• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Da li je ovo izvedivo?

Gradimir

Član
Tu od
11 Sij 2010
Pozdrav.
Nisam novi u internet marketingu,ali do sada nisam radio sa CPA kompanijama.
Ja sam razmišljao o kreiranju velike količine sajtova (info domeni i hostgator hosting) sa besplatnim knjigama o različitim stvarima (niche).
Sajt bi trebao biti jednostavan,sa čistim html-om,laganim dizajnom i SEO optimizovan.
Normalno da bi za svaki sajt uradio keyword resarch i postavio ga na jedno 20-ak Web 2.0 sajtova.
Na sajtove bi postavio i adsense, međutim, to mi nije primarna ideja.
Što se tiče knjiga, ja ih ne bi pisao ,već bi nabavio dosta sa resale rights pa njih postavljao.
E sada, moja ideja je da korisnik mora uraditi jednostavan email submit da bi downloadovao knjigu. To bi meni donijelo oko $1-$2, a mislim da je većina ljudi to spremna uraditi, pošto nije uopšte neki težak posao.
Recimo da napravim 50 sajtova, i da imaju PR 2-3 nakon 2-3 mjeseca, to bi mi donijelo oko 200 posjetilaca dnevno na svaki.
Neka 50 njih obavi sve i downloaduje knjigu,to je minimalno $50 od jednog sajta dnevno. E sada, sa 50 sajtova, to je 50x50= $2500 dolara dnevno,što baš i nije malo.
E sada, glavni problem je što većina CPA mreža to ne podržava (da korisnici moraju obaviti ponudu da bi dobili sadržaj).
E sada, zbog toga trebam vašu pomoć oko ideje kako da se to riješi.
Da li ima neka mreža koja to dopušta (samo mi nemojte reći cpalead :giggle ) ili da prvo redirektujem posjetioca na neki legalan sajt sa kog bi onda išao na ponudu?

Gradimir kaže:
Pozdrav.
Nisam novi u internet marketingu,ali do sada nisam radio sa CPA kompanijama.
Ja sam razmišljao o kreiranju velike količine sajtova (info domeni i hostgator hosting) sa besplatnim knjigama o različitim stvarima (niche).
Sajt bi trebao biti jednostavan,sa čistim html-om,laganim dizajnom i SEO optimizovan.
Normalno da bi za svaki sajt uradio keyword resarch i postavio ga na jedno 20-ak Web 2.0 sajtova.
Na sajtove bi postavio i adsense, međutim, to mi nije primarna ideja.
Što se tiče knjiga, ja ih ne bi pisao ,već bi nabavio dosta sa resale rights pa njih postavljao.
E sada, moja ideja je da korisnik mora uraditi jednostavan email submit da bi downloadovao knjigu. To bi meni donijelo oko $1-$2, a mislim da je većina ljudi to spremna uraditi, pošto nije uopšte neki težak posao.
Recimo da napravim 50 sajtova, i da imaju PR 2-3 nakon 2-3 mjeseca, to bi mi donijelo oko 200 posjetilaca dnevno na svaki.
Neka 50 njih obavi sve i downloaduje knjigu,to je minimalno $50 od jednog sajta dnevno. E sada, sa 50 sajtova, to je 50x50= $2500 dolara dnevno,što baš i nije malo.
E sada, glavni problem je što većina CPA mreža to ne podržava (da korisnici moraju obaviti ponudu da bi dobili sadržaj).
E sada, zbog toga trebam vašu pomoć oko ideje kako da se to riješi.
Da li ima neka mreža koja to dopušta (samo mi nemojte reći cpalead :giggle ) ili da prvo redirektujem posjetioca na neki legalan sajt sa kog bi onda išao na ponudu?
50/200 => CR=25%, ovo je dosta nerealno, ovakvi brojevi ne postoje ni u high incentive direct marketingu. Računaj u najboljem slučaju na svakog 30., ili ~3%.

Treba ti DL Gateway koji po defaultu imaju integriran CPALead i AdscendMedia. Ako nećeš preko njihovog, možeš instalirat custom gateway preko BHCB-a, što je pomalo rizično (neke mreže ga ne vole zbog niskog CR-a na strani oglašivača, tj. false incentivization), i moraš birat samo incentive ponude koje se uz to i slažu sa tvojom metodom promocije.

Mene interesuje ovo zadnje sto si rekao samo mi nemojte reci cpalead.Zasto ne pitam ja tebe???Jesi mozda imao neko negativno iskustvo ako jesi podjeli ga s nama ili je to samo neko personalno misljenje.Ja radim trenutno s cpalead pa bi volio znati ako nesto ne stima;)

Back
Na vrh