• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

AlertPay Verifikacija ?!

AlertPay Verifikacija obavljena !

Uspeo sam da verifikujem i intesinu internet karticu i mobilni broj :to_clue

Problem kod verifikacije kartice je sto se na trazenu sumu dodaju neki troskovi...za to se treba raspitati u banci...

Sto se tice mobilnog...trazio sam sam da mi ukljuce paket za jeftine inostrane pozive...i onda minuta kosta oko 6 din za Kanadu...samo ih treba nazvati i potvrditi podatke i to je to :waving

Koju verifikaciju da aktiviram da mi stize cek na kucnu adresu? kad sam probao poslati novac,pisalo mi je da nisam "verifikovan" molim was da mi neko pomogne,..ne znam bash puno oko toga.. :/ Ako moze bilo ko da me uputi u to nek posalje mail na adresu novakovterza@yahoo.com .. Hvala!

To je sve tacno kao sto ste napisali,medjutim,postoji jedan veliki problem ko je iz srbije,kao sto sam naprimer ja.
Medjutim,ja sam na kraju uspeo da verifikujem nalog iz srbije,evo postupka:
1.Ugasite stari alertpay nalog koji je napravljen u srbiji
2.Otvorite novi nalog i pod drzavom,izaberite hrvatsku
3.Napravite dalje podatke kao da ste iz hrvatske
4.Telefon upisite kao u ovoj prouci sto je prikazano na slici,s tim sto cete staviti broj mobilnog na oba mesta od nekog ko je iz hrvatske,kod njega kod stize u hrvaskoj za 5 sekundi
5.Ukucajte taj kod kod vas i verifikacija ce biti prihvacena iz srbije,samo je uslov da se ne bira srbija na pocetku kao drzava vec hrvatska
6.Predhodnu karticu koju ste imali na vasem starom nalogu koji ste ugasili,necete moci da je stavite na nov,moracete da stavite novu,tu ce biti mozda mali problem,ali moracete u banci da izvadite novu i to ce biti to !!!

vladimirmandac kaže:
To je sve tacno kao sto ste napisali,medjutim,postoji jedan veliki problem ko je iz srbije,kao sto sam naprimer ja.
Medjutim,ja sam na kraju uspeo da verifikujem nalog iz srbije,evo postupka:
1.Ugasite stari alertpay nalog koji je napravljen u srbiji
2.Otvorite novi nalog i pod drzavom,izaberite hrvatsku
3.Napravite dalje podatke kao da ste iz hrvatske
4.Telefon upisite kao u ovoj prouci sto je prikazano na slici,s tim sto cete staviti broj mobilnog na oba mesta od nekog ko je iz hrvatske,kod njega kod stize u hrvaskoj za 5 sekundi
5.Ukucajte taj kod kod vas i verifikacija ce biti prihvacena iz srbije,samo je uslov da se ne bira srbija na pocetku kao drzava vec hrvatska
6.Predhodnu karticu koju ste imali na vasem starom nalogu koji ste ugasili,necete moci da je stavite na nov,moracete da stavite novu,tu ce biti mozda mali problem,ali moracete u banci da izvadite novu i to ce biti to !!!

:crazy_grin:crazy_grin
Cemu tolika komplikacija kada je stvar vrlo jednostavno za verifikaciju iz Srbije i nema potrebe za gasenjem naloga, i nemanja mogucnosti koristiti staru karticu.
Sve se vrlo lako resava verifikacijom kartice. Dodas karticu na AlertPay nalog, zatrazis verifikaciju, sacekas 2-3 radna dana. Stigne ti poruka da ti je leglo 0.01 euro. Odes u banku zatrazis podatke o toj transkaciji i dobijes sledece: ALERTPAY**1234**CODE.
Ovo 1234 su ti neka cetiri broja koja ces ukucati tamo gde treba verifikacija i to je to.
Cela stvar je isuvise zakomplikovana bez razloga, a ipak je vrlo jednostavno sve ;)

ljudi da li bi neko hteo da verifikuje za mene preko sms-a
znači srbija ne može, neko iz bosne ili hrvatske?
ja mu pošaljem mail i pass, i on preko nekog svog broja to odradi?

