• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dva naloga na Elance-u?

Ritmo

Novi član
Tu od
21 Stu 2014
.

Pozdrav svima!

Imam otvoren nalog na Elance-u kao freelancer još u novembru 2014, ali ga nisam koristio u medjuvremenu niti posebno uredjivao.
Imam nameru da ga koristim za traženje određenih poslova.

Tenutno me interesuje drugo nešto. Da li mogu imati/otvoriti i drugi nalog, sa istim/sličnim ličnim podacima, ali sada kao client, dakle za nudjenje poslova? Da li su to obavezno odvojeni nalozi ili jedna ličnost može jedan nalog koristiti za obe namene?

Dalje me interesuje da li potom mogu objaviti posao koji nudim (kao client) i potom ga prihvatiti sam (kao freelancer)?

Znam da zvuči suludo, jer zašto bih sam sebi dao posao kroz posrednika (Elance) kad ga mogu uraditi za sebe bez posrednika i provizije. Ali me ovo interesuje iz dva razloga. Prvo trebam prebaciti svoj novac od Paypal-a na Skrill (oba inače već koristim), a direktnog načina za to baš i nema. Ovako bih imao proviziju kroz Elance, ali bih mogao da uradim prenos. Drugi razlog je što bih mogao imati feedback prvog posla?

Je li ovo moguće i kakvi su eventualni problemi?

.

Prvo to ti nije nikako preporucljivo raditi.Ja sam imao isto 2 accounta (ne iz lose namjere nisam dizap feedback i vrsio slicne stvari) da bi na kraju oba bila blokirana, te sam jedva vratio ovaj sto koristim.

belmo996 kaže:
Prvo to ti nije nikako preporucljivo raditi.Ja sam imao isto 2 accounta (ne iz lose namjere nisam dizap feedback i vrsio slicne stvari) da bi na kraju oba bila blokirana, te sam jedva vratio ovaj sto koristim.

Joj, ja sam imao dva ali su me kontatirali, ustanoviji da nisam radio nista lose, nego onda zbog prijava i dali su mi strariji, noviji ugasili, i verifikovao sam nalog. Isto sam imao na elanceu i na taj nacin izgubio sve sto sam zaradio. Ne treba se igrati.

.

OK, vidim da nece sve polako. Ali logicno mi je da postoji mogucnost da neko npr. radi kao freelancer u programiranju, s jedne strane, a da bi platio poslove za pisanje tekstova strucnih, umetnickih ... za npr. svoj sajt, blog ... Ovako nesto trebalo bi da bude moguce?

Dobro, ne ocekujem da je dozvoljeno, bez moguce sumnje, da neko sam sebi daje posao, ali me interesuje ovo gore.

.

^^ a i licni podaci moraju biti razliciti pretpostavljam? od rodjaka na primer?

grrr... sto ste skrti na recima

Nismo skrti na recima,nego je zabranjeno na forumu pisati o "prevarama" ne mislim da ti hoces da prevaris,ali neko bi to zloupotrebio za prevaru.

Postajemo Indijci, oni na taj nacin daju jedni drugima feedback :)

Tenutno me interesuje drugo nešto. Da li mogu imati/otvoriti i drugi nalog, sa istim/sličnim ličnim podacima, ali sada kao client, dakle za nudjenje poslova? Da li su to obavezno odvojeni nalozi ili jedna ličnost može jedan nalog koristiti za obe namene?

Sa jednog naloga mozes da budes i poslodavac i radnik . Na Elance-u je to sve spojeno, odnosno samo ides " post your job" .

Na Odesk-u/ UpWork-u isto je zvanicno jedan nalog, ali su ga odvojili, odnosno logujes se kao radnik, ali imas poseban odeljak i za poslodavce.

^^ Ovo sam pitao. a na drugi deo mi je odgovorio sunbeach. Hvala svima!!

Dakle, jedan nalog - obe opcije. A za 'ask for more': Dva kompjutera, dva razlicita operatera.

Pretpostavljam da kod vecih poslova uzeti 'podizvodjace' nije retkost niti prevara.
Cak ni ono sto sam pomenuo za prenos sa paypala na skrill ne krsi nista od morala ili zakona.
To je kao da idem 5 km uzvono uz reku i tamo je pregazim gde je plitka, pa potom 5 km nizvodno, a sve ovo jer nema mosta bas gde bi mi trebalo.

Jedino to sa autofeedbackom priznajem da nije mozda posteno.

.

Pretpostavljam da kod vecih poslova uzeti 'podizvodjace' nije retkost niti prevara.

Pa bar 30% prijava podnose menadzeri ili ljudi koji rade samo to, kao posrednici, i uzimaju procenat od svakog posla . Neretko i sami timovi programera ili dizajnera traze ljude koji ce za njih da komuniciraju sa poslodavcima , jer je za to potrebna posebna vestina .

Intesesuje me, ovde na forumu, da li se javljaju samo oni koji traze posao ili ima koliko i pitanja onih koji bi da nude posao?

Ako ih ima interesuje me da li postoji mogucnost da zadrze anonimnost u datom projektu tj. gde su obavezni da daju svoje licne podatke. Npr. zelim da platim prevodjenje datog teksta od 50 strana sa nemackog na engleski iz medicinske oblasti. Dakle zelim da platim ali ne vidim potrebu da neko pritom ima sve moje licne podatke.

Back
Na vrh