• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Clickbank pitanjce - početnik

Conlaoch

Član
Tu od
29 Tra 2011
Pre svega da napomenem da nisam početnik u internet zaradi već samo što se tiče Clickbanka.Iz Srbije sam, a to je skoro stiglo kod nas.Pročitao sam gotovo sve što se nalazi ovde na forumu, jasno mi je sve u vezi proizvoda,isplata itd.
Ono što mene zanima je sledeće:
Vidim da dosta ljudi piše o svojim zaradama, ali meni nije najjasnije kako vi u stvari reklamirate proizvode - preko svojih sajtova ili kako?:dntknw
Imam nekoliko solidnih sajtova (uglavnom su vezani za software i košarku) i tu bih mogao da reklamiram proizvode.Video sam na Clickbank-u dosta proizvoda koji su vezani za košarkaški trening (programi za povećanje odraza i sl.).
Hvala unapred na odgovorima!:bow

Vidim da dosta ljudi piše o svojim zaradama, ali meni nije najjasnije kako vi u stvari reklamirate proizvode - preko svojih sajtova ili kako?

Postoji bezbroj nacina promocije ,svako promovise na nacin koji mu najbolje leži/donosi najvise zarade.

Da bi uspiješno promovisao Clickbank proizvod nije neophodan sajt jer možeš da promovišeš direktno sales page od prodavača.
Ukoliko posjeduješ sajt to ti je samo dodatna prednost pri promociji relevatnih proizvoda.

Proizvod možeš da promovišeš offline.
Proizvod možeš da promovišeš sa article marketingom.
Proizvod možeš da promovišeš sa video marketingom.
Proizvod možeš da promoviše sa email marketingom.
Proizvod možeš da promovieš pomoću PPC marketinga.
Proizvod može da promovišeš pomoću PPV marketinga.
Proizvod može da promovišeš pomoću socialnih mreža.
....
SEO je prilično efikasan ali rezultati nisu instant.

Da povećaš ROI možeš da kreiraš vlastiti LP koji opet nije neophodan.

Postaviti si jedne opsirno pitanje pa je malo i teze za preciznije odgovoriti. Imas puno puno nacina na koji mezes promovirati aff proizvode, kao sto je i adsenseamater spomenio.

Hvala na odgovorima, znam da je pitanje bilo malo glupo, ali eto - čisto da proverim jer sam se do sada slabo bavio affiliate zaradom.

Tripovi me pucaju, pa mozda pitanje i ne bude bas najjasnije,
uglavnom, da ne otvaram novi thread, pitacu ovdje nesto..

Recimo, na sajtu stvavimo oglas, da prodajemo neki proizvod, stavimo sliku i cijenu proizvoda.
Cijena se tog nekog proizvoda krece recimo oko 100$ na Amazonu, CB-u ili nebitno...

Mi na svoj sajt stavimo proizvoljnu cijenu, od npr 130$, i prodajemo proizvod po toj cijeni.
U onom trenutku kada neko zeli da kupi taj proizvod, salje nam lovu na nas AP, MB, PP
ili koji vec moguci racun, a mi kupujemo robu na pomenutim aff. mrezama i "saljemo"
proizvod direktno kupcu, dakle na njegovu kucnu adresu.

Pitanje glasi: da li je to moguce, sto se tice aff. mreze, dakle upisati neku proizvoljnu adresu?
Svrha ovog bi bila da sebi napravim vecu proviziju po prodanom proizvodu nego sto bi mi to dala sama mreza ciji je proizvod..

Hvala :drinking

anarchox kaže:
Tripovi me pucaju, pa mozda pitanje i ne bude bas najjasnije,
uglavnom, da ne otvaram novi thread, pitacu ovdje nesto..

Recimo, na sajtu stvavimo oglas, da prodajemo neki proizvod, stavimo sliku i cijenu proizvoda.
Cijena se tog nekog proizvoda krece recimo oko 100$ na Amazonu, CB-u ili nebitno...

