• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Facebook Ads - Kako da smanjim cenu bid-a?

mindhunter

Iskusan lik
Tu od
3 Stu 2010
Targeted Country United States, between 18-50, both male and female, Like and interests: te i te stranice. i td.Estimated Reach 98 000 ljudi. suggested minimum bid 0.64

A posle stavim sve isto samo kad izaberem zemlju, biram targeted city, i sve u svemu na kraju Estimated Reach 20 ljudi. Suggested minimum bid 0.74

Drugi primer: znaci sve isto kao i prvi primer osim sto zamenim godine 18-21, suggested bid 0.59. Izaberem da ciljam samo na zene bid 0.61. Onda probam males only- bid 0.60. Na kraju ponovo vratim na oba bola gde vidim da je minimum bid umesto 0.59 sada 0.58. Prodjem jos jednom female-male, i na kraju vratim na oba pola sad je minimum bid 0.61 umesto 0.58

U cemu je fora ovde?

Pitanja za vas koji ste koristili facebook ads:
1. Ako mi stavi suggested bid 0.58, koliko minimalno mogu da stavim ispod toga kako bi mi se oglasi poceli prokazivati?
2. Kako smanjiti cenu bid-a, da li za odredjene zemlje po default-u ima minimum, npr. za USA minimum 0.5 kako god da namestis, samo moze da se poveca.

Znam da se cena klika smanjuje sto je veci click through rate ali da li je moguce postici manju cenu u startu. Negde sam procitao da sto vise suzim ciljnu grupu manja ce biti cena, na kraju sam suzio na 20 ljudi a cena se povecala, tako da to nije bas tacno( na mom primeru).

Izabereš drugu zemlju :)

Klikneš na "Set a different bid" i postaviš cijenu koju hoćeš , ako ti nije bitna brzina isporuke :)

prici.jpg

adsenseamater kaže:
Izabereš drugu zemlju :)

Klikneš na "Set a different bid" i postaviš cijenu koju hoćeš , ako ti nije bitna brzina isporuke :)

prici.jpg

Znam ja za to. Umesto 0.60, stavio 0.30 i vec nekoliko dana se nista ne desava. Tako da ne zelim da cekam do sledece godine da se pocnu prikazivati. Zato sam i pitao koliko mogu da idem ispod suggested bid-a da bi se poceli prikazivati. Ali ocigledno ne moze mnogo.

mali update: suggested minimal bid 0.70$-1$ a stavio sam 0.50$ i istog dana su se poceli prikazivati.

Evo ovde cu postaviti pitanje da ne otvaram novi topic a danas sam vec otvorio 1 a i tema je vec zastarela.

Da li neko zna da li se moze i kako dobiti besplatni facebook ads $$$(money :D)?
Hocu da napravim jedn reklamu ali nemam kinte.

Ko zna molim ga da mi pomogne.

POzz

milan93 kaže:
Evo ovde cu postaviti pitanje da ne otvaram novi topic a danas sam vec otvorio 1 a i tema je vec zastarela.

Da li neko zna da li se moze i kako dobiti besplatni facebook ads $$$(money :D)?
Hocu da napravim jedn reklamu ali nemam kinte.

Ko zna molim ga da mi pomogne.

POzz
I mene je ovo zanimalo, pre par dana sam bukvalno prevrnuo google, uzduz i popreko i nisam nista uspeo da nadjem, sve kupone koje sam nasao bili su stari i odavno istekli. Da smo ovo trazili pre jedno godinu dana imali bi da biramo, a sad bas tesko...Na jednom mestu sam nasao ads od 50$ za 7.5$ i mislim da je to najpovoljnije sto sam video...

mindhunter kaže:
mali update: suggested minimal bid 0.70$-1$ a stavio sam 0.50$ i istog dana su se poceli prikazivati.

Odlicno sto si ovako napravio.
Uglavnom ako ti ponudi cijenu 'bid'-a od 0.70 ti mozes staviti vec 0.36 i provjeravas da li ti prikazuje oglase. U slucaju da se to ne desava polagano pocni dizati cijenu sve dok ti se ne pocnu prikazivati.
Nemoj raditi nikako obrnuto, tj. smanjivati tu cijenu jer koliko sam primjetio onda te FB bas nece previse 'voliti' :)

I sto se tice zemlje kako ti je netko predlozio, ako mozes probaj oglasavati u drugim zemljama jer ce ti cijena po kliku skoro uvijek biti niza.

mindhunter kaže:
Targeted Country United States, between 18-50, both male and female, Like and interests: te i te stranice. i td.Estimated Reach 98 000 ljudi. suggested minimum bid 0.64

A posle stavim sve isto samo kad izaberem zemlju, biram targeted city, i sve u svemu na kraju Estimated Reach 20 ljudi. Suggested minimum bid 0.74

Drugi primer: znaci sve isto kao i prvi primer osim sto zamenim godine 18-21, suggested bid 0.59. Izaberem da ciljam samo na zene bid 0.61. Onda probam males only- bid 0.60. Na kraju ponovo vratim na oba bola gde vidim da je minimum bid umesto 0.59 sada 0.58. Prodjem jos jednom female-male, i na kraju vratim na oba pola sad je minimum bid 0.61 umesto 0.58

U cemu je fora ovde?

Pitanja za vas koji ste koristili facebook ads:
1. Ako mi stavi suggested bid 0.58, koliko minimalno mogu da stavim ispod toga kako bi mi se oglasi poceli prokazivati?
2. Kako smanjiti cenu bid-a, da li za odredjene zemlje po default-u ima minimum, npr. za USA minimum 0.5 kako god da namestis, samo moze da se poveca.

Znam da se cena klika smanjuje sto je veci click through rate ali da li je moguce postici manju cenu u startu. Negde sam procitao da sto vise suzim ciljnu grupu manja ce biti cena, na kraju sam suzio na 20 ljudi a cena se povecala, tako da to nije bas tacno( na mom primeru).

Sto je manja vrijednost bid-a to ce biti manje impresija, pojavljivanja. Mozes ici ispod preporucene vrijednosti ali ne previse jer velika razlika moze usloviti da oglas uopste ne bude prikazivan. Ako je tvoja ponuda isuvise mala mislim da ces biti o tome obavijesten. Onda povecaj njenu vrijednost.

Mozes ici na minimum suggested bid, nema veze sto je tako visok, ali skoro uvijek ces platiti manje od MSB i samim tim ako ti je dobar niche i ako ti ad ciljan da ti se prikazuje ljudima koji su bas zainteresovani za to tvoje, imaces veci CTR, a samim tim manji ti je CPC, a ako imas dobar CTR moj predlog ti je da se prebacis na CPM.

Ljudi cenim vas entuzijazam ali ovo sam pitao pre godinu dana. Malo sam naucio(testirao) kako i sta od tad ;-).

mindhunter kaže:
Ljudi cenim vas entuzijazam ali ovo sam pitao pre godinu dana. Malo sam naucio(testirao) kako i sta od tad ;-).

lol

Ja nisam ni pogledao kad si ti to pitao, nego sam gledao ovog prije mene sto je postao.

Back
Na vrh