• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Adsense

Felix Arba

Novi član
Tu od
5 Stu 2012
Evo ja bi samo da pitam , sto se tice adsense , da li se smije zalijepiti njihova reklama na link , npr imam image hosting i uz link slike stavim da se automatski otvara reklama i na taj nacin pravim profit , posto je bila jedna tema koja je opisivala zaradu na taj nacin ali neko kaze da se to smije raditi neko da ne smije , pa bi vas zamolio za konacan odgovor :)
I postoji li jos nesto sto bi trebao znati prije same prijave na adsense?
Volio bi za pocetak poceti sa zaradom bez pocetnog uloga a od te zarade uloziti u dalji razvoj i eventualnu zaradu na internetu.
HVALAA :) :tease:tease:drinking

Nisi dobro shvatio temu koju spominješ. Slika služi zato da se posetioc dovede na sajt. Na sajtu se prikazuju AdSense reklame kao i bilo gde drugde.

Da , sada vidim , ali na koji princip onda ti ljudi dalje klikaju na adsense tj koji je tu nacin zarade , ako ja vec dovedem 10 . 000 posjetilaca , moguce je veoma lako da nijedan ne klikne na oglas i samim tim nema zarade? Ili u necemu grijesim ? Jer je covjek objasnio da samim tim sto dovede ljude na sajt dobije novac , i na taj nacin zaradjuje preko 500e mjesecno , pa mi je malo nejasno .

Još jednom pročitaj tu temu ... nije objasnio da dobije novac samim time što dovede ljude na sajt, nego piše ovo:

Kod:
Kada postujete jednu sliku recimo Kim Kardashian, kako se slikala u kupatilu, na 200 foruma, moj 

prosek je nekih 3000-5000 poseta. Znaci za 10-15 licnosti moze se dobiti posete i do 30.000 ljudi 

za jednu sliku.To je okvir da znate odprilike.
Sto se tice cene po kliku on se krece od 0,04- 0,12 . 
Procenat klikova je od 0,30- 0,80% 
U principu, za pocetnike, 60.000 prikaza je dovoljno za nekih 15e dnevno , posto definitivno 

raste cena po kliku sto je sajt duze online.

Znači piše da mu je procenat klikova 0,3% do 0,8%, što znači da 3-8 ljudi od 1000 klikne na reklamu, a da je cena svakog klika od 0,04 do 0,12 eura. I to je samo po njegovom iskustvu, ne mora značiti da će tebi da bude identično.

Inače link do teme: https://internetzarada.org/kako-zaradjivati-500e-mesecno-preko-adsense-a-t-5952.html

Felix Arba kaže:
Da , sada vidim , ali na koji princip onda ti ljudi dalje klikaju na adsense tj koji je tu nacin zarade , ako ja vec dovedem 10 . 000 posjetilaca , moguce je veoma lako da nijedan ne klikne na oglas i samim tim nema zarade? Ili u necemu grijesim ? Jer je covjek objasnio da samim tim sto dovede ljude na sajt dobije novac , i na taj nacin zaradjuje preko 500e mjesecno , pa mi je malo nejasno .

Da, moguće je da ti niti jedan ne klikne(naravno govorim teoretski) na AdSense reklamu ali isto je moguće da ti 5000 ljudi klikne na istu reklamu.
Postotak klika ovisi o puno faktora kao što su tematika stranice, pozicija oglasa, izvor posjete, kvaliteta posjete i slično.
Meni je prosječan CTR 1% ali razlog tome je što mi je večina sajtova za naše tržište.
To znaći da bi na 10k posjeta imao 100 klikova.

Iz ovoga gori šta si napisao se vidi puno rupa u tvome znanju i samo površno čitanje i poznavanje cijele materije monetizacije posjete i sličnih tema, jer Freemind je svoju temu o zaradi 500e mjesečno preko AdSense napisa i više nego dovoljno jasno.
Na forumu imaš puno kvalitetnih tema odvoji par sati dnevno i samo istražuj i čitaj prije nego poduzmeš nekakav konkretni korak.

Pa i jeste dosta površno moje znanje o svemu tome , jer ne mogu jednostavno da sjednem i naučim napamet sve izraze već kako čitam postove tako se i upoznajem sa tim .
Hvala vam na odgovorima , nastaviću da čitam i definitivno ću još postaviti , vjerovatno glupa pitanja , ali potrudiću se da prije toga istražim o svemu .
Hvala još jednom.

Back
Na vrh