• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Domene co.cc

Pozz
Free domene su dobre ako nešto radiš, isprobavaš i uciš se kao ja naprimjer a kad napraviš dobru stranicu mislim da ju treba stavit pod .com, .org, .net itd.
Negdje sam procital a u to i vjerujem da tražilice izbjegavaju free domene baš zbog toga što su besplatne i što ih vlasnici cesto napuštaju pa su stranice pune puknutih linkova i sl.
:drinks

kklukov2 kaže:
Pozz
Free domene su dobre ako nešto radiš, isprobavaš i uciš se kao ja naprimjer a kad napraviš dobru stranicu mislim da ju treba stavit pod .com, .org, .net itd.
Negdje sam procital a u to i vjerujem da tražilice izbjegavaju free domene baš zbog toga što su besplatne i što ih vlasnici cesto napuštaju pa su stranice pune puknutih linkova i sl.
:drinks

živa istina... nakon parstotina backlinkova, i upucavanja preko addthis-a moje co.cc adrese nema ni na karti..ako je vec i nadjem negdje to je po metatagu,a ne po adresi...neznam,nemam iskustva al cini mi se da pretraživaći te adrese smatraju smecem

PS 1. da,i manulano sam je upucao u neznam koliki broj pretraživača preko trafficflow-a--disaster sve u svemu..

evo jedna nadopuna,u svezi co.cc domena - prolaze bolje od stranica na subdomenama..za odredjene domene na koje imam linkove sa co.cc stranice, ukoliko je domena zapravo subdomena,google stavlja mene na prvo mjesto,a samu stranicu na 2-3

Hmmm... evo ja da kazem da ipak nesto i moze da se uradi sa co.cc, tj imam page rank 2 sa besplatnim domenom. Tako da i nije bas neupotrebljiva co.cc domena. :)

bane1212 kaže:
Hmmm... evo ja da kazem da ipak nesto i moze da se uradi sa co.cc, tj imam page rank 2 sa besplatnim domenom. Tako da i nije bas neupotrebljiva co.cc domena. :)

Pa niko nije rekao da su neupotrebljive vec samo da nisu bas za neke ozbiljnije projekte (ko ce tvoj sajt iole shvatiti ozbiljnim ako ti ne mozes da odvojis 10$ za neku TL (com/net/org ... ) domenu ?!) a i ne mozes biti 100% siguran da ti je nece sutra obrisati i tako unisititi tvoj rad.

Sta znate o ovom domenu rs.sr, takodje je besplatan.

http://www.rs.sr/

Pa nisam nista cuo o njima ali gledajuci po dizajnu sajta nisu mi bas previse ozbiljni (ili jednostavno nisu hteli da ulazu mnogo u te "sitnice").Idi malo na Google i vidi ima li kakvih prica o njima po netu.

Ja sam godinu dana imao sajt na co.cc i nedavno kupim .info, i sada kada. Nakon sedam dana .info je ispred co.cc iako su obe aktivne.

Imao sam co.cc
Prvo sto sam pimetio je da ce te uvrstiti u pretragu tek kad izlistaju sve one sa "normalni domenama" a tebe ce brojati kao da si deo nekog veceg sajta koji su vec prikazali u pretragama.

Ako bilo sta mislis raditi kupi domenu. Besplatne domene su samo za testiranja i demo verzije , ako zelis nekome da pozazes kako ce mu izgledati sajt ili edukovati nekoga ko je mozda zainteresovan za vodjenje sajta .

E da i dobre su za sjtove tipa :ilegalne: za koje znas da ce biti blokirane ali ces zaraditi koju kintu dok te ne skontaju. :)

Nije se neko vrijeme pisalo o ovome,a ja sam slucajno steko neki uvid o tome,pa da podjelim s vama..
napravio sam jednostavnu stranicu,tipa ispali i zaboravi,na co.cc domeni...
prosla su 4 mjeseca,i pogledam danas jel opce ziva ( besplatan je i hosting,i templejt) i padnem skoro sa stolca.. na trecem mjestu na googlu za frazu bez navodnika,ispred .info ,.net domena ...
znaci,ipak nije to sve tako ni crno...odlicna za ucenje ako nis drugo..
adora resveratrol je klj.fraza

skijanje kaže:
simbak kaže:
Sta mislite o domenama co.cc? Kako prolaze sa SEO? I sve ostalo sto je vezano uz to!!

sve co.cc poddomene su upravo deindexirane sa googla
http://jrtechplanet.blogspot.com/2011/07/why-cocc-sub-domains-are-bannedde.html

Ovo se moglo i očekivati, pre ili kasnije.
Preporuka svim početnicima da ne koriste free domene i free hosting.:smack

Ukoliko već želite da imate svoj sajt neka minimalna ulaganja su obavezna - 10-ak dolara za domenu i bar 20-30 dolara za neki jeftiniji shared hosting.
Verujte mi da se to mnogo više isplati nego gubiti vreme na free domene i hosting.:sparkle

Drenova kaže:
skijanje kaže:
simbak kaže:
Sta mislite o domenama co.cc? Kako prolaze sa SEO? I sve ostalo sto je vezano uz to!!

sve co.cc poddomene su upravo deindexirane sa googla
http://jrtechplanet.blogspot.com/2011/07/why-cocc-sub-domains-are-bannedde.html

Ovo se moglo i očekivati, pre ili kasnije.
Preporuka svim početnicima da ne koriste free domene i free hosting.:smack

Ukoliko već želite da imate svoj sajt neka minimalna ulaganja su obavezna - 10-ak dolara za domenu i bar 20-30 dolara za neki jeftiniji shared hosting.
Verujte mi da se to mnogo više isplati nego gubiti vreme na free domene i hosting.:sparkle
Velika istina! Mada nazalos ima masa pocetnika koji prave tu gresku...

Back
Na vrh