• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Dopustiti natjecanje oglašivača za oglasne jedinice

zuky123

Član
Tu od
22 Ruj 2010
Pošto mi je dosta mala cijena po kliku odlučio sam isprobati nešto novo, nemam što za izgubiti tako da...

U adsense računu ima opcija dopusti natjecanje oglašivača, označio sam sa da i izabrao kanale oglasa koje sam postavio na stranicu.

To sam napravio maloprije, tak da još ne mogu vidjeti rezultate, a najbolji pokazatelji će vjerovatno biti za cca 1 mjesec.
Definitivno ću vam javiti dali ima kakvih promjena, na bolje ili na gore!

Prije nego ja vidim razliku, dali je netko od vas isprobavao slično i kakvi su rezultati???

Ne znam gdje se taj dio nalazi posto mi je adsense na engleskom. Na sto tocno mislis?

mrgood kaže:
Ne znam gdje se taj dio nalazi posto mi je adsense na engleskom. Na sto tocno mislis?

Ja ću ti reči na domačem pa se snađi :taunt

1. Ideš na moji oglasi
2. Prilagođeni kanali

Kada klikneš na prilagođene kanale vidjet ćeš popis svojih kanala u desnoj strani.
Te ćeš vidjeti iznad tih kanala opise
- ID
- Status
- Opis
- Mogućnost ciljanja ( na nekim kanalima mi stoji NE, a na ovom jednom sam složio DA)

Uglavnom kada klikneš na određeni kanal, onda ti ponudi mogućnost uređivanja. Gdje između ostalog imaš jednu malu kučicu u koju moraš staviti X da dopustiš mogućnost ciljanja.

TO mi je upaljeno vec cca mjesec dana, ali nisam primijeto nikakvo poboljsanje...

Cak stovise, jucer i danas mi se CTR smanjio na 30 % od prosjeka, znaci pao je na trecinu, a i CPC je pao na cak 15 % od prosjeka.
Ne znam s cim ovo ima veze, ja nisam nista dirao a broj klikova i zarada nikad losiji.

Sad sam napravio section targeting, pa cemo vidjet, mozda bude bolje...

mrgood kaže:
Sad sam napravio section targeting, pa cemo vidjet, mozda bude bolje...

Što je section targeting??

Kod ovog sa mogućnosti ciljanja sam do sada primjetio da se pojavljuju različitiji oglasi, nego prije promjene. Recimo, pojavljuju se oni koji su među prvima kada se ključna riječ traži na google tražilici, dok se prije mnogi od njih nisu pojavljivali.

zuky123 kaže:
Kod ovog sa mogućnosti ciljanja sam do sada primjetio da se pojavljuju različitiji oglasi, nego prije promjene. Recimo, pojavljuju se oni koji su među prvima kada se ključna riječ traži na google tražilici, dok se prije mnogi od njih nisu pojavljivali.

Evo: http://support.google.com/adsense/bin/answer.py?hl=en&answer=23168

Na ovaj nacin odredjujes sto ce adsense reklame uzimati u obzir tj. po kojem dijelu stranice ce se ravnati. Tako da ti u reklame ne ulazi header, logo i slicno.

Da ja nastavim sa svojim izvještavanjem nakon što sam dopustio natjecanja oglašivača.

- Na jednoj stranici se povečao broj klikova, a i cijena po kliku je nešto veča.

- Na drugoj stranici je cijena po kliku pala drastično, ali pustiti ću još neko vrijeme natjecanje. Pošto u toj niši ima dosta oglasa i spremni su platiti popriličnu svotu. Očito treba vremena da uoče promjene na mom računu, a onda bi trebao uslijediti nagli skok (moja procijena).

Mrgood, aj izvjesti ukoliko vidiš kakve promjene na bolje ili na gore.

Već je prošlo dva tijedna od kako sam započeo test.

Pozitivne promjene su vidljive i na jednoj, a i na drugoj stranici.
- povečan je broj klikova na reklame, a i cijena po kliku je porasla!

zuky123 kaže:
Već je prošlo dva tijedna od kako sam započeo test.

Pozitivne promjene su vidljive i na jednoj, a i na drugoj stranici.
- povečan je broj klikova na reklame, a i cijena po kliku je porasla!

Ima nesto novo?

Back
Na vrh