• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Adsense zarada problem

almiric11

Član
Tu od
8 Stu 2015
pozz svima,od kako sam otvorio adsense racun ne pokazuje mi zaradu,evo kako to izgleda,pa ako bi mi mogao tko okvirno reci koliko sam zaradio do sada..

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    17.8 KB · Pregleda: 987
imam adsense vec jedno godinu i uvijek mi tako,ne pokazuje mi zaradu nikako nego na kraju svakog 10tog u mjesecu mi izbaci koliko sam zaradio...neku bug valjda

koliko smije rpm maximalno da ide da se ne krse pravila.. jer imam rpm 5 radim sve po pravilima ali se bojim

almiric11 kaže:
Samo 21eur sam dobio za 300 000 pregelda,ne vjerujem

Počni da menjaš pozicije oglasa ili sam templejt.

haris026 kaže:
koliko smije rpm maximalno da ide da se ne krse pravila.. jer imam rpm 5 radim sve po pravilima ali se bojim

jel mi moze neko odgovoriti... ctr mi je 0,9 % a rpm mi je 5... svi govore da rpm ne smije ici preko 3 i da to google smatra krsenjem pravila i da mi moze biti blokiran racun, dobijam skupe klikove iz inostranstva pa mi je rpm ovako velik, dok mi je ctr uvijek ispod 1%

Meni RPM ide i do 50e nekad... ne znam koji covek moze da ti isprica da rpm ne sme da bude veci od 3

Pa nema ogranicenja, to su gluposti da cpc i rpm "ne smiju" biti iznad neke cifre.

almiric11 kaže:
Samo 21eur sam dobio za 300 000 pregelda,ne vjerujem

Ja sam znao za pola miliona pregleda dobiti manje od 100 eura.
A za klip od 50 000 pregleda sam znao dobit i više od 100 eura.
Kako sam skonto, ako su ti klipovi neki kratki, po nekoliko sekundi ili od 2 ili 3 minute, zarada je dosta loša čak i da imaš milion pregleda. A sa duzim klipovima, naravno nastimas da se reklame pojavljuju malo češće, zarada je enormna.
To je neko moje iskustvo, a sad, kako kod koga ..

ima li kakve veze sa klikoviima jer ovaj mjesec imam 120 000 pregleda i 5000klikova na reklamu a klik jeda kosta 0.05 dok je rpm 1,95e ??

Back
Na vrh