Mi na svoj sajt stavimo proizvoljnu cijenu, od npr 130$, i prodajemo proizvod po toj cijeni.
U onom trenutku kada neko zeli da kupi taj proizvod, salje nam lovu na nas AP, MB, PP
ili koji vec moguci racun, a mi kupujemo robu na pomenutim aff. mrezama i "saljemo"
proizvod direktno kupcu, dakle na njegovu kucnu adresu.

Pitanje glasi: da li je to moguce, sto se tice aff. mreze, dakle upisati neku proizvoljnu adresu?
Svrha ovog bi bila da sebi napravim vecu proviziju po prodanom proizvodu nego sto bi mi to dala sama mreza ciji je proizvod..

Hvala :drinking

Uh, sad si tu nalupao svašta čini mi se, no nekako mi generalno izgleda da sve kada bi i logistički to bilo izvedivo da se ne bi tu nagledao nešto značajno para prvenstveno jer je kupcu najmanji problem otić na Amazon (čak i Clickbank, dosta ljudi što kupuje na netu ionako zna za sve veće online shopove) i pogledat cijenu tamo, i kad vidi da je tu cijena niža 30-40$ vjerojatno će kupit od tamo. I ja sad svoje zaključke baziram na nekim subjektivnim razmišljanjima i pretpostavkama, no imam ponešto iskustva u affiliate marketingu pa mislim da ipak nisam daleko od prave istine...

Isto tako mislim da si mogao komotno otvorit novu temu jer ovo je nešto između off-topic-a i topic hijackinga, al dobro, nema veze...

rovad kaže:
Uh, sad si tu nalupao svašta čini mi se, no nekako mi generalno izgleda da sve kada bi i logistički to bilo izvedivo da se ne bi tu nagledao nešto značajno para prvenstveno jer je kupcu najmanji problem otić na Amazon (čak i Clickbank, dosta ljudi što kupuje na netu ionako zna za sve veće online shopove) i pogledat cijenu tamo, i kad vidi da je tu cijena niža 30-40$ vjerojatno će kupit od tamo. I ja sad svoje zaključke baziram na nekim subjektivnim razmišljanjima i pretpostavkama, no imam ponešto iskustva u affiliate marketingu pa mislim da ipak nisam daleko od prave istine...

Isto tako mislim da si mogao komotno otvorit novu temu jer ovo je nešto između off-topic-a i topic hijackinga, al dobro, nema veze...

Vidim da je problem kolege u prethodnim postovima rijesen, a i thread glasi
"clickbank pitanjce - pocetnik", tako da mi je to sinoc izgledalo onako kako i treba :D

Zanima me i dalje ovo: "izgleda da sve kada bi i logistički to bilo izvedivo..."
Jel to znaci, da nije izvedivo, ili?

A subjektivno misljenje - ono i jeste problem, posto je mene odvelo u sasvim drugom smjeru..

ako mislimo na istu stvar onda je to izvodivo. kad su u pitanju materijani proizvodi ovakav sličan koncept se naziva dropshipping, gdje robu ne držiš kod sebe nego praktički samo prosljeđuješ narudžbu sa svoje stranice na sajt koji taj proizvod ima na "lageru" i oni šalju proizvod direktno na adresu kupca, a ti zadržavaš razliku u cijeni. pretpostavljam da je još lakše raditi sa digitalnim proizvodima

skijanje kaže:
ako mislimo na istu stvar onda je to izvodivo. kad su u pitanju materijani proizvodi ovakav sličan koncept se naziva dropshipping, gdje robu ne držiš kod sebe nego praktički samo prosljeđuješ narudžbu sa svoje stranice na sajt koji taj proizvod ima na "lageru" i oni šalju proizvod direktno na adresu kupca, a ti zadržavaš razliku u cijeni. pretpostavljam da je još lakše raditi sa digitalnim proizvodima

Razumijemo se ;)
Mislim da bi mi se to isplatilo (govoricu ovaj put samo u svoje ime), jerbo si napravim proizvoljnu proviziju.

