• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Dimenzije i boja oglasnih jedinica

ignotus

Član
Tu od
9 Sij 2013
Pozdrav ljudi.
Moze li mi neko reci koliko uticaja ima ako ne koristim preporucene dimenzije oglasnih jedinica, tipa, umjesto recommended 300x250 oglasne jedinice koristim onu 250x250 koja mi se bolje uklapa na sajt...koristio bih dvije koje nisu preporucenih dimenzija i samo jednu preporucenih pa ne znam koliko bi to imalo uticaja....

Sto se tice izgleda da li je bolje da svakoj jedinici posebno uredim izgled jer su razlicite boje pozadine gdje se pojavljuju, ili da budu sve istog izgleda?

ignotus kaže:
Pozdrav ljudi.
Moze li mi neko reci koliko uticaja ima ako ne koristim preporucene dimenzije oglasnih jedinica, tipa, umjesto recommended 300x250 oglasne jedinice koristim onu 250x250 koja mi se bolje uklapa na sajt...koristio bih dvije koje nisu preporucenih dimenzija i samo jednu preporucenih pa ne znam koliko bi to imalo uticaja....

Sto se tice izgleda da li je bolje da svakoj jedinici posebno uredim izgled jer su razlicite boje pozadine gdje se pojavljuju, ili da budu sve istog izgleda?

Nitko ti me moze tocno reci sto bi funkcioniralo bolje na tvojoj stranici. Trebas testirati. I svakako svaku jedinicu posebno uredjuj ako je pozadina stranice drukcija. Stavi im istu pozadinu kao sto je i pozadina stranice, bez bordera naravno.

Ok, ali sto se tice dimenzija mislio sam na to da li gubim nesto ako ne postavljam jedinice koje su preporucene u smislu da u boxu 250x250 nece moci da se prikazuju svi oglasi koji bi se prikazivali na oglasnoj jedinici 300x250, primjerice.

Ništa se ne gubi, upravo su iz tog razloga i napravljene da se mogu integrirati u bilo kakav oblik web stranice. Gledaj ih nekako "stopiti" s webom iako prema nekim autorima i u nekim slučajevima (ovisno o vrsti weba) dobro izvođenje imaju kontrastne reklame, ali sve ovisi pa je najbolje napravi par modela i testirati ih.

Meni je google preporucio za jedan sajt da zamenim 250x250 za 300x250 iz razloga sto oglasivaci vise placaju po kliku za te vece oglasne jedinice, i navedeno mi je da ce mi se zarada povecati 40%-50% sto je i bio slucaj. Odlucio sam da na jednog drugom sajtu slicne tematike i sa istim rasporedom i dimenzija oglasa uradim isto, ali nisam imao slicne rezultate. Tako da sve to zavisi, testiraj pa ces videti.

Nema druge nego testirati.... ok, bitno mi je da si mi razjasnio ovo nibs, hvala vam momci

Testirao sam, mislim da nema veze, po meni najbolje zaradjuju cak AdLinks, valjda sto ih ljudi ne gledaju kao reklame:)

Back
Na vrh