• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Adsense problem sa odobrenjem

Spartanac

Aktivni član
Tu od
5 Stu 2010
Zdravo ljudi.
Imam jedan manji problem oko Gogle Adsense-a i njegovog odobrenja da me prime u mrežu. :)
Sajt za koji sam poslao zahtev je na engleskom jeziku. Ima preko 60 unikatnih člankova (svaki članak ima preko 1000 reči) i opet, Google mi nije odgovorio na zahtev za pridruživanje više od nedelju dana. (Pod tim zahtevom mislim na kod koji sam ubacio na sajtu, kako bi Google lepo pretražio sajt i odredio mi koje reklame da prikazujem. Na tom mestu i dalje stoji prazan prostor na kome nema reklama)
Zahtev sam predao 7.10.2013 godine. Znam da je to možda dosta kratak period, ali da budem iskren, malo sam se zabrinuo kada sam na drugim forumima pročitao da ljudima Google bukvalno odobri za 24h, 2 dana, nedelju dana najviše.
Tako da me zanima i vaše mišljenje.
Šta vi mislite o ovoj situaciji, i da li ste imali sličnih problema? :)

Jesi li prije pokušavao da preko istog maila dobiješ adsense? Ako ne onda pričekaj malo. Nekad treba i više. :)

Meni je stvarno ovo novost, obicno mi odmah odobre i reklame se prikazuju.
Kad kazem odmah mislim istog dana.

@ Vatra Wolf - Prvi put se prijavljujem za ovakav vid zarade. :) Nadam se da si u pravu, i da im treba samo malo više vremena nego obično.

Spartanac kaže:
@ Vatra Wolf - Prvi put se prijavljujem za ovakav vid zarade. :) Nadam se da si u pravu, i da im treba samo malo više vremena nego obično.

Meni su odobrili reklame na sajtu posle desetak dana ako se dobro sjećam, sačekaj još koji dan, pa ako ne bude odgovora ponovo podnesi zahtjev.

Update:
Danas je 12 dan kako sam poslao zahtev, i nažalost još uvek nema nikakvog odgovora od strane velikog Googl-a. Cela ova situacija počinje da me iritira.

Meni su svojevremeno odobrili nalog nakon 5-6 meseci cekanja. Pa ti vidi. Nemoj da se opterecujes time. Kad si vec objavio 60ak tekstova nastavi sa daljim razvojem sajta i ako vec nisi obezbedi jos neki, alternativni nacin zarade.

Ja imam sličan problem. Uvek prolazim prvu reviziju i kada implementiram adsens kod u stranice, posle dva dana (najkasnije), stiže odgovor od gugla u kome piše da sam odbijen, jer sajt nije u skladu sa smernicama. E sad. Sajt za sada ima 34 stranice i predviđen je da raste stalno. Na nekim stranicama ima više teksta a na nekim manje. Ja sam sam kod ubacivao u sve stranice bez izuzetka, imajući na umu to da menjam veličinu i tip oglasa kako sajt ne bi izgledao pretrpan njima. Svih tehničkih stvari tipa: ne više od 3 oglasa po stranici i sl. pridržavao sam se uredno. Jedina stvar koja bi mogla biti problem je to što je boja mojih linkova ista kao što bi bila u gugl oglasima, pa bi možda posetilac greškom mogao kliknuti na oglas. Međutim, viđam redovno da ljudi menjaju boju oglasa koja je po difoltu data u onu koja se uklapa u dizajn njihovih stranica; to je gugl ponudio kao opciju. U vezi sa ovim postavio bih vam nekoliko pitanja:

1) Da li gugl odobrava prikaz oglasa na novim, još ne optimizarnim, sajtovima (napravio sam ga pre mesec dana i ima oko 60 poseta mesečno po gugl analitici)?

2) Da li postavljati uopšte adsens kod na stranicama na kojima ima malo sadržaja?

3) Koliko teksta je najmanje teksta potrebno imati na nekoj stranici da bi se na njoj mogli prikazivati adsens oglasi?

Ja se uskoro nadam da cu dobiti BAN na adresu stanovanja, grad, ime, prezime na sve sto je u vezi sa samnom.
Uvijek mi odobre, prodje dva tri dana i dobijem isto ban, kao sajt nije u skladu sa smjernicama, pa sam rijesio bio da stavljam samo banere na istom sajtu, ali za novije postove, i opet sve tako isto.

