• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Business PayPal ?

VWolf

Legenda
Tu od
23 Lip 2011
Da li neko ima Business PayPal ? Kakva su iskustva sa tim PayPal-om ?

Kakve su provizije kod Business PayPal-a ?

Pogledao sam i na PayPal šta ima da se pročita o tome.

https://www.paypal.com/webapps/mpp/merchant-fees

65k3.png

Vatra Wolf kaže:
Da li neko ima Business PayPal ? Kakva su iskustva sa tim PayPal-om ?

Kakve su provizije kod Business PayPal-a ?

Pogledao sam i na PayPal šta ima da se pročita o tome.

https://www.paypal.com/webapps/mpp/merchant-fees

65k3.png

Potrebna ti je firma tj. vrlo vjerovatno ce ti trazit verifikaciju biznisa dakle neke papire od firme i slicno. Izrazito je dobro imati bussiness acount ako planiras prodavati nesto online, ako imas vise dnevnih transakcija, koriste ga dosta ljudi sto prodaju na e-bay ili imaju neke web shopove.

AzurO kaže:
Potrebna ti je firma tj. vrlo vjerovatno ce ti trazit verifikaciju biznisa dakle neke papire od firme i slicno. Izrazito je dobro imati bussiness acount ako planiras prodavati nesto online, ako imas vise dnevnih transakcija, koriste ga dosta ljudi sto prodaju na e-bay ili imaju neke web shopove.

A ako nemam firmu a imam svoj website preko kojeg nešto prodajem ?

Ako sad imaš obični, Personal account, napravi upgrade na Premier account (Recommended for casual sellers or non-businesses who wish to get paid online)

Vatra Wolf kaže:
AzurO kaže:

A ako nemam firmu a imam svoj website preko kojeg nešto prodajem ?

Da i ja bih preporucio upgrade na Premier, sve ima svoje prednosti, ja koristim bussiness cesto ali to mi je napravljeno preko firme i nazalost nisam ga ja verificirao tako da ne znam sa sigurnoscu sve detalje ali neke cake oko verifikacije postoje sigurno i nisam siguran bez firme kako to dalje funkcionise.

LeonMak kaže:
Ako sad imaš obični, Personal account, napravi upgrade na Premier account (Recommended for casual sellers or non-businesses who wish to get paid online)

Ne znam kad i kako ali account mi je već unaprijeđen u Premier ?
BJkfpCD.png

Koje su prednosti ? Mogu li npr postaviti username umjesto mog imena kada vršim prodaju?

Vatra Wolf kaže:
LeonMak kaže:

Ne znam kad i kako ali account mi je već unaprijeđen u Premier ?
BJkfpCD.png

Koje su prednosti ? Mogu li npr postaviti username umjesto mog imena kada vršim prodaju?

Mislim da svi počinju sa premier od pre koji mesec. Prednosti i mana se baš ne sećam, al trebalo bi da ti piše u dashboardu.

Back
Na vrh