• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

CPM Networks - Budite Placeni za Impresije

Crni

Član
Tu od
18 Sij 2011
Kao sto sam rekao, bilo bi dobro napomenuti neke CPM Networks koje placaju za impresije. Ima dosta clanova koji imaju dosta neupotrebljenih impresija, barem koliko sam ja nacuo. Dakle CPM - zarada na 1000 impresija, recimo 1$ na 1000, ne zvuci lose, zar ne? :)

Axill

Po meni, cista zajebancija, psotavite tagove koji lice na vase tagove sa sajta, kada neko klikne na tag dobijete neku sicu. Primaju, ali sta znam, nije to to.

PayPopUp

Kao sto i samo ime govori, u pitnaju su popup-ovi. Mnogi ih ne vole, ali istna je da lepo placaju. Cene su uglavnom fiksne, recimo 0.3$ za domace posete, za USA 1.5$. Ogranak Clicksor-a (ili obrnuto), dosta malware-a, ne preporucujem ali moze nekome dobro doci. Lako primaju.

Clicksor

Nikada nisam bio isplacenen od strane njih, fali mi manje od 2$ cinimi se ali necu ih vracati. Bili su popularni u adult industriji, takodje malware itd. Meni en odgovaraju, takodje vidim da ih ni drugi nesto narocito ne koriste.

CPXIntereactive

Ovo je vec malo ozbiljnija firma za nase sajtove. Imaju pristojan support, brzo odgovaraju. Kao i prethodna dva, desava se da imaju malware, da izbacuju adult reklame. Dosta nas ih je koristilo u proslosti, solidno su zaradjivali, oko 0.3$ na 1000 prikaza, pomnozite to sa tri reklame i eto vidite. Isplacuju redovno ali mi je nalog ugasen zbog neaktivnosti.

MediaShakers

Verovatno su slabiji od CPX-a, ali relativno. Nekome su veoma dobri, nekome kontra. Pozitivna strana je sto dobijate MasterCard karticu za nekih 20-ak dolara godisnje, novac podizete sa bankomata i bilo kojoj zemlji u lokalnoj valuti, veoma dobro za one koji dobro zaradjuju a da se ne cimaju cekovima, knjizicama i raznim izjavama.

Technorati

Nesto novija firma, primaju uglavnom sve, reklame misim da se privatno kupuju ali uglavnom ih ima i kupe i za vas sajt, dobro dodju kao bekap radi neiskoriscenih reklama. Fotoblogovi ih uglavnomkoriste, nije neko cimanje oko primanja.

AdSide

Zanimljiva mreza, primaju isntant, ne ide approval (sto mi je cudno), reklame su kao old style customized AdSense, kada se stavljala slicica pored reklame pa bilo vise klikova. :) Imaju dosta opcija, od floata preko popndera do banera. Nisam ih koristio (jesam ulanjen), ali su uredno isplacivali druge koji su ih koristili.

Smowtion

Slicno Mediashakersu, drugaciji interfejs, ima neke svezine ali kvaliteta ne bas. Takodje lako primaju.

Gore pomenute firme su firme koje su pristupacnije, lakse primaju, ali samim tim i slabije zaradjuju, uglavnom mogu posluziti kao poslednji bekap.

Dole navedene su "ubice":

ValueClickMedia

Birtanska firma, veliki izbor reklama. Mozete pauzirati kampanje koje vam se ne svidjaju, imaju sve velicine banera kao i popup/popunder. Placaju samo na racun u Evrima.

Negativna strana je sto su pre znali da ne placau po 5-6 meseci, kao papiri, ovo ono, nema ovoga, nema onoga. Mozda je i to pozitivna strana zato sto se novac nakupi i onda isplate sve oejdenom. Posle prve isplate isplacuju redovno, mada sam cuo da sada placaju redovno od prvog meseca. Isplacuju 20. u mesecu za prethodni mesec. Mada je ta sto samo dva puta mozete prijaviti sajt, jednom sa www a drugi put bez.

Veoma je tesko upasti, ukoliko vas oni sami ne kontatkiraju da pristupite bice tesko. Probajte sa najjacim sajtom, skinite popupove ako imate. Kada jednom prime, kada vam aktiviraju nalog, ostale sajtove dosta lakse primaju, uglavnom stigne mejl u roku od 48 sati da je sajt odobren. Meni su jedan sajt (i to priv sa kojim sam uleteo) odbili, iz razloga sto sam imao previse reklama. I jeste tacno, bio je pravi cirkus. :D

ContextWeb (former AdsDaq)

Firma koja je nama najzanimljivija. Trenutno imaju neku krizu, ako i dosta drugih firmica zbog prvog kvartala, nema sponozra. Inace, registracija ide odmah a sajt approval kasnije, doda se.

Ne vole fotoblogove, ali za sve postoji resenje. Uglavnom nasi webmasteri odrade sledece: Ubace 30-ak postova, puni teksta. Uglavnom je to copy/paste sa Wikipedie, articlebase i slicnih sajtova, ostavljajuci source ka sajtu.

