• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

C++ problem ?

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
Cao svima, posao sam u srednju skolu imam predmet programiranje koji mi je izuzetno zanimljiv, doduse ceo smer se vrti oko programiranja ali ovaj C++ mi je bas zanimljiv :D Sad napravio sam prvi programcic preko Dev-C++ eh sad me zanima da li neko od vas zna kako trebam ubaciti kod da ako neko napise /start da mu tek onda prikazuje tekst :D Znaci kao neku funkcijicu :D

RE: C++

Staviš prije izvršenja programa neki input sa standardnog ulaza. Smjestiš vrijednost u varijablu. Ako je varijabla jednaka /start onda prikažeš rezultat.

SpawneR kaže:
Cao svima, posao sam u srednju skolu imam predmet programiranje koji mi je izuzetno zanimljiv, doduse ceo smer se vrti oko programiranja ali ovaj C++ mi je bas zanimljiv :D Sad napravio sam prvi programcic preko Dev-C++ eh sad me zanima da li neko od vas zna kako trebam ubaciti kod da ako neko napise /start da mu tek onda prikazuje tekst :D Znaci kao neku funkcijicu :D

if(unos=="/start") {
kod...;
kod..;
}

Kod:
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    string unos;
    cout << "Koja je magicna rec?\n";