• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Želim povečati posjetu stranici

elmathador

Novi član
Tu od
20 Pro 2012
Pozdrav ljudi.

Imam sajt na kojemu prodajem knjigu o zavođenju žena putem facebooka. Ukucajte u google facebook zavođenje i treći smo po redu.

Želim naravno što veću posjetu. Totalni sam tudum u svemu ovome, što bi po vama trebao napraviti, koje korake? i da li mi se to sve isplati raditi sam pošto krećem iz nule, ili da nekoga angažiram? Preporuke vas molim. Hvala lijepa.

Ako želiš da posvetiš dosta vremena za učenje i rad na promociji, onda radi sam. Tome služi ovaj forum, pa počni da ga listaš ;).

Ako misliš da ti je unosnije raditi nešto drugo, onda nekog angažuj da za tebe radi promociju knjige.

Koliko bi me koštalo da angažiram nekoga da mi poveća posjetu sa sadašnjih 30ak dnevno na recimo 100,200?? I gdje da nadjem kompetente ljudi koji me neće oderati kao malog mačka jer ja ne znam ništa o tome?

elmathador kaže:
Imam sajt na kojemu prodajem knjigu o zavođenju žena putem facebooka. Ukucajte u google facebook zavođenje i treći smo po redu.

Želim naravno što veću posjetu.

Pazi šta želiš, moglo bi ti se ostvariti :stars

Imaj u vidu da nije bitan kvantitet već kvalitet - ciljani posetioci su ono što tebi treba.
Znači trebaju ti ljudi koji će kupovati knjigu. Vodi računa o ovome ako se budeš dogovarao s nekim za dovodjenje posete na sajt.

Neznam kakve si metode do sada koristio i šta preferiraš - besplatnu ili plaćenu promociju.
Svaka ima isvojih prednosti i mana.

A što se tiče broja posete dosta uticaja ima i sama niša gledajući kroz potražnju za dotičnim proizvodom.

elmathador kaže:
Koliko bi me koštalo da angažiram nekoga da mi poveća posjetu sa sadašnjih 30ak dnevno na recimo 100,200?? I gdje da nadjem kompetente ljudi koji me neće oderati kao malog mačka jer ja ne znam ništa o tome?

Znam tipa koji radi promociju po svojim yt kanalima i facebook grupama. Cijena mu je 170€ za mjesec dana. Imam i katalog tkd ako si zainteresovan da ti pošaljem.

Iz svog iskustva mogu ti reći da nema fajde od 100k kupljenih fanova koje ne intersuje to što ti prodaješ. :)

hvala svima za informacije.

Proizvod je relativno nov na ovim prostorima, potražnju maltene tek stvaramo kroz marketing, a konkurencije nemamo uopće.

Beplatna promocije me interesira, želim bolji google rank po riječima kao što su: zavođenje, poljubac, chat, itd.

Plačenu promociju smo odrađivali, nije bilo loše. Sada bi htio da me google prepozna više prema tim ključinim riječima koje su relativno dobro tražene. Koje su to sve, ne znam ni sam, pošto je proizvod namjenjen široj ciljanoj masi - muškarci, od 18-25god. najčešće, single najčešće, tehničkih struka, introvertirani, sa malim ili nikakvim iskustvom sa ženama, itd...

Pa rekao ti je fino Igor Tomic. Imas na forumu :)

Pretpostavljam da znaš - to se zove SEO.

Analiza Keyworda(npr. kao što reče- zavođenje, poljubac, chat), On page(promjene unutar strana) i off page(linkovanje i sherovanje) SEO

Imaš odličan forum i nekoliko vrhunskih tutorijala ovdje. Pogotovo pogledaj one tutorijale sa takmičenja za post godine. Bilo je 3 takmičenja koliko znam. Dva tutorijala znam da bi ti pomogla od I.M.Warrior-a i David Victora. Takođe pogledaj i novije postove jer su se stvari malo promijenile zadnje godine(jer nas google napada sa malim slatkim životinjama if you know what I mean)

Evo našao sam ti ove postove sa takmičenja

https://internetzarada.org/kako-zaraditi-velike-novce-s-malim-niche-web-stranicama-t-5696.html
https://internetzarada.org/tutorijal-step-by-step-money-flow-t-5579.html

Plaćeni marketing je nauka :) Experimatišeš pa gledaš šta se dešava i zapisuješ rezultate. Koliko si uložio para, koliko si dobio posjete, koliko si prodao knjiga i sl.