Nov sam u celoj prici pa bi mi dobro dosla pomoc.. Posto vidim da ima problema pri verifikaciji alertpay-a preko sms iz srbije, da li postoji mogucnost da na engleski broj (koji je u srbiji) dobijem taj kod? Prilikom registracije na apay-u, sam ostavio srpski broj..
Hvala

vlada84 kaže:
Nov sam u celoj prici pa bi mi dobro dosla pomoc.. Posto vidim da ima problema pri verifikaciji alertpay-a preko sms iz srbije, da li postoji mogucnost da na engleski broj (koji je u srbiji) dobijem taj kod? Prilikom registracije na apay-u, sam ostavio srpski broj..
Hvala

Broj mozes naknadno izmeniti u profilu. A sto se tice primanja sms poruke na taj broj, nikad to nisam radio, ali logicno mi je da bi moglo tako ;)

:waving

Hvala pokusacu. Posto vidim da uvek pomazes ljudima imam jos jedno pitanje.. Da li mogu novac dobijen sa sajtova(onbux i sl..) da prebacim na alertpay i pre nego sto izvrsim verifikaciju, tj da li ce mi po doboijenoj verifikaciji ostati i dalje ta suma?

vlada84 kaže:
Hvala pokusacu. Posto vidim da uvek pomazes ljudima imam jos jedno pitanje.. Da li mogu novac dobijen sa sajtova(onbux i sl..) da prebacim na alertpay i pre nego sto izvrsim verifikaciju, tj da li ce mi po doboijenoj verifikaciji ostati i dalje ta suma?

ako onbux podrzava isplatu preko alertpaya mozes..
bez problema, mozes cak i skidat pare s njega, i slat :D
bez da je verificiran, jedino ako ti oni zatraže verifikaciju, onda si dužan verificirat..
ali ako ne zelis, ne moras :)

Koliko vidim citajuci temu, znaci kada ja treba da prebacim pare na Alert znaci mogu da ih prebacim sem ako mi ne zatraze verifikaciju ?

Dakle posto ovo sa mobilnim otpada za Srbiju, a licna karta vise nije u funkciji, znaci ostaje kartica...

Ja imam obicnu karticu za obican tekuci racun u Vojvodjanskoj banci ( kartica : Visa Electron ), mogu li ja sa njom to da verifikujem, ili moram da izvadim neku posebnu karticu ?

Pozz
Izvinite što postavljam ovakva pitanja, ali meni neke stvari stvarno nisu jasne.
1.Da li mogu da verifikujem AlertPay nalog iz Srbije ako nemam kreditnu karticu već preko obične VISA kartice za tekući račun?
2. Kako mogu da isplatim novac sa AlertPay-a u banku?Nije mi bitna provizija i te stvari pošto imam dosta novca već najsigurnija metoda.
3.Kako da zatražim onu AlertPay karticu.Mislim na ovo:
images

Hvala unapred, izvinite još jednom,ali stvarno nemam iskustva sa transferom novca.

Evo ja sam sveze prosao celu proceduru verifikacije na AlertPay pa ako nekome i malo pomognem bice dobro.

Citam da svi iz Srbije imaju problem sa verifikaciom mob.telefona.
Ja sam isao na pomalo lud nacin i uspelo mi je ali sa fixnim telefonom.
@Lazar je dao screen strane gde se samo upisuju kucni,poslovni i mobilni telefon ali u profilu a ne za verifikaciju.
Lazarev screen
tu treba da se upise normalno u formi +38111555555 i +38164555555 znaci bez one nule i onda klik na upload profile!

Meni je verifikovano pa nemam onu opciju u zagradi gore levo(ne secam se sta pise)uglavnom ima deo gde treba da se unese broj i pise only mobile e tu sam ja ladno upisao fiksni broj umesto mobilnog i odabrao opciju "odmah" u roku od pola minuta mi je zazvonio telefon (oko pola 5 ujutru je bilo) da sam se toliko zbunio,poceo sam da pricam sa govornim automatom!
Zenski glas je objasnjavao proceduru i na kraju izgovorila trocifreni broj koji sam uneo u polje i zavrsio verifikaciju.

Za banke je uglavnom objasnjeno u temi kako se verifikuje sa karticom pa ne moram o tome ali ako nekome treba jos neka informacija rado cu preneti svoje iskustvo sa nasim "vajnim-bajnim" bankarskim sluzbenicima za koje smo mi u najmanju ruku Japiji ili finansijski experti :wtf1

P.S. Samo da se pohvalim da trorkarim parice sa kartice i ide to mnogo brze nego sto se napravi :mad:mad:mad

Ljudi molim vas, pomozite!Mucim se da verifikujem nalog vec duze vreme.Koliko sam razumeo jedino je verifikacija kreditnom karticom dostupna iz Srbije.Zanima me da li mogu da verifikujem nalog sa obicnom platnom karticom, a ne kreditnom?Hvala unapred!

