• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Drastican pad poseta od google ka sajtu

1van

Aktivni član
Tu od
16 Ožu 2014
Pozdrav svima. Imam problem .
Zapravo, ja imam sajt sa slikama , koji je do pre nekoliko dana imao 600 poseta ljudi koji su dolazili sa Google-a, a sada nema ni 50 .
Vidim u webmaster tools da je rangiranje za neke kljucne reci opalo veoma. Ovo je taj sajt, pogledajte ga, i recite mi da li mozda znate koji je razlog tome.

www. bestwallpaper - hd . com

Ovde je statistika iz vebmastere :
http://prntscr. com/376ad2
Nije updejtovan grafikon do danasnjeg dana, ali mozete videti pad pretrage i klikova.

Koliko je stari sajt ? Jesi krenuo sa dodavanje slika pa naglo prestao ?
Po mom iskustvu s wallpapers sajtovima lako je doći do posjete , ali isto tako kada prestaneš raditi na sajtu posjeta se lagano izgubi.

Nisam prestao, svakog dana dodajem slike.
Evo upravo gledam GA, i posete uopste trenutno nemam, stvarno ne znam razlog koji je.

Sajt star 2 meseca otprilike.

Za upit "best wallpaper hd" (posto ti tako glasi domena trebao bi biti negdje pri vrhu) nisi niti medju prvih 100 u googleu. Za pretragu slika sa istim upitom te takodjer nigdje nema. Jednako kao ni za bilo koju drugu kljucnu rijec koju si postavio kao keywords na homepage.
Isto tako, nije mi jasno otkuda ti 600 posjeta dnevno a domena je registirirana 21.2.2014, kad si prije uspio se probit u googleu za tako trazenu kljucnu rijec da si dobivao 600 posjeta na dan ?!

Imam backlink na sajtovima koji imaju page rank 3 i vise.

Sigurno me google nesto kaznio, ako postoji neko ko vise zna da mi kaze razlog?

1van kaže:
Imam backlink na sajtovima koji imaju page rank 3 i vise.

Sigurno me google nesto kaznio, ako postoji neko ko vise zna da mi kaze razlog?

Hm... S obzirom da ti je sajt poprilicno nov, nemas cak ni PR koliko vidim, najv. da je nesto od toga. Moguce da te Google pomerio zbog losih linkova i cinjenice da ti je sajt nov a ima toliko poseta. Jel' si ti imas bas posete sa Google-a ili od tih linkova... ne razumem ?

Sta si jos radio na sajtu da ga optimizujes ?

Mrzelo me da trazim ali ovo je najv. dropped domain jer je DA 20. A ako nije, onda si radio link building svakodnevno i uspeo da ga doteras do 20.

Pa da, radio sam link building.

" Moguce da te Google pomerio zbog losih linkova i cinjenice da ti je sajt nov a ima toliko poseta. Jer si ti imaobas psoete sa Google-a ili od tih linkova... ne razumem ?"

Moguce je da je to. Da mi je google vratio rank za neke kljucne reci, zbog toga sto je sajt nov.
Sve posete koje sam imao su od Google.

Bas su drasticno pale posete, danas skoro da nemam uopste.

A evo sada mogu i da kazem da se jos jedan problem pojavio, mada ne verujem da ima ikakve veze sa pretrazivacem.
Ne pokazuju mi se svi adsense oglasi na sajtu.

1van kaže:
Pa da, radio sam link building.

" Moguce da te Google pomerio zbog losih linkova i cinjenice da ti je sajt nov a ima toliko poseta. Jer si ti imaobas psoete sa Google-a ili od tih linkova... ne razumem ?"

Moguce je da je to. Da mi je google vratio rank za neke kljucne reci, zbog toga sto je sajt nov.
Sve posete koje sam imao su od Google.

Bas su drasticno pale posete, danas skoro da nemam uopste.

A evo sada mogu i da kazem da se jos jedan problem pojavio, mada ne verujem da ima ikakve veze sa pretrazivacem.
Ne pokazuju mi se svi adsense oglasi na sajtu.

Ti si radio takoreci "Black Hat" SEO - ili receno prostije, probao na brzaka da dodjes do poseta i ostvaris autoritet sajta. Ako bi se ja pitao, ti nista lose nisi uradio. Urdio si samo ono sto bi svako drugi - Imas dobre stvari na sajtu, sto da ih ne vidi sto vec ibroj ljudi... E sad, njihove "spam catch" tehnike su sve rigoroznije kako vreme prolazi. Bukvalno se svodi na to da ce uskoro biti dovoljno da znas samo par stvari o SEO da bi mogao da pravilno postavis sajt, malo kljucne reci i sta Bog da... Ka tome teze, definitivno.

