• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Adsense problem

mrgood

Legenda
Tu od
20 Stu 2010
Imam problem sa Adsense klikovima, a problem je taj da je jako mala cijena po kliku. Znam za filter u Adsense sucelju koji ne dopusta prikazivanje pojedinih Adwords reklama, i nasao sam neke tehnike koje objasnjavaju kako pronaci slabo placene reklame, ali to se odnosi na strano trziste. Kako to izvesti za domace reklame sa Balkana, tj. kako pronaco koje reklame su slabo placene?

Iskreno da ti kazem ne znam kako bi se to podesilo i da li je uopste moguce tako nesto za domace sajtove...samo znam da je klik na domacim sajtovima katastrofa u ovom periodu preko zime (2-3 meseca) i da ce se od marta vratiti u normalu ;)

Znaci izgleda da nisam jedini sa istim problemom. Naime, na 25-30 klikova imam jedva nesto preko 1 €, sto je po meni vrlo lose...

Masa ljudi se žali na malu cenu klika. Sad sam gledao statistiku, za sajt koji je u decembru imao u proseku 0.15€ po kliku sad u januaru imam 0.04€ po kliku. Pričao sam sa baš dosta ljudi i većinu muči isti problem. Naravno pričam o entertainment/funny sajtovima na Engleskom.

aleksej kaže:
Masa ljudi se žali na malu cenu klika. Sad sam gledao statistiku, za sajt koji je u decembru imao u proseku 0.15€ po kliku sad u januaru imam 0.04€ po kliku. Pričao sam sa baš dosta ljudi i većinu muči isti problem. Naravno pričam o entertainment/funny sajtovima na Engleskom.

Da, ali pazi koji je ovdje jos problem. Meni zna klik biti 0.01€, ali zna mi i biti 0.30 € (doduse jako rijetko) i sve to u istom danu i na istoj stranici. Kad bih uspio naci koji klikovi vrijede 0.01€ pa da ih eliminiram sa competitive ad filterom u adsense sucelju, bio bi na konju.
P. S. STranica je na hrvatskom.

Hvala sax, ali kao sto sam ti rekao i u PP, ne hvala.

Ima li jos netko nekakvu ideju ili mozda zna rjesenje na ono sto me muci ?

Ocito nitko nema rjesenje za ovo... A nista, pomirit cu se onda sa ovakvom mizernom zaradom :(

Lol , niej da nema rjesenja , nego takva je situacija svake godine .. kako sam cuo.. i sada bi ti nesto mjenjao

@mrgood
Ja se nadam da će se to rešiti do kraja meseca, gledao sam moje statistike, ovako lošu zaradu sa ovih sajtova nisam imao ni u julu/avgustu kad je sezona odmora. Mislim da još advertiseri nisu odredili sume za ovogodišnja ulaganja u Adwords i jbg stvarno se nadam da će ovo krenuti nabolje. Na 3-4 sajta gde mi je 90% US traffic i to samo sa pretraživača ja imam prosečnu cenu klika od 0.03€ od početka januara što je presmešno, npr. u septembru i oktobru je bila 0.13€, u novembru i decembru još veća. Vidim na forumima da se masa ljudi žali na najlošiji januar do sad (ja stvarno ne pamtim gori), zarada mi je čak 3x manja na tim sajtovima, a pričam o oko 20k traffica dnevno koji bi trebao da donosi solidnu zaradu.

kkkk.jpg

Ja suprotno nepamtim bolji mesec od ovog sto se tice cene klika :drinking :drinking :drinking

aleksej kaže:
@mrgood
Ja se nadam da će se to rešiti do kraja meseca, gledao sam moje statistike, ovako lošu zaradu sa ovih sajtova nisam imao ni u julu/avgustu kad je sezona odmora. Mislim da još advertiseri nisu odredili sume za ovogodišnja ulaganja u Adwords i jbg stvarno se nadam da će ovo krenuti nabolje. Na 3-4 sajta gde mi je 90% US traffic i to samo sa pretraživača ja imam prosečnu cenu klika od 0.03€ od početka januara što je presmešno, npr. u septembru i oktobru je bila 0.13€, u novembru i decembru još veća. Vidim na forumima da se masa ljudi žali na najlošiji januar do sad (ja stvarno ne pamtim gori), zarada mi je čak 3x manja na tim sajtovima, a pričam o oko 20k traffica dnevno koji bi trebao da donosi solidnu zaradu.

I ja se nadam. Ja nemam toliki promet (svega 1000-1300 dnevno), ali ovo je uzas. Imao sam jednaku zaradu pred 3 mjeseca sa triput slabijim CTR-om.

Imam jedan problem! Imam jednu ne isplacenu zaradu,pa su mi zamrzli racun,moje pitanje je kako da "odmrznem" nalog

milomir kaže:
Imam jedan problem! Imam jednu ne isplacenu zaradu,pa su mi zamrzli racun,moje pitanje je kako da "odmrznem" nalog

Kako mislis zamrzli ? Banovali ? Disableovali ? Ili sta vec ?

Back
Na vrh