LastTemplar kaže:
Ljudi molim vas, pomozite!Mucim se da verifikujem nalog vec duze vreme.Koliko sam razumeo jedino je verifikacija kreditnom karticom dostupna iz Srbije.Zanima me da li mogu da verifikujem nalog sa obicnom platnom karticom, a ne kreditnom?Hvala unapred!

Kako mislis obicnom?
Treba da bude devizna.
Otvoris devizni racun "a vista" (po vidjenju) i trazis karticu.Ne znam za ostale banke ali u Intesi sam uzeo Visa Electron i sve funkcionise besprekorno.
Kad na AlertPay uneses podatke kartice poslace ti 0.01 dolar ili evrocent.
Posle par dana odes do banke i trazis im Cod uplatioca (u ovom slucaju Alertpay)koji moras da uneses u polje na Alertpay predvidjenom za to i verifikacija je zavrsena!

WolfIce kaže:
LastTemplar kaže:

Kako mislis obicnom?
Treba da bude devizna.
Otvoris devizni racun "a vista" (po vidjenju) i trazis karticu.Ne znam za ostale banke ali u Intesi sam uzeo Visa Electron i sve funkcionise besprekorno.
Kad na AlertPay uneses podatke kartice poslace ti 0.01 dolar ili evrocent.
Posle par dana odes do banke i trazis im Cod uplatioca (u ovom slucaju Alertpay)koji moras da uneses u polje na Alertpay predvidjenom za to i verifikacija je zavrsena!

Da li kad otvaram racun(devizni) u intesa banci treba da dam neke pare(kao npr. da na kartici uvek mora da bude 30eura i sl) ili samo otvorim i to je to?

Da li kad otvaram racun(devizni) u intesa banci treba da dam neke pare(kao npr. da na kartici uvek mora da bude 30eura i sl) ili samo otvorim i to je to?

Ne treba ti apsolutno nista osim vazece licne karte!
Odes u banku i trazis da ti otvore devizni a vista (po vidjenju) racun.
Takodje trazis Visa Electron karticu (debitna)i tamo imas neke papire da potpises(klasicna administracija)!
Za pola sata imas otvoren devizni racun i dobices obicnu belu karticu da mozes sa njom da dizes pare ali samo u banci!(ako saljes na racun)
Visa Electron ces morati da cekas jedno 10 dana i onda ti kuci stigne obavestenje da mozes da dodjes u banku da podignes karticu!
To ti je to.
Takodje mozes da im trazis onaj Swift i IB ali to ti i ne treba jer to sluzi ako saljes lovu na racun a ne na karticu,sto ti ne preporucujem jer u tom slucaju transakcija je 15$ :stars

Nadam se da sam solidno objasnio i da ces sve srediti.Poz!

P.S. Da,zaboravio sam ono glavno - ne treba ti nikakav iznos da stoji na racunu,ako ti neces da stedis.Sve do centa mozes da podignes i moras da vodis racuna koliko ti je ostalo ako trosis po radnjama ;)

Hvala puno za ovo.Zanima me jos samo sta znaci to po vidjenju(a vista)?Slabo se razumem u to, a jos sam i maloletan pa ce verovatno neko od mojih roditelja da otvori racun u toj banci.

Pa nisam ni ja bas sa Wool Streeta ali valjda mu to dodje da ti je novac koji imas na racunu u svakom trenutku na raspolaganju.Znaci-onoliko koliko imas mozes uvek i da podignes ali ne i vise od toga!!!
To sto si maloletan nema veze,bar ne na AlertPay.Bitno je da je Prezime isto !

Cemu tolika komplikacija kada je stvar vrlo jednostavno za verifikaciju iz Srbije i nema potrebe za gasenjem naloga, i nemanja mogucnosti koristiti staru karticu.
Sve se vrlo lako resava verifikacijom kartice. Dodas karticu na AlertPay nalog, zatrazis verifikaciju, sacekas 2-3 radna dana. Stigne ti poruka da ti je leglo 0.01 euro. Odes u banku zatrazis podatke o toj transkaciji i dobijes sledece: ALERTPAY**1234**CODE.
Ovo 1234 su ti neka cetiri broja koja ces ukucati tamo gde treba verifikacija i to je to.
Cela stvar je isuvise zakomplikovana bez razloga, a ipak je vrlo jednostavno sve
Ovo važi za internet karticu sa kojom se ne može podići keš. Kako do keša?Koji postupak prilikom verifikacije da izaberem da bi mi kinta legla na neki od računa.

Na ovoj slici su opcije za verifikaciju (sa tel.sam pokušavao i dobih blokadu)

capture.png

i ukoliko mi neko da savet molio bih i za objašnjenje.Šta se podrazumeva pod Bank Wire i Bank Account ?

Back
Na vrh