• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dve osobe i dva naloga jedan, a kompjuter na Elance-u?

Ritmo

Novi član
Tu od
21 Stu 2014
.

Dve osobe naravno mogu imati svaki po jedan nalog. Ali da li je problem ako su ta dva naloga (jedan moj, drugi od supruge) registrovana i potom se na njih pristupa sa istog računara dakle sa iste IP adrese?

Kakav je stav Elance-a po ovakvom pitanju?

.

Da li je tim osobama verificiran identitet ?

Ako ste im već dokazali da ste vi dvije stvarne osobe, nema problema da se oboje prijavljujete sa iste IP adrese.
Postoje slučajevi gdje po više desetaka ljudi radi s iste IP adrese, npr. iz istog ureda.

Da bi bio siguran, pošalji isti ovakav upit njihovom supportu.
Iako će ti odgovoriti da je sve u redu i da nema problema, izgledat će lijepo s tvoje strane, a i imat ćeš pisanu potvrdu da su ti rekli da možete tako raditi, u slučaju da se ikada kasnije išta dogodi.

Pazljivo sa tim, jedno je kada je ista IP adresa, a drugo kada je isti kompjuter i kolacici ako se preklope. Pogotovo ako radite iste poslove, prijavite se na isti posao, sa istog IP i kolacici se poklope, moze da bude cupavo, bez obzira na verifikovani identitet. Ako to moze lagano da se uradi, onda svako moze da registruje i verifikuje sve clanove porodice, njih troje ili petoro, napisu da rade isti posao, i imas 3/5 vise bidova nego inace.

Rješenje za taj problem je u dva browsera, recimo mozilla i chrome, ili chrome i chrome.
(ne znam da li ta opcija postoji na mozilli)

Ja za sebe i ženu koristim 2 instance chrome-a, s time da je u jednog ulogiran moj mail, a u drugog njen mail.

edit: e, da, moj chrome ima dodatak DotVPN, a onaj sa njenim accountom nema, i to je vrijedno spomenuti .)

freemind kaže:
... Pogotovo ako radite iste poslove, prijavite se na isti posao ... bez obzira na verifikovani identitet. ... imas 3/5 vise bidova nego inace.

Znači, u principu može, ali da se ne prijavljujemo za isti posao. Mada, ipak mi nije sve jasno. Realno, sa istog PC puno je stvarno mogućih situacija da je 2 (ili više) korisnika.

A opet vazi ovo što ti kažeš: Ako to moze lagano da se uradi, onda svako moze da registruje i verifikuje sve clanove porodice, njih troje ili petoro, napisu da rade isti posao, i imas 3/5 vise bidova nego inace.

Ostaje čini se sve na uverenju elance-a.

Back
Na vrh