acta kaže:
Kad upišem u google "seo optimizacija" oni su mi prvi.
Kontaktirao sam ih zbog projekta na kojem jarim i gdje je konkurencija zbilja velika. Njihov način rada je ovakav: Poslao mi je cijene za određenu ključnu riječ i koliko je puta upisana u google.
Potpiše se ugovor u kojem oni garantiraju da će te kroz 3 do 4 mj. ostvariti top 5.
Uplati im se na početku pola novca a pola kada ostvare top 5.
Garantiraju da ćeš se zadržati u top 5 idućih godinu dana i u slučaju da ispadneš vračaju sav novac?!
Nakon godinu dana uz samo mali iznos novca( nisu precizirali koliko) održavaju te u top 5 još godinu.
Ne znam. Sigurno ću tražiti primjerak ugovora kojim garantiraju i kontaktirati ljude kojima su radili seo do sada ako se odlučim za njih.
Međutim do sada nisam bio u kontaktu s ovim pa me zbilja zanima mišljenje vas stručnjaka.:king
Evo editirao sam svoj Post jer posteno sam se sada izblamirao. Sada kad trazim vidim i ja da su prvi a prije kad sam trazio cak vise puta provjeravao nisam vidio. Isprike, totalni promasaj s moje strane. Pregledao sam 50 stranica 2 puta i nisam vidio prvi rezultat :-\
Ovo za garantiranje i dalje stoji da ja osobno ne volim kad mi nitko ili da ja nekome garantiram nesto jer on ne moze garantirat da konkurencija nece odradit jaci posao. Npr. Ako za rangirat treba 50 linkova, on ce to napravit i rangirat. Ako dodje konkurencija i napravi 200 linkova onda cete izgubit rangiranje.
Ja osobno vecinu svog SEO iskustva rangiranja na google.com za americko trziste gdje je konkurencija puno veca pa pretpostavljam da ovi sto garantiraju racunaju na to da ce situacija na trazilicama biti ista u buducnosti kakva je i sada. No, poziciju na Google-u vam nitko ne moze garantirat. Jednostavno Google moze sutra ugasit svoju trazilicu i to je to. 100% garancije ne postoje kad se radi o SEO-u.
E sad to da vracaju novac ako ne ostvare to je vjerojatno dobar znak i to mi ublazava ovu retoriku sa garancijama.
Osobno mogu reci da posto ipak rangiraju za SEO optimizacija pojam onda vjerojatno nisu neznalice. S druge strane, moja procjena je da njihova webstranica bas i nema puno linkova registriranih na alatima za provjeru linkova. Linkovi su glavni faktor zasto neka stranica rangira a onih 20 linkova radi kojih rangiraju imaju linkove na stranicama od njihovih klijenata. Znaci ako svi linkovi na njihov sajt dolaze s stranica njihovih klijenata, pitanje je kako onda oni to rade linkove za klijente, posto moraju koristit neke druge linkove za vasu stranicu. Tako da iskreno ne znam sta da vam savjetujem.
Najbolji savjet jest da se detaljnije informirate na ovom forumu o SEO-u pa onda cete moci lakse procjenit neke stvari.
Moram reci da mi se bas i ne svidjaju neke stvari kod njih, koje su i malo komplicirane za objasnit jer zahtjevaju SEO znanja, ali s druge strane Hrvatsko trziste je veoma "slabo" bar gledano iz moje perspektive i konkurencija je veoma slaba za vecinu fraza. Zato mislim da je moguce da ce vam rangirat stranicu, bez obzira sto se meni neke stvari bas i ne svidaju.
Iako ja ne poslujem na podrucje Hrvatske, opet moram reci da su mi oni prakticki konkurencija pa ih ne mogu ni previse pohvalit ni kritizirat da nebi ispalo da "pljujem" po konkurenciji.
Najbolje je ulozit vlastito vrijeme, educirat se o SEO-u (imamo dosta materijala na forumu ovdje) te mozda budete i sami mogli odradit taj posao, ako ne u najmanju ruku cete lakse moci procjenit dali vam oni odgovaraju.