• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Copyright za 'Smijesne klipove' i isplativost istog

A1miR

Novi član
Tu od
7 Stu 2016
Pozdrav svima. Iako mi je ovo prvi post nakon danasnje registracije, pratim i citam forum duze vremena, tako da sam stvarno prelistao mnogo toga ne bi li uspio naci odgovor na moje pitanje bez da otvaram novu temi i da ponavljam sto je neko vec ranije pitao, ali stvarno nisam uspio naci odgovor na ovo sto me zanima.

Duze vremena me zanima ova oblast u vezi zarade na YT-u, ali stvarno nemam ideje sta raditi. Znam da je najbolje snimati vlastiti video i time ne imati problem sa copyright-om, ali na stranu sve to, pravljenje vlasititih video zapisa, a da isti budu popularni, meni djeluje kao nemoguca misija, barem iz ove perspektive.

Pa sam razmisljao o tome sta najvise ja inace gledam kada nesto ili nekoga cekam, negdje usput i sl. Tako da realno najvise cackam ove smijesne klipove, sto sa ljudima, sto sa zivotinjama (iako me ovo sa zivotnijama vise opusta i nekako mi je simpa).

Ne pratim neki poseban kanal, nego onako na search trazim, ili mi izbace preporuku, ali sam primjetio da vecina tavkih ima i po par miliona pregleda, a isto tako sam primjetio da se jedni te isti dijelovi (scene) klipova vrte na vise njih, pa i razlicitih autora.

Zanima me, ako iz ovih redovno objavljivanih video klipova raznih autora, isjecem odredene scene iz svakog po malo, a pod time mislim na scene koje takodjer vidjam na drugim klipovima i da se ponavljaju (tipa na 4 videa sa smijesnim zivotnijama od 4 razlita autora, a na svakom videu je zajednica scena cuke koji bjezi od patke i sl.) pa napravim vlasitit video i uploadujem, hoce li tu biti nekih velikih problema sa pravilima. Ovo ne mora biti samo sa zivotinjama, mogu biti i cesto vidjene scene ljudi koji padaju, provale se, ili urade nesto drugo smijesno.

Ako se na ovaj nacin moze izbjeci prijava i ban, onda bi sljedece pitanje glasilo da li se uopste isplati raditi ovo?

Hvala unaprijed.

Većina tih klipova je kupljena od strane Jukin Media tako da se definitivno ne isplati. Strike nećeš dobiti ali snimci neće biti monetizovani.

dado4 kaže:
Većina tih klipova je kupljena od strane Jukin Media tako da se definitivno ne isplati. Strike nećeš dobiti ali snimci neće biti monetizovani.

Hvala na odgovoru. Kako stvari stoje, smijesni klipovi ostaju samo u kategoriji 'klipova koje nekad treba pogledati', te nista dalje od tog :)

Jedino mi pada na pamet da se udruzim sa drugom koji je dobar u izradi flash animacija, posto smo nekada radili nesto u toj oblasti, a pored toga moja kreativnost, pa mozda praviti neke 'blesave-retardirane' kratke crtane, sa notama sarkazma i prostakluka (kako sam skontao, to se trazi). Ali opet je to mnogo posla za koji ne postoji garancija da bi moglo uspjeti. Na kraju krajeva, sve zahtjeva trud.

Hvala jos jednom.

Back
Na vrh