Za AdSense stvarno ne znam, nikada ga nisam koristio.

Probaj da dodajes nove stvari, mozda pomeris neke losije linkove ako imas pristup njima. Probaj da uradis analizu losih backlinkova. Skloni one sa sajtova koji nisu iz toje niche a vode ka tvom sajtu. Tu ne mislim na profile backlinks / forum links. Mislim na home page linkove, ako si kupovao / razmenjivao.

Fokusiraj se maksimalno na svoj niche i skloni sve sto moze biti potencijalni spam / stetno za tvoj sajt.

Srecno pa javi posle izvesnog vremena sta se desava. Prati analytics redovno da vidis da li se pomenute tehnike dobro odrazavaju na tvoj sajt.

Stranica ti je očito upala u sandbox. U prenesenom značenju google te penalizirao i maknuo tvoju stranicu s pretraživača.

To se dogodi s novim stranicama, na kojima se radi pretjerani link building u samom staru te anchor riječi pretežno na jednu ključnu riječ.

Loša vijest je da će to potrajati, a dobra vijest da se možeš izvući iz sandboxa.

Izvući ćeš s tako da nastaviš i dalje raditi na toj stranici, objavljuj što si objavljivao i dalje. Stani sa link buldingom na neko vrijeme, odnosno dok ti se stranica ponovno ne pojavi u pretraživaču. Mislim možeš ako hoćeš raditi link building, ali onda neka bude s izrazito kvalitetnih stranica, ali ti je bolje prije toga nekih mjesec dana samo raditi na sadržaju. Onda staviti neki dobar link. Kada gogle ponovno dođe posjetiti tvoju stranicu i vidi da ima novog teksta te da nisi radio loše stvari kao prije. Velika je vjerovatnost da će te vratiti na pretraživaču.
- Kada se ponovno pojavi radi manje linkova, ali one što radiš neka budu u stilu bestwallpaper, new bestwallpaper, bestwallpaper for your pc...Jednostavnim riječnikom mjenjaj anchor tekst. Negdje čak stavljaj nešto tipa HERE.

Stranicu je moguće izvući iz sandboxa, ali to traje neko vrijeme, tipa mjesec - dva. Imao sam nekad davno stranicu koja je neko vrijeme bila na googleu u vrhu, ali sam onda pretjerao sa linkovima te je i ona odletila u sandbox, ali sam je gore navedenom metodom ju izvukao van. Sam se nemogu sjetiti koliko je to trajalo, jer ima vremena od kad sam riješavao taj problem.

Proverio sam sajt pomocu alatke Google Sandbox checker.

"Your site is still in google Sandbox. Contact support@searchenginegenie.com to get you out of Sandbox."
Hvala vam za sve sto ste mi rekli,ukoliko postoji jos nesto sto znate a da mi nije zuky123 rekao, zamolio bih vas da mi kazete kako da izvucem sajt iz tog Sandbox-a.

1van kaže:
Proverio sam sajt pomocu alatke Google Sandbox checker.

"Your site is still in google Sandbox. Contact support@searchenginegenie.com to get you out of Sandbox."
Hvala vam za sve sto ste mi rekli,ukoliko postoji jos nesto sto znate a da mi nije zuky123 rekao, zamolio bih vas da mi kazete kako da izvucem sajt iz tog Sandbox-a.

Fino ti je odgovoreno gore, ali ne zaboravi da pomeris linkove sa potencijalnih sajtova koji tvoje niche. To ce ti sigurno pomoci da se sto pre izvuces.

Bice problem da se vratis tamo gde si bio i to dosta, ali pokusaj sa sto prirodnijim tehnikama i polako ce se popravljati situacija.

Ja sam jednom uspeo da dobijem penal i bez preteranog linkovanja i to zbog pokusaja obmane search enigines sa nekim keywords koji uopste nisu vezani sa moj niche a imao sam jedan post vezan za bas taj keyword.

Saznao sam da pomaze " high link building " sajtu da izadje iz sandbox-a. Odnosno postavljanje linka, na sajtovima sa vecim page rankom. Pise na nekoliko stranim sajtovima.

Iz sandboxa izlazis (znam jer mi je jednom jedan sajt bio u sandboxu) tako sto samo objavljujes novi sadrzaj (takodjer ne pretjerivati), i nije preporucljivo nista linkat, bar ne pretjerano, ajmo rec u mjesec dana par linkova (5-6).

1van kaže:
Saznao sam da pomaze " high link building " sajtu da izadje iz sandbox-a. Odnosno postavljanje linka, na sajtovima sa vecim page rankom. Pise na nekoliko stranim sajtovima.

