• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Craigslist

AboNe

Član
Tu od
30 Ruj 2010
Da li Craigslist metode zarade spadaju u BlackHat posto vidim ne spominju se na ovom forumu ?

adsenseamater kaže:
Ako su WiteHat onda ne spadaju u BlackHat...

OK , ja sam mislio da je sve vezano za Cragislist BH ... nego jel ima iko na ovom forumu a da se bavi ovim.Kolko sam ja vidio na drugim money making forumima 50% "100$+/day metoda" je vezano za Craigslist.

Malo sam čitao o samo siteu, ali o monetiziranju na istom, iskreno nisam

moš reći gdje si čitao o ovim metodama?

CL je samo classifieds sajt, ne vidim šta bi trebalo bit inherentno WH ili BH na njemu, to može biti samo način na koji promoviraš neku konkretnu ponudu na njemu.

Anyway, pravila su se dosta promijenila od zlatne ere CL-a kad je bilo tko sa imalo mozga mogao dostići $xxx/day rang, pa i više za one sposobnije, što je trajalo negdje do 2009. kad su proširili PVA način autorizacije na sve sekcije, i time efektivno na kratko spriječili mass spammere, ali kao što rekoh - na kratko. Ubrzo su kreativni umovi proradili i smislili način kako automatizirat i kreaciju PVA nakon čega je sve opet započelo, samo sa dodatnim troškovima, a to se očuvalo i danas, uz dodatne provjere, povećan ghosting, više flagginga, i skuplje račune, pa ti po oglasu sa troškovima proxyja i PVA može trebat i do par desetaka dolara da ga prime (primjer trenutno najskupljih - poslovi i W4M).

Navodno je The Tool, CLADG, na temelju neke svoje arbitraže uspio uz sve svoje standardne mogućnosti minimalizirat cijenu svega toga, ali nisam u tome otkad su zakomplicirali sve još jednom poslije uvođenja početnog PVA sistema, sad bi mi bilo jedino eventualno isplativo uzet CL postera sa dogovorom na nekoj masovnijoj razini, potrebna je dobra ponuda da se izvuće pozitivan ROI poslije svih ovih ulaganja.

Moguće je još dobro zaradit sa CL-om i ostalim klasificiranim oglasima, da ne spominjem samo njega, ali treba imat prvenstveno dobru ponudu koja će prema izračunima otplatit troškove tog oglašavanja. Probaj alternative za start i onda skaliraj kampanju i na CL ako se pokaže kao da bi bilo isplativo, BP, GumTree, Kijiji, ima ih dosta, ovo bi bili neki najjači. Jača verzija CLADG (http://www.cladgenius.com/purchase.html ) ima podršku i za te sekundarne sajtove, btw.

dakson kaže:
Malo sam čitao o samo siteu, ali o monetiziranju na istom, iskreno nisam

moš reći gdje si čitao o ovim metodama?

Pa X puta je spominjano da i na drugim forumima ima neprocjenjivih informacija ...
Idi na Blackhatworld i Warriorforum na make money sekciju (i ostale), klikni views da ti sortira od najgledanijeg posta i kupi sebi 1-2 sata ili vise dnevno i pocni citati postove. Bookmark sve one postove koji su ti dobri.Za nekoliko dana toliko ces dobiti ideja da ces ih morati poceti zapisivati.Kad prodje mjesec dana ili vise vidjeces koje metode ti najvise odgovaraju i pocni pisati svoj finalni plan , naravno koji se moze modificirati.Savjetujem ti da u svom planu imas SEO jer BUM metode su IMO bezveze (mozda tebi odgovaraju).Sa SEOm ces imati besplatan targetan traffic , naravno sve zavisi kako ces ga odraditi.Pocni citati SEO tutorial od dbomestra i shvatices vecinu stvari, a ostale stvari naucices iz prakse.Ako ne znas napraviti sajt prvo nauci sve o (X)HTML i CSS zatim uzmi neki Wordpress for beginners ebook i nauci raditi u Wordpressu (od WP mozes i sajtove i blogove praviti a takodje i kombinaciju ovoga).Template uzmes sa free template sajtova (modificiras ga), takodje mozes kupiti program Artisteer za 50$ i sam sebi praviti template.Content za sajt mozes sam pisati a mozes i outsourcati.Onda kupis domenu i hosting koji ti odgovaraju , to sve povezes sa sajtom/blogom i polahko pocnes SEO (pazi na pocetnicke greske).Necu da ulazim previse u detalje ali ovo je neki osnovni plan rada , zaboravio sam spomenuti da ovaj pocetnicki novac (koji ti treba za domenu , hosting , outsourcing i neke programe) je najlakse zaraditi uploadingom i novac mozes primati ovako: uploading sajt -> alertpay -> visa electron kartica -> paypal (i sa ovim placas) ili jednostavno stavis pocetnu sumu novca (npr. koju si stedio) na racun banke i nemoras se baviti uploadingom.Ako ti sta zapne evo imas ovaj forum sa preko 5000 ljudi i sigurno neko zna rjesenje za tvoj problem, samo nemoj da upadnes duboko u BlackHat vode, jer to to te moze skupo kostati, pogotovu ako si pocetnik.

Eto to bi bilo to , ako sam nesta bitno izostavio ispravite me.
Nadam se da sam bio od pomoci.

Back
Na vrh