• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Content ID Scammers

sback19

Član
Tu od
10 Velj 2013
Imam kanal na YT, i evo vec treci klip mi je matched i to od strane neke firme Collab. Proverio sam, ona postoji, navodno, al se ne bavi ni sa cim sto se dotice mog kanala, ali bas ni sa cim. A klipove na koje su uredno stavili svoje reklame imaju od 140 hiljada pa do 1.8 miliona pregleda. Ovi su relativno nova firma, mreza, kako god, nisam cuo nikad za nju do sad. Problem je sad sto i ako odradm dispute, oni odlucuju dal ce da skinu matched ili ne, sto znaci da sam ja, ali i svi ostali kojima oni preuzmu klip osudjeni samo da pokrijemo usi i da oni nastave da zaradjuju na nasim klipovima.

Ima li jos ko iskustva sa nekim slicnim prevarantima i kako ih se resiti?

Znaci video materijal je tvoj, zvuk je tvoj i opet se prikacili?

Imam sve dozvole za svaki upotrebljeni klip, no i razumeo bih da lepo pise, na tom i tom minutu to i to matched, nego ne, ceo klip uzet odmah, bez ikakve naznake koji tacno deo na kom minutu ne valja.

U razgovoru sa "zamenikom sefa" "kompanije" koja mi je preuzela klip pod svoje, otkrio sam koji je klip navodno njihovo vlasnistvo. Daljom pretragom YouTube-a, otkrio sam da su klasicni prevaranti, jer ne samo sto su pokrali krs klipova sa kanala originalnih postavljaca, nego su otvorili svoj kanal na koji su te klipove postavili kao svoje i jos traze da ih svi koji hoce da koriste te klipove pitaju za licencu. A klipove su pokrali uglavnom sa kanala na koje vlasnici nisu ulazili mesecima ili godinama. Ovamo kazu da imaju ekskluzivna prava i prete strajkovima ako se budem zalio i dalje na njihov match.

Klasicna scammerska gamad.

Izvinjavam se na dugom postu, al ako iko ikad dobije prijavu od Collab-a, znajte da su prevaranti.

Back
Na vrh