• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Auto Blogovi ???

Black Dragon

Legenda
Tu od
7 Tra 2009
Da li neko mozda zna da mi kaze nesto vise o auto blogovima tj onim blogovima koji vuku rss feedove sa drugih sajtova.Mene zanima kako oni stoje kod googla posto je to sve dupli sadrzaj ??? Jel zna neko kako to ide i sta se radi ???

Jesam dosadan sa pitanjima ali bolje da pitam nego da cutim ;)

Neverovatno da sam pre postavljanja teme prolazio tuda i nisam primetio tu temu !!!

Hvala na pomoci

Sto se tice autoblogova stvar je s jedne strane dosta jednostavna dok je s druge komplicirana. Sam princip je jednostavan tj. vuces RSS feed-ove od drugih stranica ubacujes na svoju i to je to. Tako imas sadrzaj i puno stranica. Problem se javlja sto je to dupli sadrzaj pa se moze ici s par razlicitih pristupa k tome.

Prvi je da koristis takve textove kakvi jesu ali moras shvatit da takvi autopostovi imaju rok trajanja. Kad tad bi te mogli ulovit i deindexirat stranicu. Fore je sto kad se ufuras u spiku onda ih je lako napraviti tonu autoblogova. Naravno moras gledat da nemas tragova koji ti povezuju 1 autoblog s drugim tj. koristis druge teme, hostinge, druga imena(ili skrivena) kod registracije hostinga itd.

Drugi nacin jest da izmjenis te tekstove. Postoje razni pluginovi i metode koji ti automatski rewritaju tj. prepisuju sadrzaj na stranici. Primjerice svugdje gdje pise "automobil" da zamjenjuje sa "auto" itd. Ali automatsko prepisivanje ostavlja polucitljivi text. Neki programi imaju za podesit koliko puno rijeci zelite izmjenjivat itd. Fora je ako ih premalo prepisete onda vam tekst nije dovoljno originalan, ako previse onda je necitljiv. Tako da ipak nije sve bas tako jednostavno ni kod ove metode, treba naci zlatnu sredinu tj. najbolji omjer itd. Jedan od takvih pluginova zove se "Write Again!".

Treci nacin jest da koristite neke article servise koji zahtjevaju od svojih autora da objavljuju tekstove u spinnabilnom formatu. Primjerice Unique Article Wizard je jedna od takvih firma. Kao sto sam preporucao da ga koristite za gradnju linkova putem article marketinga isto tako sad ga mozete koristit i s druge strane price tj. da vi objavljujete clanke koji drugi pisu. Oni imaju format takav da svaki clanak ima minimum 8 paragrafa i text mora biti prepisan/rewritan 3 puta. Onda on izmjesa te paragrafe i distribuira svakoj stranici djelomicno "originalan" clanak. Ima jos servisa koji spinnaju textove pa se mozete prijavit na njih Article Marketing Automation i Syndicate Kahuna su neki od tih. No morate znati da ako imate neku jadnu stranicu vas nece prihvatit u svoju mrezu. I nesmjete micati linkove od autora clanka jer onda cijeli sistem nema smisla. Problem kod ovog nacina sto nema jako puno raznovrsnih nicha. Primjerice za neku rijetki nichu cete sigurno naci neke stranice, blogove koje pisu o tome (dobro za nacin 1 i 2) ali malo ljudi ako netko uopce promovira u toj nichi i samim time malo tekstova cete dobijat na stranicu.
Savjetujem da se bacite na popularne niche bez obzira sto su konkuretne jer kazu da u ovim uskim nichama nema para za autoblogove.

Ni sa jednim od nacina niste sigurni da vas nece ulovit tj. deindexirati ali ako se potrudite da napravite lijepi blog tj. pravu stranicu koji ce proci manualnu inspekciju onda su vam vece sanse da ce vam blog duze trajati.

