• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Adsense problem sa odobrenjem

Kod ti je prilično validan tako da se nemoj brinuti oko toga.

Ono što meni nije jasno je zašto svaki članak ima istu sliku? Time mislim na:
Kod:
http://pharmacybook.net/wp-content/themes/pharmacy/images/img1.png

Deo Google-ovih standarda je ipak određena raznolikost i kvalitet sadržaja i to se odnosi i na slike. Nije verovatno toliko bitno, but something to consider i guess.

Sačekaj malo duže pre nego što pošalješ novi request

vandanic kaže:
Kod ti je prilično validan tako da se nemoj brinuti oko toga.

Ono što meni nije jasno je zašto svaki članak ima istu sliku? Time mislim na:
Kod:
http://pharmacybook.net/wp-content/themes/pharmacy/images/img1.png

Deo Google-ovih standarda je ipak određena raznolikost i kvalitet sadržaja i to se odnosi i na slike. Nije verovatno toliko bitno, but something to consider i guess.

Sačekaj malo duže pre nego što pošalješ novi request

Dobro pitanje.
To što u svakom postu stoji jedna te ista slika je pokušaj da izbegnem kršenje autorskih prava. Sve slike koje možeš da vidiš na sajtu su u mom vlasništu. Naime, 3 od 4 slika koliko ima ukupno na sajtu sam kupio na sajtu istockphoto. Mogu ti reći da sam ukupno za te 3 slike u to vreme, pošto je to bilo pre godinu/dve, pukao negde oko 40-60 dolara. Ne mogu tačno da se setim cene sada. U svakom slučaju, za sve slike na sajtu imam puna autorska prava da mogu da ih koristim. Kada bih za svaki post postavljao neku drugu sliku, morao bih da tražim nešto što liči na taj lek, a da pritom slika nije zaštićena autorskim pravima. Tako nešto je gotovo nemoguće odraditi :)
Što se Google-a tiče, ja mogu tu jednu te istu sliku uploadovati za svaki post posebno (sa odgovarajućim imenom leka), tako bih možda uspeo da navedem Google da pomisli da se radi o različitim slikama, ali mislim da to nije potrebno.
Nadam se da nisam odbijen zbog toga.

Što se tvog drugog saveta tiče vandanic-u, mislim da to nije moguće, zato što sam već poslao drugi zahtev i kodovi su već na sajtu :)

Za sada sve deluje u redu.

google.jpg

Međutim, ne bi me začudilo da se uskoro to promeni. :sigh

Zdravo,

Je l' bi neko od eksperata mogao da pogleda i moj sajt, koji pravim u skladu sa smernicama i imam nameru da preko njega zarađujem koristeći adsens? Evo linka. Nedavno sam ga aploudovao i nije ga gugl još indeksirao, još mi nije zabeležen nijedan beklink. Trudim se da poštujem sve njihove smernice i da pišem unikatan sadržaj...

Poslao sam zahtev i odbili su me, jer nije u skladu sa smernicama. Prvu reviziju sam prošao. Pročitao sam da se u nekim zemljama, uključujući Kinu i Indiju (ne znam za Srbiju), sajt mora posedovati bar 6 meseci da bi se odobrio adsens...

Oglase bih postavljao sa strane, gde su bele površine (levo soliter od 160px, a desno jedinice veze od 160px) i na stranicama sa više teksta unutar artikla po jedan multimedijalni, npr 200 x 200px; sve to pre preloma stranice. Mislim da nisam prekršio ništa od onoga što oni zahteaju, ali vi ste ovde ipak eksperti, pa znate sve. Totalni sam početnik. Ako ima nečega što sam propustio, dajte linkove. Da čitam i učim uvek mogu. Hvala unapred.

Za početak dodaj Privacy policy, to ti nedostaje, a neki dobiju i ban ukoliko to nedostaje.

Moj ti je savjet -> otvori Google AdSense TOS i idi točku po točku, rečenicu po rečenicu - sve što pročitaš potraži na svom siteu i vidjet ćeš da dosta toga nedostaje.
Sitnice jesu, ali ipak NEDOSTAJE :D

nibs kaže:
Za početak dodaj Privacy policy, to ti nedostaje, a neki dobiju i ban ukoliko to nedostaje.