Registrovo na oca, majku, sebe, druga i sve tako u krug, uvijek odobre i dobijem ban za par dana.
Pa se sjetim prije neki dan da imam jedan akount na youtube-u, i reko da rijesim da uradim nesto preko njega, jer nisam ulazio na njega skoro 3 godine, kad uspjem nekako da saznam sifru, udjem kad tamo na e-mailu, google ponudio partnerstvo, i naravno prihvatim, evo cio dan nisam dobio ban, ne znam sta ce biti.
Elem, barem me je naucio (google), da sto bolje optimizujem sajt, kako bi bio u skladu sa njihovim "smjernicama". :)

@mladja, jako su cudni, mora se pazljivo ici po njihovom TOS-u (pravilniku), i raniji korisnici sada nemaju mnogo problema i ako ponekad prekrse, ali za ove nove, vrse teror na nove korisnike, ne znam dokle ce tako dogurat, ali nisu korektni, jednostavno ko da ima tamo neko da klikce i igra se kao na lutriji, ovoga hocu, ovoga necu (mozda grijesim).

1. Prikazuje
2. Dozvoljeno je postavljati adsense na stranicama gdje ima malo sadrzaja, i ako je preporuceno da ima dovoljan broj (po njhovim smjernicama), rijeci.
3. Nema pravila.

registruj se na blogspot.com, napisi par nekih sadrzaja, nesto iz svoje glave, i podnesi zahtjev za adsense, 99% slucajeva odobravaju, samo da nije copy/paste barem u pocetku.

Ma muka sa njima ...

Evo, da javim šta se izdešavalo u međuvremenu sa Adsense-om i mojim pokušajem da postignem partnership sa ovim gigantom.

Nakon što mi Google, i posle mesec dana, nije slao nikakav mail (odgovor) o tome da li sam primljen ili ne (dok su adsense kodovi bili na stranici), odlučio sam da probam sa nekom drugom CPC mrežom.

U ovom slučaju sam izabrao Media.net Za njih sam baš ovde na forumu pročitao kako su odmah ispod Adsense-a, zato što su njihove reklame, zapravo reklame sa Bing-a i Yahoo-a. To bi bila idealna zamena za Adsense samo još da rade kako treba. Naime, support im je OČAJAN. Od mojih 20 mail-ova i različitih pitanja o tome kako bih mogao da podesim reklame, kako sve plaćaju itd. itd. (kao što svaki početnik ima pitanja :) ) oni su uspeli da mi odgovore na svega 3 mail-a.
Elem, pošto sam postavio Media.net reklame na sajtu, pomislio sam da Google nikada neće odgovoriti na moj zahtev, te sam tako obrisao njihove kodove sa sajta.
Sutradan, nakon što sam to uradio, stigao mi je mail iz Google-a, koji je glasio:

gmaol.png

Ja lično mislim da su me odbili upravo zbog toga što sam postavio druge reklame na sajtu. Sadržaj ne može da bude problem kao što stoji gore u mail-u, zato što je 100% unikatan. Ja lično pišem na srpskom, pa kasnije prevodim na engleskom.

No, pošto ni sa Media.net nije sve prošlo kako treba (zarada je bila nekih 12 centa dnevno), rešio sam da opet skinem te reklame i pošaljem još jedan zahtev za Adsense.
Opet sam postavio kodove na sajtu (iznad </body> kao što stoji tamo) međutim, od njihovog odgovora još uvek ništa.

Sada se pitam da li možda stvarno nije u redu nešto sa mojim sajtom. Da li možda template nije dobar (pošto je unique, pa možda ima neke greške u kodu). Stvarno ne znam šta bi moglo ovoliko da koči takav jedan jednostavan proces. Vidim da ljudi sa katastrofalnim sajtovima dobijaju partnerstvo, dok moj sajt, koji sada broji preko 90 unique tekstova sa preko 1000 reči ne može da dobije partnerstvo.

Spartanac kaže:
Sada se pitam da li možda stvarno nije u redu nešto sa mojim sajtom. Da li možda template nije dobar (pošto je unique, pa možda ima neke greške u kodu). Stvarno ne znam šta bi moglo ovoliko da koči takav jedan jednostavan proces. Vidim da ljudi sa katastrofalnim sajtovima dobijaju partnerstvo, dok moj sajt, koji sada broji preko 90 unique tekstova sa preko 1000 reči ne može da dobije partnerstvo.

Mozes li da podijelis link sa nama mozda mozemo dati konstruktivnu kritiku?

Hellas kaže:
Spartanac kaže:

Mozes li da podijelis link sa nama mozda mozemo dati konstruktivnu kritiku?

Da, naravno. Samo ne znam da li je u redu sa pravilima foruma?
Ukoliko nije, molim moderatore da edituju post.
Sajt koji već duže vreme pokušavam da spojim sa Adsense-om je:
http://pharmacybook.net

Svaki savet je dobro došao ;)

Ne vidim zašto bi me zbog toga zezali, zato što se jasno iz konteksta na sajtu vidi da je isključivo sadržaj informativnog karaktera. Nema nikakvog promovisanja iliti nečeg sličnog.
Ali kao što reče ti @nibs, moraću time više da se pozabavim.
Mene iskreno brine samo da nije problem negde u temi. Kao što sam rekao, da nije neka greška u kodu ili slično. Jer kada ubacim onaj kod u footer-u, meni se apsolutno ništa ne prikazuje osim bele površine. Nema nikakvog znaka da tu stoje adsense kodovi.
Jedan kolega, ovde sa foruma, mi je poslao sliku kako je njemu bilo dok je čekao odobrenje.
Tačno piše onako iznad "Adsense". Pa me to malo brine..