Ja mislim da ce ti to pomoci samo da jos vise zaglibis, jer ce onda biti ocigledno da pokusavas da se izvuces ako to uopste i radi.

Ja mogu 99% da garantujem da nece funckionisati, bolje da se manes tih tehnika.

Nastavi da pises/ objavljujes nove postove a batali linkovanje. Uglavnom od bilo kog google penala nema brzog recover-a.

A da nije slucaj sa "GOOGLE DANCE".
Posto vidim da mi je sajt indexiran i da mi ne javlja nista u webmaster tools.

Takodje, za neke vazne kljucne reci za koje bi trebalo da mi je sajt na prvoj stranici pretrage, nalazi mi se na 287 mesto (npr za best wallpaper hd).

Alatka za proveru penalty i sandbox takodje pokazuje da je sajt ok.
http://pixelgroove.com/serp/sandbox_checker/

1van kaže:
A da nije slucaj sa "GOOGLE DANCE".
Posto vidim da mi je sajt indexiran i da mi ne javlja nista u webmaster tools.

Takodje, za neke vazne kljucne reci za koje bi trebalo da mi je sajt na prvoj stranici pretrage, nalazi mi se na 287 mesto (npr za best wallpaper hd).

Vidi, SandBox se i odnosi na kljucne reci, ne na celi sajt. Sajt ti i dalje ostaje indeksiran ali si degradiran za te kljucne reci koje si "pre-optimizovao". Takodje, te kljucne reci koje si birao su bile najtrazenije za tvoj niche.

Necu da te plasim, ali citao sam da treba i do 9 meseci da izadjes odatle.

SandBox-om su zahvaceni novi sajtovi mnogo cesce nego stariji. To je opet, slucaj kod tebe.

Takodje sam procitao da ti par nedelja pre ulaska u SandBoxm Google povecava dnevno posete, tojest pogura na prvo mesto... Nesto kao test, pa onda proceni da li je tvoj sajt merodavan za toliko poseta ili je spam. Moguce da se tu gleda Bounce rate ili sta vec... Ne znam...

Jos jedan savet - radi na optimizovanju polako onih koje nisu toliko popularne/ najtrazenijie za tvoj niche i mozes po neki link (bez preterivanja) da ostavis ako imas ali samo od kvalitetnijih sajtova. Postoji mogucnost da Google ponovo povrati tvom sajtu reputaciju ako vidi da si sredio stvar i dobijas linkove od kvalitetnih sajtova. Opet kazem, bez preterivanja.

1van kaže:

Slažem se s mrgoodom. Nastavi raditi po pitanju teksta i objava ono što si do sada radio, naravno bez pretjerivanja.

Google te je trenutno stavio u kategoriju spama, pošto si radio neke nedozvoljene stvari. Poželjno je da nešto naučiš iz toga, a to je da radiš pametnije u budućnosti.

Nisi jedini koji je to doživio, to je u principu svojevrsna škola koju su prošli svi koji su duže u ovom.

Nemoj se zamarati s tim kada ćeš izaći iz sandboxa, nego nastavi raditi na kvalitetnom sadržaju. Doprinosi kvalitetom, a to je ono što google voli. Ukoliko to napraviš google će to prepoznati i stvar će kroz neko dogledno vrijeme biti riješena. Samo onda vodi brigu da u budućnosti ne ponoviš grešku.

Nemogu editiradi prošlu objavi, namjera je bila citirati mrgooda.

E hvala, pokusacu da nastavim sa updejtovanjem sajta i da postavim po neki kvalitetan backlink.
Pa cu videti, koliko vremena ce trebati da izadje iz sandbox-a i da se vrati na staro.

1van kaže:
E hvala, pokusacu da nastavim sa updejtovanjem sajta i da postavim po neki kvalitetan backlink.
Pa cu videti, koliko vremena ce trebati da izadje iz sandbox-a i da se vrati na staro.

Nebi ti bilo loše u međuvremenu pokrenuti još jedan sajt ukoliko imaše neku pametnu ideju. Tako ćeš u međuvremenu imati jedan sajt koji će izaći iz sandboxa (ukoliko budeš strpljiv i uporan) te ćeš imati još jedan.

U taj drugi ispucaš sve svoje stečeno znanje i ispraviš sve greške koje si napravio na ovom trenutnom koji imaš. Onda ćeš nakon par mjeseci, kada ovaj izađe iz sandboxa, imati prihod iz dva smijera.

Imam jos jedan sajt www. freewallpaper-hd. com

Pa se sada razmisljam, da li bi bilo stetno po oba sajta, da prebacim sajt bestwallpaper-hd na ovaj drugi domen i da tako ostanu oba !?

Back
Na vrh