Ma napraviš na za svaki proizvod novi sajt na novoj domeni, na sajtove staviš autoresponder da se mogu upisati.
I onda sajtove optimiziraš da budu na dobrim pozicijama u tražilicama (google).
Kad si u googlu među prvi 5 sigurno češ prodati barem jedan dnevno.

Dobar dan

ja sam zaista početnik u svemu ovome i imam vjerojatno milijardu pitanja, no ne znam ih još ni sročiti. zato ću sljedećih nekoliko dana proučavati ovaj forum da ne ponavljam pitanja na koje već postoje odgovori, ali sad bih ipak postavila jedno.

naime, vjerojatno ću u skorije vrijeme napraviti web stranicu i odlučiti se za hosting, ali za sada sam otvorila blog. namjera mi je početi "na sitno" kreirajući neki kutak gdje mogu, da se tako izrazim, obrađivati psihološke teme, a istovremeno i nuditi literaturu i ostale materijale s clickbanka. blog sam otvorila preko googla i sad je moje pitanje da li uopće smijem stavljati takve "oglase" na taj blog. pročitala sam Uvijete korištenja usluga, ali niti nakon čitanja nisam posve sigurna.:sigh

Hvala na odgovorima

Ako ces uzimati svoj domen i hosting uzmi ga odmah, em deluje profesionalnije em neces imati problema sa duplim materijalima kada sve trenutne tekstove prebacis na svoj domen i hosting, a povrh svega neces se morati muciti sa pitanjima tipa da li je dozvoljena reklama ;)

Po meni, dok se ne odlucis da li ces da kupis svoj domen, pisi tekstove ali ih nemoj objavljivati.

monik kaže:
... vjerojatno ću u skorije vrijeme napraviti web stranicu i odlučiti se za hosting, ali za sada sam otvorila blog. namjera mi je početi "na sitno" kreirajući neki kutak gdje mogu, da se tako izrazim, obrađivati psihološke teme, a istovremeno i nuditi literaturu i ostale materijale s clickbanka...

Monik, ako još nisi na čisto sa Blogom;
-Ja ti nudim da pišeš na nekoj od mojih domena. Sve je, naravno, gratis, ali je Win Win kombinacija zato jer ću ja dobiti (nadam se kvalitetan) sadržaj, a ti mjesto gdje ćeš moći plasirati to što želiš, podršku u tome i šire od toga. Podučit ću te i u tvom "Web odrastanju", a kada otvoriš svoj Blog; prijatelji i dalje.
Javi ako te zanima.

Evo postavicu ovde pitanje da ne otvaram novi thread.

Da li je dozvoljeno da uzimam tekst i slike sa sajta od osobe ciji proizvod reklamiram u pitanju je clickbank.

Mislim da ne bi trebao da bude problem jer ipak i on zaradjuje, ali me zanimaju vasa misljenja.

Dobar Clickbank program će ti ponuditi brdo sadržaja koje možeš koristiti, email poruke, bannere, slike, video, tekstove za svoj blog. Sve je to obično na stranici pod affiliate. Sumnjam da bi se clickbank trgovac bunio da uzmeš neke njegove sadržaje za promociju, postoji mogućnost da je nešto zaštićeno, no sigurno je i hrpa free materijala.

milan93 kaže:
Evo postavicu ovde pitanje da ne otvaram novi thread.

Da li je dozvoljeno da uzimam tekst i slike sa sajta od osobe ciji proizvod reklamiram u pitanju je clickbank.

Mislim da ne bi trebao da bude problem jer ipak i on zaradjuje, ali me zanimaju vasa misljenja.

Sigurno da nije problem, svakome je u cilju da ima što više promotora

One stvari u affiliate area sto se nude, one su i namenjene da ti koristis. Sa druge strane slike sa sales page mislim da ne bi smeo. Mozes da ih koristis naravno, verovatno te niko nece uhvatiti, no mislim da nije "po zakonu". Kontaktiraj vlasnika stranice i pitaj ga za slike, verujem da ce mnogi biti spremni da pomognu.

Back
Na vrh