• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense - problem sa prikazivanjem oglasa

alkoole

Novi član
Tu od
22 Sij 2010
Google oglasi se ne prikazuju na web stranici i slao sam mail popunjavajući formu na stranici za adsense podršku i dobio sam automatski odgovor. U automatskom odgovoru nije naveden ID problema #, pa ne mogu popuniti Formu "Žalba na kršenje pravila".

Prema automatskom mailu koji sam dobio je navedeno da sam nekad dobio poruku upozorenja, međutim takvu poruku nisam vidio niti je imam u porukama ili mailu, a- pridržavam se svih pravila, pa jedino da sam možda nesvjesno negdje pogriješio.

Moji oglasi se uredno prikazuju na drugim web lokacijama što znači da nije blokiran račun nego samo jedna web lokacija. Web lokacija je aktivna tek 15-tak dana i nikada se na toj lokaciji nisu prikazivali oglasi i ne shvatam da li je problem do web lokacije ili nešto drugo. Sadržaji ne krše pravila i ima preko 200 članaka. Ista stranica na lokalu uredno prikazuje google oglase.

Domena na kojoj se ne prikazuju oglasi je registrovana prije mjesec dana, pa možda je nekada ranije bila registrovana od strane nekog drugog izdavača koji je kršio pravila. To zaista ne znam.

Da li neko zna šta bi mogao biti problem i kako ga riješiti?

Vjerovatno ban nažalost, ali ako si klikao ili poticao na klikanje nije mi žao da su te banali nego mi je žao oglašivača jer i ja se oglašavam pa mi nije žao ljudi koji su dobili ban zbog toga.

VIC kaže:
Vjerovatno ban nažalost, ali ako si klikao ili poticao na klikanje nije mi žao da su te banali nego mi je žao oglašivača jer i ja se oglašavam pa mi nije žao ljudi koji su dobili ban zbog toga.

Pozdrav - kao što sam napisao u postu: pridržavam se svih pravila i nikada nisam dobio poruku upozorenja ili sl. Jedino sumnjam da je neko koristio domenu prije mene, pa kad je napustio domenu da sam je ja zakupio kao slobodnu.

Naravno, ni ja se ne slažem sa kršenjem pravila.

alkoole kaže:
VIC kaže:

Pozdrav - kao što sam napisao u postu: pridržavam se svih pravila i nikada nisam dobio poruku upozorenja ili sl. Jedino sumnjam da je neko koristio domenu prije mene, pa kad je napustio domenu da sam je ja zakupio kao slobodnu.

Naravno, ni ja se ne slažem sa kršenjem pravila.

Pa kontaktiraj ih, nisu bezveze sigurno. I mani se tih priča pridržavam se svih pravila, kada je kristalno jasno da se nisi pridržavao čim si dobio blokadu.

@BRU je da je Google Google, ali bilo je dosta slučajeva kad su oni pogriješili tako da je teško biti na nečijoj strani 100% dok se sve jasno ne pročita i utvrdi stvarni problem.

Po meni je najbolji način kontaktiranje njihovog tima i čekanje odgovora koji katkad traje malo duže

nibs kaže:
@BRU je da je Google Google, ali bilo je dosta slučajeva kad su oni pogriješili tako da je teško biti na nečijoj strani 100% dok se sve jasno ne pročita i utvrdi stvarni problem.

Po meni je najbolji način kontaktiranje njihovog tima i čekanje odgovora koji katkad traje malo duže

Hvala na odgovoru. Pokušavam ih kontaktirati preko formi koje imaju na stranici za podršku, ali samo dobijam automatski generisan odgovor koji mi ne pomaže jer u odgovoru ne dobijem ID problema # što mi je potrebno da stavim link na "reviziju". ID problema # nisam dobio jer se dobije u poruci ili mailu upozorenja, a ja nisam dobio nikakvu poruku niti je gdje navedeno da je stranica nabovana. Na adsense računu stoji da je URL aktivan.

Probaj im poslati screenshot njihovog maila i trebaš malo čekati jer kad sam im ja slao zbog bann-a AdSensea vratili su mi tek za oko tjedan dana (i vratili su mi account)

e ja imam youtube kanal koji je povezan sa adsense-om,i sad na neke klipove vidim reklame na neke ne (naravno svi klipovi su monetizovani) ?

Back
Na vrh