• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dobra ideja za backlinkove

freemind

Legenda
Tu od
16 Stu 2009
Pronadjite pretragu za blogove.
U pretrazi ukucajte kljucnu rec,koja Vam je bitna.
Kada nadjete blogove koji imaju u title ili tekstu Vasu kljucnu rec,
udjite na njega.Otvorite page source, upisite nofolow, ako je ne nadjete, komentatisite clanak.
Kao svoje ime, upisite kljucnu rec, a ime sajta upisite naravno svoj sajt koji promovisete. Tako ste dobili anchor kao svoje ime, i ne morate ga korisiti u textu.
Ne moram da spominjem da komentar bude sto veci i sadrzajniji.

Provereno opasno dobra stvar

Za to postoje programi kao Comment Kahuna.
Ja trenutno plaćam linkove. Za sada mogu reći da sam zadovoljan. Znate kako kažu plati pa se rugaj.
Više niti ne pišem tekstove nego plaćam ljude da ih pišu, tako da sam sad trenutno što se tiče zarade u pozitivnoj nuli.

Nije loša ideja, samo da nadodam na ovo u vezi nofollowa -- ako koristite FF, ne morate to ručno radit, postoji ekstenzija koja prikazuje nofollow ili dofollow status linkova. Mislim da se zove nodofollow, al nisam siguran, ni ne koristim to previše, pogledajte na FF addons stranici.

Dobra ideja :yes

Dodao bih, iako si već ukazao na to, ako neko već tako promoviše svoj blog, da ne daje komentare tipa "hvala ti" već da napiše nešto duže i kvalitetnije, što će privući veću pažnju, ili se može ne slagati sa autorom, ili ispričati neku svoju priču, ili nešto slično što bi koristilo čitaocu... sve u svemu, nešto što privlači pažnju.

Npr. ja sam jednom čitao blog o pisanju tekstova, i članak je bio neka lista korisnih stvari. U komentarima je jedan bio nalik na dodatak autorovoj listi, ali drugačije od autora bloga. Naravno odmah me to privuklo da kliknem i pogledam taj drugi blog...;)

Kahuna je ok, ali nema mnogo nasih blogova u bazi, nema ni blogger , ali je pristojan softwer.

Radim duze backlink kampanje, i recimo za nasu rec, koja je u top 6 u broju upita na godisnjem nivou , za nekih 20 dana, sam sa 4. mesta skocio na 2. , posle opisanog postupka.

freemind kaže:
udjite na njega.Otvorite page source, upisite nofolow, ako je ne nadjete, komentatisite clanak.
Kao svoje ime, upisite kljucnu rec, a ime sajta upisite naravno svoj sajt koji promovisete. Tako ste dobili anchor kao svoje ime, i ne morate ga korisiti u textu.

Probao, radi, slažem se! Odlično si se setio da podeliš ovo sa ljudima. Posebno je bitan onaj deo o anchor text-u. Haha, uvek se slatko nasmejem kada se setim ko je prvi na Google-u kada ukucam "click here". A na toj strani ta fraza se nigde ne pominje :hysterical

E sad, što se tiče rel="nofollow": lično koristim "SEO for Firefox" plugin koji mi na aktuelnoj strani pokazuje da li su linkovi od mog interesovanja "do follow" ili "jok follow". Metoda je preciznija od traženja po source-u jer direktno na stranici vidite koji su linkovi bukvalno precrtani crvenom bojom tj, nofollow. U stvari, koristim ga i zbog mnogih drugih stvari, ali to je van okvira ovoga posta. "SEO for Firefox" je plugin koji najtoplije preporučujem...

I hajde još malo da gušim oko nofollow atributa. Nofollow je u ovom trenutku interesantan za Google bot, ali ne i za Yahoo. Sem toga Matt Cutts iz Googla smatra da će se politika Googlea promeniti prema nofollow linkovima. Ako na to dodamo i vest da Google planira da dodatno marginalizuje odnosno umanji značaj broja ulaznih linkova na sveopštu vrednost strane, onda dolazimo do zaključka da linkove treba trpati gde god je to primereno, naravno uz poštovanje Internet bon tona.

Još nešto - posetioci sajtova će kliknuti link ako im je anchor interesantan, i baš će ih boleti uvce da li je link do il' no follow. Jednom kada se nađu na vašem sajtu, pobrinite se da se često vraćaju kao što se mi vraćamo na ovaj forum.

bzzzz

Neosynthesist kaže:
Nije loša ideja, samo da nadodam na ovo u vezi nofollowa -- ako koristite FF, ne morate to ručno radit, postoji ekstenzija koja prikazuje nofollow ili dofollow status linkova. Mislim da se zove nodofollow, al nisam siguran, ni ne koristim to previše, pogledajte na FF addons stranici.

Ovo postoji i za Operu.

Plugin SEOBAR. Ukljucis da ti highlight-uje dofollow i nofollow linkove
te cim otvoris stranicu znas na cemu si.

poče sam to raditi, jako je malo bez nofollow, a drugi problem je što su me u 95 % slučajeva izbrisali čim sam stavio ključni pojam u ime i adresu stranice u ponuđeno mjesto.
A nije da se nisam potrudio pročitati tekst i biti konstruktivan sugovornik :taunt

Odavno se govori da google gleda na follow i nofollow linkove jednako. Ako u tome ima istine, onda vam nije bitno dali kod linka stoji follow ili nofollow.
Što se tiče teksta trebaš dati neki dobar komentar, a ne nešto tipa, jako mi se sviđa ovaj blog.

freemind kaže:

Gde da upisem "nofolow",kad otvorim page source?

ne obazirem se na ovo no ili follow....radio sam kako je rečeno, ali moram priznati da tamo di sam izbrisan u 98% slučajeva nema niti jednog komentara, tako da možda ekipa namjerno briše komentare da bi ljudi odlazili sa njihovih stranica klikajući na oglase ili proizvode koje prodaju.
Kako god ja ću nastaviti stavljati komentare pa di ostane ostane.
Brislali oni mene ili ne svejedno je to jako dobra zamisao i zahvaljujem se freemind :waving na usluzi koju je učinio svima nama koji dolazimo na stranicu.
Vjerujem da je to nekima bilo poznato ali meni nije i to mi je vrlo korisno.

Nema na cemu.Za backlinkove ti je dobra stvar i templejti. Ono sto sam ja radio, "kada sam bio mlad", napravim templejt u Artisteru za 2 minuta,ostavim dobar anchor sitan dole, i delim ga besplatno.Za ostavljanje linkova na svom templejtu, imas nekoliko black hat metoda, a ti smisli najbolji za sebe.

Back
Na vrh