• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Blog na Blogger.com

FireZoo

Novi član
Tu od
6 Kol 2011
Opisacu vam moju situaciju,nadam se da ovde postoji neko ko ce mi dati valjan savet i pomoci mi...
Imam blog na Blogger.com,imam na njemu adsense reklame i uglavnom aktivno sam radio na njemu oko 2-3 meseca,svakodnevno,praveci backlinkove,video snimke na youtube i slicno sve kako bi postigao sto bolje mesto na google-u...uspeo sam da postignem otprilike 12-18views na dan,zarada je bila,mozda 1-2klika na ceo mesec...Uglavnom uspeo sam da se popnem na 4.stranicu google-a,opadao pa se dizao ali tu sam otprilike bio...Uradio sam samostalno jednu vrstu linkwheel-a i posle toga mi je blog nestao sa google-a,popricao sam sa ljudima i rekli su da je otisao na sortiranje,da nastavim sa backlinkovima i da ce biti ok,medjutim posle 1 mesec njega i dalje nije bilo,posete su opale ali nesto nebitno,medjutim od tada sam napravio jednu pauzu jer sam video da strasno ne ide,nadao sam se prvoj stranici ali kada je nestao izgubio sam potpuno nadu,nisam o njemu vodio racuna 20-ak dana i blog je mnogo potonuo,danas ima samo 1-4 posete na dan maksimalno i napredak se ne vidi ni na kilometar....da li imate savet sta da radim,da li vredi da opet pokusam da ga dignem na noge,sta mi je ciniti?Keyword ima 74000 poseta mesecno,stvarno sam zeleo da postignem nesto i nadao se nekoj zaradi,ima li neko neku ideju?...
Hvala puno unapred!

De link pa da vidimo u cemu je taj problem..ustvari nema ni svrhe traziti razloge slabe posjecenosti,
ako se ti nalazis na 4. stranici googla i nadas se nekoj posjeti od toga...a-a...
Zasto ne dovlacis traffic sa facebooka i slicno, postoji xy nacina da dodjes do posjete...

Ako cemo iskreno, ja vec dugo vremena nisam cuo tuzniju pricu..

Zbilja tuzno, ali negdje je caka. Blog je ocito lose optimiziran za doticnu kljucnu rijec. Ako doticni keyword ima 74000 posjeta mjesecno, tu je onda vrlo visoka konkurencija. Prema tome, ne mozes ocekivati ne znam kakve rezultate nakon 2-3 mjeseca, pogotovo u tako visokoj konkurenciji.
P.S. I ne znam gdje si gledao da ta kljucna rijec ima 74000 pretraga mjesecno, koje alate si koristio?

Bas me zanima kako izgleda taj blog jer da si svakodnevno 3 mjeseca radio backlinkove za PRAZNU stranicu imao bi vise posjeta od 12-18.

Ace_ kaže:
Bas me zanima kako izgleda taj blog jer da si svakodnevno 3 mjeseca radio backlinkove za PRAZNU stranicu imao bi vise posjeta od 12-18.

Dobro zboris, kolega, i mene ovo zanima.

mrgood kaže:
Zbilja tuzno, ali negdje je caka. Blog je ocito lose optimiziran za doticnu kljucnu rijec. Ako doticni keyword ima 74000 posjeta mjesecno, tu je onda vrlo visoka konkurencija. Prema tome, ne mozes ocekivati ne znam kakve rezultate nakon 2-3 mjeseca, pogotovo u tako visokoj konkurenciji.
P.S. I ne znam gdje si gledao da ta kljucna rijec ima 74000 pretraga mjesecno, koje alate si koristio?

Zasto to mislis?

anarchox kaže:
Zasto to mislis?

Pretpostavljam, a moguce da sam i u krivu jer nije stavio koliko stranica se natjece za istu kljucnu rijec...

Da vam objasnim,znaci ja sam dovlacio i traffic sa fb-a imam nekoliko profila i zaista sam se trudio,svaki dan sam pravio po nekoliko backlinkova(anchor text komentari) i sve....posecenost za keyword sam gledao sa Keyword Tool - Google AdWords,kazem da je problem sto je odjednom sajt nestao sa google-a a nije mi jasno ni kako ni zasto...
Nisam siguran da li ovde smem da postavljam link od bloga ali evo ovako cu cisto da mi date svoje misljenje

wwwTACKAnewfoundlanddogsvTACKAblogspotTACKAcom

Zaista mi treba pomoc i zaista imam veliku volju za rad i uopste se nisam stedeo sta god je trebalo,inace upucivao me je jedan lik,indijac,on bi kao trebalo da je expert sa BHW...Hajde pa da cujem misljenja.Hvala vam sto ste se uopste i odazvali!

Kao prvo, ti uopce nemas postavljene kljucne rijeci nigdje na stranici. Znaci stranica ti nema meta keywords, a ni meta description takodjer. Kreni odavde.
Dalje, koliko je stara stranica?
I koliko ima exact search rezultata u Googleu za tvoje kljucne rijeci?

P. S. Sad tek vidim da uopce nisi indexiran u Googleu. Znaci tvoja stranica uopce u Googleu ne postoji, osim homepagea...
P. P. S. Stranica ti je jako siromasna sadrzajem, a Google voli sadrzaj, i voli unique sadrzaj.
Vidim jos jednu gresku, na dnu svakog posta pise "0 коментара" ako je stranica na engleskom, cemu onda ova cirilica na njoj?
Ima tu jos jaaako puno posla

mrgood kaže:
Kao prvo, ti uopce nemas postavljene kljucne rijeci nigdje na stranici. Znaci stranica ti nema meta keywords, a ni meta description takodjer. Kreni odavde.
Dalje, koliko je stara stranica?
I koliko ima exact search rezultata u Googleu za tvoje kljucne rijeci?

