• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Amazon affiliate - google pozicioniranje

cage

Novi član
Tu od
21 Stu 2012
Pozdrav svima,
Imam sledeci problem - prijavio sam se na amazon afilliate, odabr'o proizvod i napravio sajt u wordpressu. Rec je o "elektricnom uredjaju". Da ne bih previse ulazio u dubinu, pratio sam tutorijal na seo.ba, ubacio plug-inove, napravio pocetnu stranicu, odradio stranice za proizvode, itd, itd. Sta se desava...za kljucnu rec koju sam izabr'o, moj sajt se nalazi, recimo na 30oj strani na google-u, dok za dosta proizvoda nalazio se, za vecinu, na provoj strani ili bar u prve tri. Mozda sam na pocetku napravio gresku sto sam izabrao proizvodE cije su cenu uglavnom ispod 100 $, gde je vrednost najprodavanijeg oko 30 $. Elem, poseta nije bila neka, recimo 10 poseta dnevno ali veliki broj ljudi koji bi sa sajta odlazio na amazon kupio bi proizvod. Desavalo se mesecno, recimo i po 10 prodaja. Do tad, napravio sam par backlinkova, i to je uglavnom bilo par komentara na nekim forumima. U zadnjih mesec i po dana, ubacio sam link sajta u potpise profila na par foruma (gde je keyword bio anchor). Ponovo sam komentaris'o na pojedinim blogovima (trazio sam high rank blogove) i recimo sa jednog .edu sajta iako je bio jedan komentar poceli su da se "gomilaju", uslovno receno, linkovi. Ukljucujuci potpise na forumima, komentare na blogovima, na nekih 13 domena, par prijavljivanja na direktorijume, dobio sam oko 250 backlinkova. Od pre par dana, vidim da su posete stale. U webmaster tools-u, ako sam ga dobro razumeo, za neke pretrage pokazuje mi kao da je sajt pozicioniran u prvih 10 mesta ali kad to "rucno" proverim nije tako. Stranica, preko koje sam imao najvise poseta, koja je ujedno proizvod te vrste koji je najvise prodavan na amazonu, sa prve stranice spala je na 30 i neku. Cak neke moje stranice koje sadrze taj proizvod naveden su bolje rangirane od te stranice. Citao sam o penaliziranju i "kaznjavanjima", pa me interesuje da li je moguce da se samo jedna stranica na sajtu penalizuje i kazni? Za odredjene proizvode i dalje sam na prvoj strani ali ta, koja je vukla najvise tih (sitnih) poseta je naglo spala...sta predlazete? Unapred hvala.

Pa ja ti predlažem da dobro proučiš SEO dio ovog foruma jer ima odličnih stvari koje će ti sigurno korisitit. Npr. tvoj tip lik buildinga je "stara priča" odavno ispričana, to se već odavno ne radi ili se radi u puno manjoj mjeri nego što si ti napravio, ali onda treba također dosta drugih relevantnih linkova. Dakle, forum potpisi i blog komentari neka ti budu manji ili mali dio link building strategije, nikako ne glavni ili jedini.

Raymond kaže:
Pa ja ti predlažem da dobro proučiš SEO dio ovog foruma jer ima odličnih stvari koje će ti sigurno korisitit. Npr. tvoj tip lik buildinga je "stara priča" odavno ispričana, to se već odavno ne radi ili se radi u puno manjoj mjeri nego što si ti napravio, ali onda treba također dosta drugih relevantnih linkova. Dakle, forum potpisi i blog komentari neka ti budu manji ili mali dio link building strategije, nikako ne glavni ili jedini.

Naravno, jasno je. Tek sam poceo oko backlinkova da se bakcem pa sam prob'o cisto tim najjednostavnijim nacinom da vidim "kako ide" i sta se desava. Interesovalo me da li je moguce da zbog toga google penalizira jednu stranicu na sajtu...kazu da se magarac uvek uci na svojim greskama a covek na tudjim ali nije uvek tako, jbg...

Back
Na vrh