• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alertpay isplata pitanje...

sax kaže:
draganukacek kaže:
Ja nemogu da cekam,imam racun u komercijalnoj.
Sa MB ne uzimaju nista povlacim vec 2 godine,mozda 1-2 evra uzmu.
A AP mi je bio hakovan neko mi je uzeo pare 170$,sad su mi vratili (sto sam se zacudio),i imam lepe ispalte sa orona i Filesonica i Easyshare,i nesmem da drzim tolke pare na AP.
Ja mislim da rainblader nije iz Srbije.
Dok saznam kako cu mogu da odleprsaju opet sa AP.
Bio bih zadovoljan da mi skinu 50$ od 500$ ali vise od toga je stvarno mnogo....

Pa ti onda prebaci kod mene, da ja prebacim na Intesu :p
Niko ti nije kriv sto si kod Komercijalne :tease
Idi lepo kod njih i pitaj, takva i takva stvar imam toliko i toliko, povukao bih tako i tako, koliku proviziju ce da mi uzme vasa banka i gotovo ;)

Ja sam pitao i rekli su 10 evra,a sta vredi i pitati kad cim odem tamo i pitam niko nezna ni sta je Alertpay,to je najveci problem.
Jer niko nista nezna...prosto nemogu da verujem da su tolko neupuceni u sve to,a rade u banci.

draganukacek kaže:
Ja sam pitao i rekli su 10 evra,a sta vredi i pitati kad cim odem tamo i pitam niko nezna ni sta je Alertpay,to je najveci problem.
Jer niko nista nezna...prosto nemogu da verujem da su tolko neupuceni u sve to,a rade u banci.

Pa naravno, zato ne ides na salter nego kod nekog savetnika, i oni ne znaju, al naci ce se neko ko zna, ti samo pitas kolika je provizija na wire transfer is strane zemlje na 500 $ i trebali bi da ti kazu u procentima...

Hehh,nema savetnika,ima samo salteri,druga stvar sta da ti kazem kad je zena zvala beograd glavnu banku i niko nista nezna.
I jos pre kad sam vadio karticu nisu znali uopste koju da mi daju,ja im reko da treba Visa Klasik.

draganukacek kaže:
Hehh,nema savetnika,ima samo salteri,druga stvar sta da ti kazem kad je zena zvala beograd glavnu banku i niko nista nezna.
I jos pre kad sam vadio karticu nisu znali uopste koju da mi daju,ja im reko da treba Visa Klasik.

Ovamo kao imaju neki ,,savetnici'' :crazy_grin
Ma znam sve, nemaju bre bele veze, gledaju te belo, kao da im pricam tamo o razbijanju atoma... :eek:mg
Al sta ces tako je to kod nas, no nema veze, nemoj pominjati AP, reci trebam da primim 500 $ preko wire transfera na racun iz Kanade, i koliku proviziju uzima vasa banka za taj transfer, i onda bi trebalo da ti kazu kako stoje stvari sa provizijom.

Ima li nekih novosti povodom uplate na kreditne/debitne kartice sa AlertPay-a ??

Prica se da ce uskoro i taj servis biti dostupan medjutim nije nista zvanicno niti ko zna kad ce biti :( Ako neko ima nekih informacija povodom ovoga, bilo bi lepo da to podeli.

Pozz.

Ja sam si nedavno isplatio 200$ preko wire transfera i na njihovj stranici piše kako je trošak wire-a 15$ ali je na kraju ispalo da su mi banke koje su posrednici uzeli još 30$. Zvao sam u svoju banku te su mi oni rekli kako oni nikad ne uzimaju nikakvu proviziju. Nakon toga sam poslao mail alertpayu te su mi oni potvrdili kako su te posredničke banke uzele svoj dio te da mi ga oni ne mogu vratit...Inače isplata mi je bila na žiro kunski račun. Tako da ću si idući put poslat ček...

smra9 kaže:
Ja sam si nedavno isplatio 200$ preko wire transfera i na njihovj stranici piše kako je trošak wire-a 15$ ali je na kraju ispalo da su mi banke koje su posrednici uzeli još 30$. Zvao sam u svoju banku te su mi oni rekli kako oni nikad ne uzimaju nikakvu proviziju. Nakon toga sam poslao mail alertpayu te su mi oni potvrdili kako su te posredničke banke uzele svoj dio te da mi ga oni ne mogu vratit...Inače isplata mi je bila na žiro kunski račun. Tako da ću si idući put poslat ček...