Od alata za wordpress (koji naravno savjetujem da koristite) imate WP-O-MATIC koji vam RSS Feedove pretvara u postove. Imate razne opcije za podesit. Starija verzija je imala neki bug ako previse feed-ova dodate odjednom zato valjda treba samo par feedova odjednom dodavat. Recimo 2 feeda dnevno dodajete a vi izaberite koliko cete ih ukupno stavit dal 10-20 ili 100.
Caffeinated content je isto neki plugin/skripta koja pobere sadrzaj s neta pa vam izbacuje na vas blog.
Aksimet obvezno ukljucite da vas ne spamaju, All in One SEO, Sitemap generator.
Mala napomena, dosta alata/pluginova koji se koriste za ove stvari ipak kostaju pa racunajte da cete mozda morat kupovat neke stvari ako se zelite bavit ovime.

Jedan nacin za nalazenje rss feed-ova jest da se registrirate na stumbleupon, tamo izaberede temu/topic koji je vezan za vasu nichu i stumble ce vam prikazivat samo stvari vezane uz tu temu. Tamo postoji valjda i opcija za izabrat samo blogspot blogove da vam prikazuje. Ugl. kad to podesite onda idete "stumblat" sto bi znacilo da vam nasumicno izbacuje razne textove s blogova vi samo morate otici na te blogove kliknut na RSS ikonicu i kopirati URL adresu od RSS feeda pa ubacit u WP-O-Matic na vasem blogu. Koristite i flicker pa ubacite tu i tamo koju sliku u vas blog.
Kad smo kod slika moram napomenuti da je jedan Google-ov reviewer rekao kako jedan laki nacin za otkrivanje ovih autoblogova (koje ekipa jos zove i splogs) tako da samo pogledaj URL od slika koje su objavljene u tekstovima i ako vide da vuce sliku s druge adrese lako skuze da je autoblog pa vas deindexiraju. Ja trenutacno neznam nacin kako to rijesit jer me osobno autoblogovi i nezanimaju ali ako cete se bavit time treba podesit da se maknu slike iz tekstova. Koliko ja znam to se moze podesit u WP-O-Maticu.
Flicker slike nisu problem.

Ogranicite koliko postova da vam se objavljuju odjednom i rasporedite kako da se objavljuje. Par postova svakih par sati tako nes. Trebalo bi naci nacina isto kako da se ne pojavljuju dupli postovi jer sam citao da wp-o-matic ima i taj problem. Bio sam negdje nasao neki plugin koji rijesava taj problem ali sad nemogu naci di. Ako nadjem javim.
Postoji neki program MaxPinger ili tako nes, ugl. valjda s njime mozete ograniciti koliko puta pingate blog. Kao sto znate wordpress automatski pinga a ako puno postova objavljujete dnevno cete puno pingati te stranice koje se pinga a onda vas mogu banati. Zato i nije dobro previse textova dnevno objavljivati. Isto tako nije dobro da odjednom imate 1000 stranica nego rasporedite postepeno al nemojte ni bas premalo jer je poanta da imate puno stranica kako bi mogli "svuda" rangirati i na taj nacin skupit posjetu.

Trebate imati i dobar hosting jer sam citao da ovi autoblogovi znaju opteretit procesore na serverima pa onda vas samo kickaju s hostinga.

Ako zelite zaradjivati od klikova problem kod ovog je dosta velika sansa da vas Bannaju na Adsensu. Zato je po meni bolje cuvati a Adsense account za prave whitehat sajtove gdje vas nece banat a za autoblogove koristite alternative kao sto je Adbrite. Naime te alternativne kompanije manje isplacuju ali su i manje stroži sto se tice pravila. Ako se nekim slucajem odlucite za Adsense sto vam zaista ne preporucam, onda obvezno stavite privacy policy stranicu, imajte citljiv tekst, nemojte vuce slike s drugih stranica i sredite ga da izgleda ko da je prava autoritativna stranica ili portal. Malo ce vam poboljsati sanse da vas ne banaju.

