hej Jokja, daj pliz javi nam sto se desilo s ovim? Jako me zanima jesu li ti naplatili nekako s te kartice i koliku sumu si potrosio?

ogiogi kaže:
Sada ne znam kako funkcionise sa kuponima, ali zato si ti tu pa nas obavjestavaj sta ce se dalje desavati :)

U onom trenutku kada zavrsis sa planiranjem same kampanje, to jest na kraju, i dodje ti
onaj prozor u kojem mozes unijeti podatke od kartice itd, imas ispod i opciju da uneses kod
vouchera koji posjedujes...vrijednost tog kupona ti se onda preracuna u $, a kada se potrosi
vrijednost kupona, pocne ti skidati lovu sa kartice, osim ukoliko ne prekines kampanju rucno.

anarchox kaže:
ogiogi kaže:

U onom trenutku kada zavrsis sa planiranjem same kampanje, to jest na kraju, i dodje ti
onaj prozor u kojem mozes unijeti podatke od kartice itd, imas ispod i opciju da uneses kod
vouchera koji posjedujes...vrijednost tog kupona ti se onda preracuna u $, a kada se potrosi
vrijednost kupona, pocne ti skidati lovu sa kartice, osim ukoliko ne prekines kampanju rucno.

Your Facebook advertising account needs to be less than 15 days. Only the Advertising Account needs to be less than 15 days old, not your regular Facebook account. This means that you can be an existing Facebook user, but that your Advertising Account only must be less than 15 days old.

dubbblin kaže:
anarchox kaže:
ogiogi kaže:

Your Facebook advertising account needs to be less than 15 days. Only the Advertising Account needs to be less than 15 days old, not your regular Facebook account. This means that you can be an existing Facebook user, but that your Advertising Account only must be less than 15 days old.

oprosti, glup sam nisam čitao od početka.. :hysterical
kada se potroši vrijednost vouchera, ugasit će se kampanja i voila... :)

dubbblin kaže:

Ovo nije istina. Bar ne prema mom iskustvu.
Koliko sam shvatio FB naplacuje u odredjeno vrijeme s kartice (a to sam negdje i procitao).
Ako si npr. iskoristio kupon od $50 u utorak u podne velika je mogucnost da ce ti se kampanja i dalje vrtiti, te da ti jos nista nece skinuti s kartice. Tek dan, dva FB to naknadno potroseno, skida.

Tako se meni znalo desiti da ubacim kupon u FB Ads i potrosim 100-tinjak dolara i tek onda dobijem obavijest da su mi pauzirali oglase jer nema nista love na kartici :)

ja to ništa ne kužim, uopće ne znam kako se početi oglašavati, šta su ti vaučeri i pojma nemam od kuda početi:(
Gonzo kaže:
dubbblin kaže:

Ovo nije istina. Bar ne prema mom iskustvu.
Koliko sam shvatio FB naplacuje u odredjeno vrijeme s kartice (a to sam negdje i procitao).
Ako si npr. iskoristio kupon od $50 u utorak u podne velika je mogucnost da ce ti se kampanja i dalje vrtiti, te da ti jos nista nece skinuti s kartice. Tek dan, dva FB to naknadno potroseno, skida.

Tako se meni znalo desiti da ubacim kupon u FB Ads i potrosim 100-tinjak dolara i tek onda dobijem obavijest da su mi pauzirali oglase jer nema nista love na kartici :)

vesssna kaže:
ja to ništa ne kužim, uopće ne znam kako se početi oglašavati, šta su ti vaučeri i pojma nemam od kuda početi:(

Imas ovdje kratko objasnjenje sta su voucheri, a mozes ih tu ujedno i kupiti:
https://internetzarada.org/-adwords-i-facebook-voucheri-povoljno-t-4750.html

Kampanju odnosno oglasavanje na Fb-u otpocinjes ovdje:
http://www.facebook.com/ads/create/?src=emu1&campaign_id=282141474901&placement=emuca&extra_1=0

Ostalo ce sve doci na svoje, ukoliko ne - onda pitaj gdje zapne..

zanima me dali mi s eisplati, imam strnaicu s FBML skriptom , ali potrebno je samo like za pokrenuti adf.ly link...

dali mi se isplaiti potrositi 50 - 100 kln na facebook oglasavanje, tj. dali ce se isplatiti, znam da nece odma na toj stranici ali ostat ce mi ljudi za nove promovirati..

racunao sam trositi 10 kn dnevno, uloziti 100 kn, koliko bi mi to clanova moglo dovesti ?

Back
Na vrh