Za isplatu su preovereni, placaju PP-om i cekom. Postoji i opcija wire ali kod nas jos uvek nedostupna. Imaju live support koji zna da odgovori posle sat vremena nakon postavljene poruke, tako da im je to mali minus.

Advertising

E ovi su cudni. Koliko god mejlova poslali, tesko da cete dobiti odgovor. Ja sam uspeo da uletim preko privatnog mejla od menadzera koij sam pronasao, sibnuo mejl i pitao da se pridrzuim, prihvatili su. Interfejs je nula, sve ide preko menadzera. Dobijete kodove, samo placaju za USA i to je to.

Placaju uglavnom Wire, redovno svaki mesec. Ospeg se krece oko 0.25$-0.6$ za 1000 USA impresija. Naravno, mesec Januar kao i kod mnogih nije njihov mesec tako da se ne racuna. :p

Lijit

Lijit je kao firma veoma specificna. Lako je upasti, ali onda sledi cimanje. Postaviti floor price itd je lako, ali tu ima zackoljica. CPM je veoma nizak, pa se onda vi zalite menadzeru kako imate jak sajt, da ste dobili preporuku od tog i tog i onda vas oni ubace na neku "VIP" listu i nakon tog trenutka su odlicni.

Odlicni su za kombinaciju bekapa, ali da budu prvi u lancu. Pokupe ono sto se moze, placaju odlicno za to (naravno ako ste VIP) a ostalo ide na drugu firmu, koja isto tako dobro sljaka koliko oni.

Mana je da placaju samo PP-om, tako da ako imate neke prijatelje a i nacine (mnogi imaju fazone i fore) kako da primite taj PP preporucio bih vam.

BurstMedia

BurstMedia, firma koje u poslednje vreme ne podnosi 2leep i wahohu. Ukoliko imate njihove widgete pre prijave, sklonite ih i prijavite se.

Malo je teze upasti, bilo bi pozeljno imati malo razvijeniji sajt sa pristojnom aleksom. U ovo vreme nedostatka spoznora oni odlicni sljakaju, mozda i najbolje. Takodje imaju i slabiji ogranak, BurstDirect, ali onda vam je iskljucen forum, selektovanje kampanja itd. Placau PP-om i Cekom, svakog 15. u mesecu, mozda koji dan ranije. Cek uglavnom stigde oko 20.

TribalFusion

Sta reci za Tribal osim da za njih krize nema. Jesu u januaru slabiji nesto, ali razbijaju redovno. Na par hiljada poseta zaradite 20$ recimo,jednostavno kida. Imaju politiku da SkyScraper i kocka moraju biti samo njhiovi na sajtu ako zelite da ih koristite, leaderboard moze i sa drugim firmama.

Veoma je tesko upasti, meni je prvi sajt primljen 2008. godine, drugi (onaj koji sam predstavio u pozdravnoj poruci) tek pre koji mesec i to u vreme kada je kidao. Wahohu su izbacili posle nesto malo koriscennja, nemaju teksta uopste i to je to.

Mozete probati bezbroj puta da se prijavite, mozda vam se i posreci. Traze 500K poseta mesecno, pa to presaltuju na 500K USA itd. Ja sam im pravio i loginove da vide da imam 20-30K na dan, opet bio odbijen. Tek nakon vise meseci su me primili, uglavnom sam dobijao i odgovor da ne primaju do 30. Septembra itd.

Placaju samo cekom koliko mi je poznato, redovno.

Sada par firmi koji placaju za video snimke, po impresiji.

CindyClips

Poznati kao i MondoMedia, postavite video, ispod videa ide reklama. Malo je glomazno, ali fino sljaka. Mana je ta sto placaju na svaka tri meseca, kvartalno. Sve sto zaradite za tri meseca vam isplate odjednom, PP-om ili cekom.

5min.com

Ovo je istovremeno i poznati sajt, koriste promociju odredjenih video snimaka preko publisera. Bili su dobri dok je video mogao biti mutiran, sada traze 5% zvuka da bude ukljucen. Fino su zaradjivali 0.5$+ na 1000 impresija, fin player, nije previse glomazan kao kod MondoMedia.

Tih 5% stvarno se jedva cuju, ali sam ih nakon toga sklonio zato sto posetioci ne vole da im ista brblja i sljasti dok listaju sajt. :D Placaju PP-om i mislim da imaju opciju ceka ili wire-a.

JamboVideoNetwork

Njih trenutno koristim kao video advertising. Support im je bas cudan, menadzer mi je neki tip koji smara da postavite inzad folda video, nema kompromisa, nicega. Kada posalje mejl nema Hi Marko, Hi sir, bla bla bla vec mu se poruka sastoji od sedeceg: "we need it more up.", za tacku na kraju ove njegove proste recenice nisam siguran. :D

Nisu sjajni, isti iterfejs kao kod MondoMedia ali je prednost u tome sto su im video snimci na mute i nisu glomazni. Placau PP-om i cekom.

Eto toliko o tome, ako se setim jos neke ja cu dopuniti thread. Nadam se da ce nekome pomoci ovo. Inace su sve za internacionalne sajtove, nisu za domace.

Svaka chast. Ovaj post zlata vredi!