P. S. Sad tek vidim da uopce nisi indexiran u Googleu. Znaci tvoja stranica uopce u Googleu ne postoji, osim homepagea...
P. P. S. Stranica ti je jako siromasna sadrzajem, a Google voli sadrzaj, i voli unique sadrzaj.
Vidim jos jednu gresku, na dnu svakog posta pise "0 коментара" ako je stranica na engleskom, cemu onda ova cirilica na njoj?
Ima tu jos jaaako puno posla
Kako nema kljucne reci kada se nalaze u naslovu,takodje keyword density se drzi na 2% mozda malo jace...stranica je stara oko 4-5 meseci,mada sam pre neki dan malo izmenio izgled svega...nem pojma sta je exact search...
bio sam indexiran na google-u ali je jednostavno nestao posle onoga sto sam opisao gore...
Znam da voli sadrzaj,moral jednostavno vremenom ponestane,nije bilo ni malo lako podici ni na tih 12-16views na dan...

E vidis, kazes da si uradio samostalno jednu vrstu linkwheela, a nemas pojma sta je exact search?
Napises u google "moja kljucna rijec" skupa sa navodnicima, i izbaciti ce ti koliko stranica konkurira za tu kljucnu rijec.
Nema kljucne rijeci u meta keywords, a niti u meta description, samo u nazivu domene, ako si mislio na to (naslov?) .

Za tvoju kljucnu rijec, ako je to ovo u nazivu domene ima oko 450000 exact search rezultata, sto znaci da toliko stranica konkurira za tu kljucnu rijec, a posto vidim da nemas neko znanje ( jer ne znas sto je exact search) mislim da je to preveliki zalogaj za tebe.
I otkuda ti ideja da sam ides raditi nekakve link wheelove (znas li uopce sto je to) ? Sam si sebe pokopao...

Ovaj pojam bi se mogao dotjerati na prvu stranicu Googlea (deseta stranica ima samo PR 1, i par stotina linkova), ali to bi eventualno mogao netko sa puno vise znanja, ti sigurno ne...

to sto ne znam sta je exact search ne znaci da ne znam nista :) ...da znam da pravim link wheel i ako sam samostalno mogao da dovedem taj blog na 4.stranu google-a mogu ga dovesti i na prvu ;) ...
Ne kazem da sam expert,tacnije znam vise od osnovnih stvari i aktivno ucim ali sam i dalje u stadijumu ucenika,ako me razumes... Vise od 1godine sam na BHW(ako znas sta je to) i ucim i dalje,radio sam i na drugacijim nacinima zarade preko interneta ali me je ovo nekako najvise zanimalo do sada,zelim time da ovladam....
Imam veliku volju samo treba neko da mi objasni gde gresim,ako treba da zapocnem novi blog,zapoceo bi ali da znam da ce se moj trud isplatiti na kraju.....
nego,imas li ti neki savet za mene? :)

Ovaj keyword ti je dobar i ja bih, recimo, sa nekom stranicom mogao u nekih 6 mjeseci biti na prvoj stranici Googlea za tu kljucnu rijec, jer konkurencija i nije nesto strasna.
Daj si pogledaj u Googleu gdje se u blogspot blogu postavljaju meta keywords i meta description, pa kreni odatle

FireZoo kaže:
Ok,hvala ti,pocecu odatle! :)

Nema na cemu, nadam se da si to vec postavio jer to bi trebalo biti cas posla...

Edit: Vidim da jesi, sad kreni dalje i ispravi one komentare na cirilici, ipak je stranica na engleskom.
Dalje, ova kljucna rijec je sasvim ok, i za 2-3 mjeseca mozes biti na prvoj stranici u Googleu bez vecih problema
Nadalje, obavezno stavi na stranicu webmaster i analytics kodove, jer tako ces imati uvid u sve
P. S. I obavezno dodaj jos sadrzaja (2-3 nova posta tjedno), jer ga ima malo, i neka to budu unique clanci, a ne neko prepisivanje odnekud.

Ge se u blogspot blogu postavljaju meta keywords i meta description,može se naći i na ovom forumu.Jezik takodje podesi na engleski

mrgood kaže:
FireZoo kaže:
Ok,hvala ti,pocecu odatle! :)

Nema na cemu, nadam se da si to vec postavio jer to bi trebalo biti cas posla...

Edit: Vidim da jesi, sad kreni dalje i ispravi one komentare na cirilici, ipak je stranica na engleskom.
Dalje, ova kljucna rijec je sasvim ok, i za 2-3 mjeseca mozes biti na prvoj stranici u Googleu bez vecih problema
Nadalje, obavezno stavi na stranicu webmaster i analytics kodove, jer tako ces imati uvid u sve
P. S. I obavezno dodaj jos sadrzaja (2-3 nova posta tjedno), jer ga ima malo, i neka to budu unique clanci, a ne neko prepisivanje odnekud.
Ispravio sam i komentare :) nadam se da ce biti kako ti kazes a ja cu dati sve od sebe da uspem u tome :)

Back
Na vrh