Postavite oglase jedan duguljasti na vrhu stranice i moja osobna preporuka je da umetnete 1 box npr. 250x250 unutar teksta.

Kao sto vidite ima tu puno toga za znati o tome da bi mogli uspjesno se bavit time a ovo sto sam ja napisao naravno nije sve sto se ima znati o tome. Tako da kao i sve drugo prije nego se pocnete baviti necime jako dobro prouciti.

Svaka cast hvala ti na ovako obimnom odgovoru !!!
Kako mozes da pises ovolike textove ??? Meni bi za ovo trebalo bar 2h

pozzz i tnx

Black Dragon kaže:
Svaka cast hvala ti na ovako obimnom odgovoru !!!
Kako mozes da pises ovolike textove ??? Meni bi za ovo trebalo bar 2h

pozzz i tnx

e to bih te i ja pitao .........kako mozes da pises tako dugacke tekstove.......ali ipak hvala na postu...........

Jednostavno...čovjek je stvarno dobari ima želju da dijeli s drugima i uči. Sjedne se i piše, ponekad i po par sati.

Kralj

i.m.warrior kaže:
Jednostavno...čovjek je stvarno dobari ima želju da dijeli s drugima i uči. Sjedne se i piše, ponekad i po par sati.

Kralj

sa tim se u potpunosti slazem.........zaista kralj......iskreno najbolji covek kog sam upoznao na web-u.....i najbolji moderator.......pozdrav za njega........:waving:waving:waving

Hvala na pohvalama ljudi ali imam jednu molbu. Ajmo probat biti sto vise ontopic.

Netko ko dodje trazit o autoblogovima ne zanima ga koliko sam dobar ili zlocest. Kao sto kad netko ima kritiku na forum kazem da ode u dio za to pa otvori thread o tome bilo bi neozbiljno od nas kad bi isto tako dozvoljavali da se pisu hvalospjevi o meni ili bilo kome. Pa eto ako vam je pomoglo postoji tipka Thanks, ako imate pohvale na rad foruma, clanova, osoblja ima dio na forumu za to a isto tako ako vam se prica necime nevezanim imamo dio za chat i razbibrigu.

Ne zelim sad ispasti neskroman i nezahvalan, stvarno mi je drago sto smatrate da sam koristan ali slozit cete se i sami da je bolje da se sto vise drzimo zapocete teme iako i sam znam da ponekad to zna biti tesko :) Ugl. jos jednom hvala svima na pohvalama ali ajmo sad komentirat samo vezano uz temu kako bi svi skupa mlatili pare u 2010 godini ;)

dbomestar kaže:
Hvala na pohvalama ljudi ali imam jednu molbu. Ajmo probat biti sto vise ontopic.

Netko ko dodje trazit o autoblogovima ne zanima ga koliko sam dobar ili zlocest. Kao sto kad netko ima kritiku na forum kazem da ode u dio za to pa otvori thread o tome bilo bi neozbiljno od nas kad bi isto tako dozvoljavali da se pisu hvalospjevi o meni ili bilo kome. Pa eto ako vam je pomoglo postoji tipka Thanks, ako imate pohvale na rad foruma, clanova, osoblja ima dio na forumu za to a isto tako ako vam se prica necime nevezanim imamo dio za chat i razbibrigu.

Ne zelim sad ispasti neskroman i nezahvalan, stvarno mi je drago sto smatrate da sam koristan ali slozit cete se i sami da je bolje da se sto vise drzimo zapocete teme iako i sam znam da ponekad to zna biti tesko :) Ugl. jos jednom hvala svima na pohvalama ali ajmo sad komentirat samo vezano uz temu kako bi svi skupa mlatili pare u 2010 godini ;)

lepo receno.........a to za pare u 2010............pa dace valjda bog...;)

Back
Na vrh