• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense ili?

SteGa

Član
Tu od
14 Stu 2014
Imam blog na kom postavljam strimove sportskih mečeva, uzimam iframe kodove i skripte koji se mogu naći na drugim sajtovima pa stavljam na svoj blog. Nekad mjesečno imam i po 200 000 posjeta pa rekoh zašto to da ne iskoristim? Htio sam ovih dana otvoriti PayPal i Google Adsense pa postaviti reklamu na taj blog ali čuo sam da je velika opasnost da provale da se na blogu strimuje pa da mi zatvore blog i adsense odmah. Imate li neki prijedlog?

Jedni mi predlažu da postavim na neki drugi, obični sajt te reklame pa onda putem iframe tu reklamu samo restrimujem tj. postavim na ovaj blog i tako da radim. Drugi mi predlažu neke druge sajtove poput Adsensa kao što su Bidvertiser, AdHitz i Etarget. Inače iz BiH sam ako nešto znači.

Šta kažete?

SteGa kaže:
Imam blog na kom postavljam strimove sportskih mečeva, uzimam iframe kodove i skripte koji se mogu naći na drugim sajtovima pa stavljam na svoj blog. Nekad mjesečno imam i po 200 000 posjeta pa rekoh zašto to da ne iskoristim? Htio sam ovih dana otvoriti PayPal i Google Adsense pa postaviti reklamu na taj blog ali čuo sam da je velika opasnost da provale da se na blogu strimuje pa da mi zatvore blog i adsense odmah. Imate li neki prijedlog?

Jedni mi predlažu da postavim na neki drugi, obični sajt te reklame pa onda putem iframe tu reklamu samo restrimujem tj. postavim na ovaj blog i tako da radim. Drugi mi predlažu neke druge sajtove poput Adsensa kao što su Bidvertiser, AdHitz i Etarget. Inače iz BiH sam ako nešto znači.

Šta kažete?

Adsense nemoj ni slucajno ni na koji nacin kako god ti predlazu a blog ti moze biti prijavljen i stavljen od strane DMCA na crnu listu jer je u pitanju piraterija i moze biti ukinut jako brzo.

Pa imaš li neki drugi prijedlog, kako da pokušam "unovčiti" trud na blogu :)

I ostali konstruktivni prijedlozi dobrodošli :)

SteGa kaže:
Pa imaš li neki drugi prijedlog, kako da pokušam "unovčiti" trud na blogu :)

I ostali konstruktivni prijedlozi dobrodošli :)

Ove druge sto si nabrojao Bidvertiser, AdHitz i Etarget kod njih nema problema oni ne prave probleme i ne prave probleme ni kada bi se sve reklame stavile zajedno sto znaci baneri od svih na sajtu mogu zajedno dok kad bi imao adsense na nekom sajtu drugom on bi mozda pravio probleme kada bi stavio i adsense i etarget ili neki drugi afilate na neki sajt,bar kod mene na sajtovima je bilo problema i slali su mi poruke iz adsense podrske da nemam zadovoljavajuce kriterijume ali kada sam sklonio etarget odjednom je sve bilo u redu,to su moja iskustva e sad neko mozda ima i drugacija....inace sklonio sam adsense iako ispunjavam uslove jer su previse strogi.

Slusaj , velika je polemika oko toga dal je strimovanje po pravilima ili nije, imas post ovde na forumu kako embedovanje ne krsi prava.. Nece te niko dirati ako pruzas ljudima normalnu uslugu, i radis adsense po pravilima ( ne stavljas ga na video, ne spamujes ljude.. fino 2 rekalmice na sajt i to je to ) Imam slicnu pricu kao ti i imam adsense vec dosta, fino zaradjujem i nema problema.. I da ispadnes maler i da ti se desi da te banuju, neces nista izgubiti - probao si.. Znaci samo fino i sve po pravilima kao da imas totalno legalni sajt

slnet kaže:
Slusaj , velika je polemika oko toga dal je strimovanje po pravilima ili nije, imas post ovde na forumu kako embedovanje ne krsi prava.. Nece te niko dirati ako pruzas ljudima normalnu uslugu, i radis adsense po pravilima ( ne stavljas ga na video, ne spamujes ljude.. fino 2 rekalmice na sajt i to je to ) Imam slicnu pricu kao ti i imam adsense vec dosta, fino zaradjujem i nema problema.. I da ispadnes maler i da ti se desi da te banuju, neces nista izgubiti - probao si.. Znaci samo fino i sve po pravilima kao da imas totalno legalni sajt

SteGa kaže:
Imam blog na kom postavljam strimove sportskih mečeva, uzimam iframe kodove i skripte koji se mogu naći na drugim sajtovima pa stavljam na svoj blog.

Da embedovanje ne krsi prava ako video daje embed kod ali uzivo strimovanje krsi ako bi on strimovao neku utakmicu bez dozvole tima ili televizije sa koje se prenosi e sad on je napisao "uzimam iframe kodove i skripte koji se mogu naći na drugim sajtovima pa stavljam na svoj blog"

Da li je taj sajt dao iframe kod od video snimka ili ga je neko sam uzeo,mislim da znas o cemu pricam jer imas sajt i znas kako se i uzimaju i kako se prave iframe kodovi jer neki sajtovi prenose utakmicu ali ne daju iframe kod za video ali ga drugi "uzimaju/prave" ili u prevodu uzmu bez dozvole,e sad to sa adsense sto kazes neka proba i neka se uveri sam jer ja imam jedno iskustvo ti drugo...

Ja nemam ni jedan Iframe svi streamovi su mi pod <embed> , ali nije to bitno jasna je meni tvoja ponta. Samo hocu da kazem da se moze reci da je to neki najblazi oblik krsenja pravila ali ako sve ostalo radis savesno moze da funkcionise. Ti ne stetis oglasivacima. Njemu ce na posecen sajt o sportskim utakmicama izlaziti relevantne rekame i to je dobro za sve. Sve je uredu dok ti ne pravis neke mahinacije sa reklamama.

Onda da objasnimo ko ne zna,znaci samo ako video ima embed kod onda je legalno ali ako sam pravis iframe kod za video koji nema embed kod ili ako se taj kod nalazi na drugim sajtovima od video snimka koji nema embed kod onda to moze da krsi pravila jer moze sajt da te tuzi DMCA ako mu je neko uzeo iframe kod od njegovog video snimka i postavio na svoj sajt...

Da ne bi bilo i drugih zabuna. Ja godinama na istom sajtu koristim i Adsense i Etarget i nikada nije bilo problema, a isplata je redovna. A, Google botovi mi skoro spavaju na sajtu...

Ja sam davno sklonio taj google adsense ima mozda 2 godine i vise,bas sam u jednom postu napisao da bi ga mogao opet poceti stavljati jer vidim da ljudi razne stvari stavljaju i mesaju reklame i svasta tako da dobro je cuti i druga misljenja koja ste napisali.

Nekada davno jeste bio problem. Nije se moglo mešati, koliko se sećam, ali to su odavno ukinuli. Baš sam bio aktivan na jednom engleskom forumu u tom periodu, kada se o tome pričalo i tvrdilo da se može mešati i tada sam počeo da i ostale PPC oglase stavljam. Dakle, no problemo - sto kaze Amerikano. :)

Back
Na vrh