Iskreno cjeli site miriši na klasične MFA(made for adsense) sajtove.
Mislim da trebaš generalne promjene da bi ti to adsense odobrio i naravno privacy policy je prva stvar koju moraš dodat jer bez toga neide nikako.

Petarcro kaže:
Iskreno cjeli site miriši na klasične MFA(made for adsense) sajtove.
Mislim da trebaš generalne promjene da bi ti to adsense odobrio i naravno privacy policy je prva stvar koju moraš dodat jer bez toga neide nikako.

Sajt definitivno nije urađen tako da bi odgovarao reklamama.
Ne znam kako si ti to zaključio?
To, što do sada nisam imao Privacy Policy (i još šta je sve potrebno da ima jedan ovakav sajt), ne znači da sam sajt gradio zbog reklama, već da nemam dovoljno iskustva u svemu tome. Ako si otvorio barem jedan post na sajtu, mogao si da vidiš da ima jako puno informacija, i da gotovo svaki lek (post) ima preko 1000 reči. To onda sigurno ne znači da je sajt "MFA" kao što si ti rekao. Jedino što možda nije kako treba je prevod. Ali se trudim da i to dovedem na jedan prihvatljiv nivo. Ovo mi je prvi sajt-projekat koji je dobro krenuo (za sada). Samo želim da obezbedim Google Adsense account na vreme, to je sve.

Da li neko od kodera može da mi potvrdi da sam dobro postavio kod (da li je između <body></body>) na osnovu ovih informacija:

slika1.jpg

Kao što vidite, kod sam uneo u "Main index template" između <div class="ad"> </div>
Tako da ima jedna mala promena na sajtu:

2.png

Reklame bi trebale da budu između broja stranica (1,2,3..,41) i footer-a dole.
Znači, zanima me da li ovaj deo gde sam uneo code, spada između body tags?
Jedan kolega mi je rekao da to ne spada tu, nego da moram baš u footer-u da stavim iznad </body> ako hoću da mi Google očita reklame.
Reklama je dimenzije 320x100.
Hvala!

Dobro si stavio (logika umetanja koda oglasa u <body> </body> je ta što je sve unutar tog taga prikazano posjetitelju, a head je više meta tj nevidljivo korisnicima) ,

Logika je da se kod stavi na ono mjesto gdje se oglas želi prikazati, a ako želiš da se oglas prikaže u footer-u onda poslušaj kolegu.

Koliko vidim ovo je WP, pa ti savjetujem instaliranje plugina pod nazivom Ad Inserter-a koji jednostavno ubacuje oglase na osnovu tvog odabira u x raznih varijanti na raznim pozicijama.

nibs kaže:
Dobro si stavio (logika umetanja koda oglasa u <body> </body> je ta što je sve unutar tog taga prikazano posjetitelju, a head je više meta tj nevidljivo korisnicima) ,

Logika je da se kod stavi na ono mjesto gdje se oglas želi prikazati, a ako želiš da se oglas prikaže u footer-u onda poslušaj kolegu.

Koliko vidim ovo je WP, pa ti savjetujem instaliranje plugina pod nazivom Ad Inserter-a koji jednostavno ubacuje oglase na osnovu tvog odabira u x raznih varijanti na raznim pozicijama.

Da, ovo je wordpress.
Ja baš hoću da reklame u početku budu tu (da ne utiče toliko na dizajn sajta). Kada sam pokušao da stavim reklame u footer-u, onda se pojavila bela pozadina koja se nije uklapala u dizajn sajta. Zato mi više odgovara da budu tu gde su sada.
Bitno mi je samo da su na pravom mestu, odnosno između tih tagova kako bi Google poslao svoje robote da pretraže sajt.
Hvala na pomoći nibs :to_clue

Mali update:
Kreirao sam Privacy Policy i Terms of Condition stranice na sajtu.
Videćemo da li će to uticati na Google i njihovu odluku da moj sajt prihvate u partnership programu.

Pozdrav!

Tu gdje se pojavila bijela pozadina će se i prikazati oglas (kad google odobri) tako da ti to može biti neko mjerilo.
Ukoliko baš ne poznaješ dobro kod moj ti je savjet da koristiš Firebug ili neki drugi addon alat koji je neizbježan za front end developere

Back
Na vrh