• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

4 osnovne stvari koje morate ispuniti ako ste početnik

maximum

Dobro znana faca
Tu od
17 Stu 2009
Prije kojih godinu dana došao sam na ovaj forum i o svemu što se ovdje može pročitati nisam imao blage veze. Sad sam skupio nešto iskustva, nešto znanja a i zarađujem nešto tako da mislim da je vrijeme da dam mali doprinos svima onima koji su tek na početku.

Iz mojeg iskustva ovo su 4 najvažnije stvari koje svaki početnik treba napraviti sa svojom stranicom ako želi zarađivati od nje.

1. ispravan odabir pojmova, ako želite brze i lake rezultate koristite google keyword tool i odaberite pojmove koji imaju dovoljno pretraga ali da je mala konkurencija(to je onaj zeleni pravokutnik uz pojam prekoko kojeg kad pređete mišem piše (Low competition)

2. stranica mora zadovoljiti sve SEO kriterije i biti optimizirana na najbolji mogući način.
-to znači kad odaberete pojmove da glavni pojam mora biti optimiziran za ocjenu
A ili A+ , ima jedan zgodan besplatan programčić koji vam može poslužiti , on zadovoljava najbitnija objašnjenja ali i to je dovoljno.

3.Izgradnja linkova, imate čitav niz različitih varijanti, koje god opcije da odaberete nastojte da imate što više linkova sa anchor tekstom i da je link dofollow. naravno ne vrijedi svaki link jednako, ovdje na forumu ćete pronaći čitav niz odličnih objašnjenja , ovo što ja pišem je osnova ali i kao takva će vam dobro doći.

4. zadnja stvar ali iznimno važna je da osigurate da svaki link koji napravite bude indeksiran, bez indeksiranih linkova možete ih posijati milijun i sve će biti zalud. U ovosnosti kojim metodama gradite linkove oni će biti indeksirani brže ili sporije a u nekim slučajevima neće biti uopće. Zato se pobrinite da bilježite stranice gdje ste stavili linkove i da nastojite postići njihovu indeksiranost.

Ima još dosta detalja, sitnica i varijacija na temu ali ovo su osnove koje ako zadovoljite uštediti ćete dosta vremena i truda a biti će vam dobar temelj.

da još jednom rezimiram.

1. Dobar odabir pojmova i tematike/mala konkurencija -dovoljan broj mjesečnih pretraga
2. Najbolji mogući SEO stranice
3. Izgradnja linkova sa anchor tekstom i da je do follow
4. Indeksiranost svakog linka!!!!!

P.S
Pažljivo pročitajte više puta nekoliko sekcija na ovom forumu , između ostalih to je svakako ova sekcija gdje je post. :waving

Dobre smjernice za početnike, no ne bih se potpuno složio sa onim da linkovi moraju biti "dofollow".

Premda je prporučljivo imati što više dofollow linkova ne treba im davati preveliku pozornost jer Google jako dobro vidi i nofollow linkove.

Kod link buildinga treba imati u vidu da izgleda što prirodnije. Imate li 30 linkova prema stranici i svih 30 su dofollow, jel to izgleda prirodno?

20 dofollow i 10 nofollow izgleda mnogo prirodnije :)

Ovaj program što ste preporučili Traffictravis nije prilagođen za domaće siteove jer ne prepoznaje š, đ, č...
Npr. meni pod page analysis kaže:

Meta Keywords vau-vau i anje pasa dlaka pas kupanje pasa ure ivanje pasa e ljanje salon vau gajnice
SEO phrase should appear at least once in the keywords
Meta Description novi salon za i anje pasa vau-vau nudi vam usluge i anja kupanja ra e ljavanja i cjelovitog ure enja va eg ljubimca pas i njega istog
SEO phrase should appear at least once in the description
Other Meta Details Robots: Revisit-after: Distribution: Refresh: Last-modified:

ključna riječ mi je "šišanje pasa" a program izgleda to nemože vidjet.

Možda ovo gorenavedeno i stoji ali je program stvarno dobar , ako se malo potrudiš možeš doći do kvalitetnih informacija...

Pa i ne bas. Stvar je malo kompleksnije naravi jer treba uzet u obzir i vrstu linkova itd. Ali recimo da sam pregledao tisuce i tisuce sajtova i u svakoj analizi gledam postotak nofollow linkova i mogu reci da je postotak nofollow linkova kod vecine sajtova a osobito onih koji dobro rangiraju uglavnom jako mali. 10% je vec dosta a 33% ovo sto ti govoris je vec puno i vjerojatno bi bio vrlo cudan i los signal poslan Googlu.

gogo kaže:
20 dofollow i 10 nofollow izgleda mnogo prirodnije :)

dakson kaže:
Možda ovo gorenavedeno i stoji ali je program stvarno dobar , ako se malo potrudiš možeš doći do kvalitetnih informacija...

Ne koristim program ali slazem se. Ako netko i nesto ne prepoznaje bas dobro nase frazei ako je los za nase trziste ne znaci da je los program opcenito. Npr. ni ja bas ne poslujem i ne radim previse SEO za domace pojmove sto ne znaci da sam los SEO :whistle2

Back
Na vrh