• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Drastican pad poseta od google ka sajtu

Iskoristi hit hashtagove na Twitteru. Trenutno je aktualan #myNYPD :D .. spammerski, ali ti možda pomogne. Jedan link samo, nemoj više.

Nisam bas imao iskustva, ali mislim da je to za nove sajtove sasvim normalno. Trebalo bi se to ustabilit brzo.

Kada sajt dobija "stabilnost" u posetama od google?
koliko meseca je potrebno da se izgradi stabilnost da posete vise ne variraju drasticno?

Pa mozda nekih 6 mjeseci ali ako ti je sajt los i linkovi spammy ne mozes se nadati nikakvoj stabilnosti.

Kako proveriti da li sajt ima kvalitetne backlinkove, tj da nisu spammy i na sta mislis kada kazes "ako je sajt los"?

Sajt je 7 dana stabilan sa posetama, i onda padnu drasticno, i posle isto tolikog vremena otprilike, posete se vrate kao pre.

Los sajt je onaj na koji ljudi udju i vrate se nazad na pretragu jer je plitak i nisu zadovoljni. To te moze srozati cak i kad imas masu dobrih linkova.

Kod tebe se vjerovatno desava zbog linkova i mladosti sajta. Ganjaj linkove sa autoritetnih sajtova i nemoj linkati sve na isto mjesto na sajtu i sa istim anchor tekstom.

moj sajt je star 7 godina i vredno smo radili da sagradimo reputaciju i baš smo sve pošteno i polako radili, po googlu analiticsu imamo oko 3000-5000 poseta dnevno
ali nas u poslednje vreme nema nigde na googlu
na bingu smo sve na prve tri stranice, ali na googlu nas nigde nema, veoma loša poseta sa googla pretraživača
npr: sa frazom: kako popraviti samopouzdanje, kako popraviti krvnu sliku, zdrava ishrana itd smo bili bukvalno prvi na googlu skoro godinu dana sada nas nigde nema
imamo dosta back linkova jer od nas preuzimaju tekstove razni portali i to veoma poznati
godinama nam je page rank 4
stvarno razbijam glavu da shvatim šta se dešava ali mi ne ide....

Ako prebacim sajt na vps (nova ip adresa samo za sajt) i ako produzim domen na jos 3 godine, da li ce to stabilizovati posete sa google i doprineti poboljsanju SEO ?

1van kaže:
Ako prebacim sajt na vps (nova ip adresa samo za sajt) i ako produzim domen na jos 3 godine, da li ce to stabilizovati posete sa google i doprineti poboljsanju SEO ?

Neće. :fever :)

Prvi sajt na engleskom.
Imao sam pre dosta srpskih sajtova sa kojima nisam imao ovakvih iskustva.

Cuj, ne mozes ocekivati da ces u ogromnoj konkurenciji biti na vrhu za par mjeseci. A vjeruj mi da je konkurencija za hd wallpapers, desktop wallpapers, desktop pictures itd. ogromna.

Hvala puno na svim odgovorima. Nadam se da ce mi krenuti na bolje.

Imam jedno pitanje.

Trenutno mi se sajt nalazi kod pegazhosting odnosno (lokacija nemacka - hetzner).

E sad ako promenim lokaciju sajta, da li ce to uticati na posete (da napomenem da su mi skoro sve posete iz evrope ili indije)?
uzeo sam vps kod interserver (lokacija New Jersey)

Ne bi trebalo utjecati. Ja sam selio sajtove desetine puta i nije mi utjecalo negativno.

Pa da, ali fora sto mi se sada sajt nalazi u evropi, a prebacio bih ga u americi.
Pa me plasi da izgubim posete iz evrope, zato sto je moguce da ce (evropljanima) sporije ucitavati sajt a samim tim ce se i rank na google smanjiti na google.com.
Ako neko zna vise o tome, neka mi odgovori bio bih zahvalan.

Neće ti ništa sporije učitavati i to gdje je server nema nikakve veze.

Back
Na vrh