Moj ti je savjet -> otvori Google AdSense TOS i idi točku po točku, rečenicu po rečenicu - sve što pročitaš potraži na svom siteu i vidjet ćeš da dosta toga nedostaje.
Sitnice jesu, ali ipak NEDOSTAJE :D

Hvala, Nibs. Predpostavljam da je TOS ovo? Ukoliko nije, molim te daj mi link i ako ima još nekih stvari koje valja pročitati, a da nisu sa stranica Adsense i Webmaster tools, izlistaj mi linkove, molim te. Hvala na savetima, bacam se na posao... :)

@Spartanac, moje je mišljenje da ti je sajt odbijen iz 2 razloga: Google ga smatra spamerskim sajtom, i druga stvar, baš i je fora u tim slikama. Ne možeš u svakom članku imati istu sliku. A ako te brinu autorska prava, skineš bilo kakvu zgodnu sličicu, malo ju cropaš, rotiraš i potamniš ili posvijetliš i to više nije ista slika, i nitko ti ništa ne može po tom pitanju.
Zašto mislim da je spamerski sajt ? Naravno, ne u našim očima, nego u "očima" Googlea. Svatko tko ima wordpress, ako nema akismet plugin, doživio je da se na njegovom sajtu u komentarima pokušavaju reklamirati upravo pharmacy i online drugs stranice. Google to doživljava kao spam, i to čitavu stranicu.

mrgood kaže:
A ako te brinu autorska prava, skineš bilo kakvu zgodnu sličicu, malo ju cropaš, rotiraš i potamniš ili posvijetliš i to više nije ista slika, i nitko ti ništa ne može po tom pitanju.

Ne uci ga pogresno! Ako je slika zasticena autorskim pravima postenije je pitati autora za dozvolu,sigurno ce svako dozvoliti. Ili jednostavno navesti odakle je slika preuzeta.

Kimi kaže:
mrgood kaže:
A ako te brinu autorska prava, skineš bilo kakvu zgodnu sličicu, malo ju cropaš, rotiraš i potamniš ili posvijetliš i to više nije ista slika, i nitko ti ništa ne može po tom pitanju.

Ne uci ga pogresno! Ako je slika zasticena autorskim pravima postenije je pitati autora za dozvolu,sigurno ce svako dozvoliti. Ili jednostavno navesti odakle je slika preuzeta.

Čak je i preuzimanje slike, a uz navođenje izvora krađa. Osim ako nemaš dozvolu autora. Da nije tako niko ne bi kupovao slike, samo bi stavio izvor: taj i taj. :) Na nekim mestima i kada kupiš sliku moraš da navedeš izvor...

A ima masa sajtova koji nude slike besplatno, ili besplatno ako postaviš link ka njima. Recimo sajt sa CC0 licencom na slikama (koristi ih slobodno, bez potrebe atribucije) je Pixabay.com

Ja sam nekad davno sa običnim blogspot blogom dobio Adsense za 24h.
Kad napravite blogspot blog imate odmah ponudu na Google nalogu da zaradjujete od njega popunite prijavu i valjda sada ne treba više od 24 dana ako je nekada trebalo 24 h.

Evo da podijelim i ovdje odgovor koji je lik dobio telefonskim supportom od AdSensea (inače ima preko 100k mjesečnu zaradu od Adsensea i oko 50ak zaposlenih)

"Kako bi vas adsense tim 100% odobrio
- poštivati AdSense TOS
- domena mora biti stara minimalno 6 mjeseci
- kvalitetan originalan sadržaj
- minimalno 50 članaka
- minimalno 100 jedinstvenih posjeta dnevno
- ne smijete imati tuđe slike (dakle samo originalne slike na siteu)

Ukoliko ispunjavate ove uvjete onda ste 100% primljeni" - kako kaže

Kod nas su prolazili s puno manjim zahtjevima -tj bar kod mene

nibs kaže:
Evo da podijelim i ovdje odgovor koji je lik dobio telefonskim supportom od AdSensea (inače ima preko 100k mjesečnu zaradu od Adsensea i oko 50ak zaposlenih)

"Kako bi vas adsense tim 100% odobrio
- poštivati AdSense TOS
- domena mora biti stara minimalno 6 mjeseci
- kvalitetan originalan sadržaj
- minimalno 50 članaka
- minimalno 100 jedinstvenih posjeta dnevno
- ne smijete imati tuđe slike (dakle samo originalne slike na siteu)

Ukoliko ispunjavate ove uvjete onda ste 100% primljeni" - kako kaže

Kod nas su prolazili s puno manjim zahtjevima -tj bar kod mene

Mislim da samo većina, jedan slov malo više ispunimo al drugi malo manje ili nikako tako da se ne ljute :D

1kvota1 kaže:
Ja sam nekad davno sa običnim blogspot blogom dobio Adsense za 24h.
Kad napravite blogspot blog imate odmah ponudu na Google nalogu da zaradjujete od njega popunite prijavu i valjda sada ne treba više od 24 dana ako je nekada trebalo 24 h.
Ja sam jos pre pet sest godina napravio prvi blogspot blog. Bez i jednog clanka. Ostavio sam ga tako, podneo zahtev za adsense. Zaboravio i poceo druge stvari.
I onda par godina kasnije pogledam ono odobreno. I samo nastavio raditi.

Back
Na vrh