Vec par dana razgledam ove CPM i josh se nisam odluchio koju da probam.

Ako moze preporuka, treba mi kombinacija CPM i PPC-a ( znaci da placa po impresiji i da u isto vreme placa za klik ).
Bez pop up-a i adult contenta naravno, nije mi cilj da gubim trafiku :)

Ovaj ContextWeb mi je nekako najprimamljiviji..

Pozdrav!

Koja firma od ovih je najbolja?Jeste li koristili neke?

Moje iskustvo sa ContextWeb-om je, lose. Na kockastoj jedinici 300x250, i to ispod naslova/iznad texta, koja bi trebala rasturat, ja imam, kroz 7 dana, fill-rate od 13-14, do maksimalno 20% (sto je bilo samo jednog dana). To znaci da sam kroz ovih 10ak dana sto koristim taj servis, od ukupno 43000 impresija na toj jedinici, imao 5500 placenih, i zaradio sam cjelih 4$. Weeee. Imaju i statistiku za CPC. Imao sam dva klika; jedan na spomenutoj jedinici (4$ !!) i jedan na banneru (1,37$). Međutim, izgleda da se ovo nije uračunalo u ukupnu zaradu. Možda čekaju "audit", ali su bar mogli naznačit da se i to računa... Ne znam. Sad, moj sajt je relativna svastara, i kombinirao sam različite "asking price" (od 0,5 do 1$), ali nikako na zelenu granu. Poslao sam im mail da mi objasne, pomognu, pa cu vidjet. Al ako se ovako nastavi, mjenjam ih.

Chitika - 34000 impresija za 300x250 jedinicu, koja stoji pored one contextove, kroz 5 dana, samo za U.S. i Canada - zarada = $0,25. Imaju zajedničku kolonu za CPC/CPM, pa ni ne znam jel neko to kliknuo ili nije. Na toliko impresija, neko je morao... Ali, za Chitiku se zna da namjenjena specijaliziranim sajtovima, a ne ovima ko sto je moj, pa se ni ne cudim toliko. Uglavnom, i njih skidam.

AdBrite - Trebalo im je skoro 2 dana da pocnu prikazivat oglase na sajtu. Do tada je stajalo "Your ad on - pa mozes napisat sta hoces". Cini mi se da tako nesto stoji dolje u kutu, cak i kad pokazuju oglase. Uglavnom, kad su napokon poceli servirat oglase, bili su neki uzasni, tipa besplatni satelitski programi, u nekim uzasnim bojama, ili dating service... njih sam zapravo drzao samo 2-3 dana, pa ni ne znam kako bi se pokazali na malo duze. Skinuo sam ih zbog Chitike. Kad su mi odobrili sajt, mislio sam da ce bit nesto od njih. Sad ih mozda vratim... Uglavnomx2, na 23000 impresija i 6 klikova, zaradio sam 0,62$ :D

Technorati - Evo jedne, jedine dobre stvari otkad imam sajt. Od njih imam i gomile impresija i dosta klikova. U prvom djelu danasnjeg dana imao sam 4700 impresija, 2 klika i zaradio 5,5$. Toplo preporucujem. Cuo sam da dosta osciliraju, ali nisam u ovome dovoljno dugo da bi znao.

Clixor mi je odobrio sajt, ali ih nisam koristio....

U CasaleMedia me nisu primili. Zaboravio sam sta su napisali... ValueClick isto. Oni su rekli da mi je site "under construction" i/ili da ne ispunjava uslove kvalitete + ne primaju prijave sa javnih mail servisa - gmail.

A sve ovo sam radio jer su mi ukinuli AdSense acc. Invalid clicks :(

Je li itko od vas koristio YMads.com . Ja jesam malo i na 300 impresija i 9 klikova zaradio sam nesto vise od 1$. Sada se pitam jel isplacuju, ako da pocet cu ozbiljnije raditi s njima. Na googlu nema skoro nista o njima.

kostolomac kaže:
Je li itko od vas koristio YMads.com . Ja jesam malo i na 300 impresija i 9 klikova zaradio sam nesto vise od 1$. Sada se pitam jel isplacuju, ako da pocet cu ozbiljnije raditi s njima. Na googlu nema skoro nista o njima.

jeel ja ovo dobro video?
300 impresija i 9 klikova zaradio sam nesto vise od 1$
jel testirao neko..isplatu..ovo saznanje :)..

srkicarinho kaže:
kostolomac kaže:

jeel ja ovo dobro video?
300 impresija i 9 klikova zaradio sam nesto vise od 1$
jel testirao neko..isplatu..ovo saznanje :)..

Ipak su ovi scam. Mnogi su se zajebali i stavili njiove reklame na svoj site i na kraju nista od toga. :blowup

Da li se situacija sta promenila po pitanju toga da domaci sajtovi mogu upasti u ove firme ?
Vidjao sam na domacim sajtovima reklame od Clicksor-a npr...

No zanima me da li iko sada od ovih pod ,,Dole navedene su "ubice": prima nase sajtove ?

Poseta nije problem, preko 10 k unikatnih svaki dan moze biti, uz 20 k otvaranja stranica samo su ljudi nasi...

Back
Na vrh