Na kraju su ti sveukupno "Alertpay i banka" uzeli $30 ili ti je AlertPay uzeo $15 a banka još $30?

I ja sam isplatio 440$ bank wire,odmah AP uzme 15$ i uzima ta banka preko koje ide 30$.
Tako da mi je stiglo 395$ kao sto sam i ocekivao,i onda jos Komercijalna Banka uzima 0.33% u mom slucaju 2$.
Tako je kako je ,sta da radimo...

Da li je neko probao da prebaci novac sa Alertpay-a na dinarski racun preko InfoPano-a?
Ljudi na svojoj prezentaciji tvrde da preko njih moze da se prebaci novac uz proviziju od 15% ako zelite da se transakcija izvrsi u roku od 24 sata.

draganukacek kaže:
I ja sam isplatio 440$ bank wire,odmah AP uzme 15$ i uzima ta banka preko koje ide 30$.
Tako da mi je stiglo 395$ kao sto sam i ocekivao,i onda jos Komercijalna Banka uzima 0.33% u mom slucaju 2$.

I ja sam tako prosli put skinuo novac, ali sam, kada je stigao novac, morao da pisem izvaju gde sam naveo po kom osnovu sam dobio taj novac. AlertPay samo upise neke svoje sifre, pa u banci ne znaju kako da proknjize uplatu.

rubiroza76 kaže:
Da li je neko probao da prebaci novac sa Alertpay-a na dinarski racun preko InfoPano-a?
Ljudi na svojoj prezentaciji tvrde da preko njih moze da se prebaci novac uz proviziju od 15% ako zelite da se transakcija izvrsi u roku od 24 sata.

draganukacek kaže:

I ja sam tako prosli put skinuo novac, ali sam, kada je stigao novac, morao da pisem izvaju gde sam naveo po kom osnovu sam dobio taj novac. AlertPay samo upise neke svoje sifre, pa u banci ne znaju kako da proknjize uplatu.

A zasto bi ja njima dao 150$ na 1000$????

Samo da napomenem, za slucaj da neko ne zna...

Provizije koje uzimaju korespodentske banke mogu biti manje ili vece u zavisnosti od drzave u kojoj se vrsi uplata i valute, i swift koda.
Zbog toga su vas kad ste trazili SWIFT kod u banci pitali iz koje zemlje ocekujete uplatu i u kojoj valuti.
Ako ste naveli Kanadu i dolar, sa istim swift kodom mozete zatraziti isplatu iz npr Nemacke u Evrima,ili nekoj drugoj zemlji s desetom valutom, ali ce provizija biti veca...

ma nisu pitali nista iz banke,meni su samo dali iban i swift code,a Alertpay odlucuje preko koje banke ce da posalje.
Meni ta banka uvek uzme 30$.

draganukacek kaže:
ma nisu pitali nista iz banke,meni su samo dali iban i swift code,a Alertpay odlucuje preko koje banke ce da posalje.

Jesi iz Srbije jesi u Intezi ?

Znaci lepo kada se zovne na telefon korisnicki centar zena kaze to jest meni je rekla da je bitno u kojoj valuti primam i da mi za tu valutu napravi instrukciju, tako je meni bilo i video si kolicna je provizija bila na 500 $ + :tease

draganukacek kaže:

Pa transakcije valjda idu preko neke banke u Kanadi u onoj valuti koju si izabrao na AP.

Back
Na vrh