Nemoj da se prepadaš. Potreban je rad ali nije to staršno. Ako će ti biti lakše, znam ljude koji su počeli kao beskućnici iz kombija pa sad zarađuju po šest cifara mjesečno na netu.

danijel99 kaže:
Pa rekao ti je fino Igor Tomic. Imas na forumu :)

Pretpostavljam da znaš - to se zove SEO.

Analiza Keyworda(npr. kao što reče- zavođenje, poljubac, chat), On page(promjene unutar strana) i off page(linkovanje i sherovanje) SEO

Imaš odličan forum i nekoliko vrhunskih tutorijala ovdje. Pogotovo pogledaj one tutorijale sa takmičenja za post godine. Bilo je 3 takmičenja koliko znam. Dva tutorijala znam da bi ti pomogla od I.M.Warrior-a i David Victora. Takođe pogledaj i novije postove jer su se stvari malo promijenile zadnje godine(jer nas google napada sa malim slatkim životinjama if you know what I mean)

Evo našao sam ti ove postove sa takmičenja

NEDA MI DA CITIRAM LINKOVE

Plaćeni marketing je nauka :) Experimatišeš pa gledaš šta se dešava i zapisuješ rezultate. Koliko si uložio para, koliko si dobio posjete, koliko si prodao knjiga i sl.

Nemoj da se prepadaš. Potreban je rad ali nije to staršno. Ako će ti biti lakše, znam ljude koji su počeli kao beskućnici iz kombija pa sad zarađuju po šest cifara mjesečno na netu.

Hvala, danijele. Cijenim to. Prošao sam za sada topic od jednog dečka kojemu sam zaboravio ime o onpage optimizaciji. Problem je što ja ne znam to sam promjeniti na sajtu, pa sam dao to svom tech guy-u da mi to radi.

Jebote, ako oćeš nešto prodat, em moraš biti ekspert u tome što radiš (ili barem druge uvjeriti u to), moraš imati jebenog smisla za marketing, moraš znat napraviti web sajt i to sve fino ljepo gore poslagati, facebook page također, moraš kužiti SEO, sto stvari.. jesam nešto zaboravio? :))

Jesi, dizajn i fotošop ;)

Istina, ima barem 10 područja u kojima moraš imati barem osnovno znanje.
Većinu posla možeš i outsourcati, ali opet moraš imati barem osnove, da bi mogao komunicirati s ljudima i da bi znao šta oni rade.

elmathador kaže:
Jebote, ako oćeš nešto prodat, em moraš biti ekspert u tome što radiš (ili barem druge uvjeriti u to), moraš imati jebenog smisla za marketing, moraš znat napraviti web sajt i to sve fino ljepo gore poslagati, facebook page također, moraš kužiti SEO, sto stvari.. jesam nešto zaboravio? :))

Ne moraš sve da znaš. Možeš da kreneš promociju putem npr. foruma gde se skupljalju potencijalne mušterije, a polako da učiš i radiš na rangiranju sajta na Google, usput razvijaš Facebook page ... uglavnom da razvijaš promociju kroz što više kanala.

Gledam vezano uz ovaj link builing, trebam dofollow linkove nać, preferirano je u ondnosu na no follow. Meni trebaju hrvatski, srpski, bosanski, slovenski, makedonski, uglavnom, ex-yu blogovi. kako da ih nadjem, skinuo sam program comment cahuna, na preporuku dečka koji je pisao guide za onpage optimizaciju, ali slabo mi pronalazi blogove za te ključne riječi koje ja trebam...

Gdje ih nać?

kod mog proizvoda je "problem" što za njega ne postoji potražnja, ja je kreiram tek. nitko niti u rh ne zna da postoji netko tko uči nekoga kako zavođenje žena funkcionira u praksi, muško ženskim odnosima, samoizgradnji posredno, itd.

Tu je problem onda i s keywoordom, keywoord mi može biti, bubnut ću "matične ploče", ili takva nekakva "glupost" koja nema veze sa mojim proizvodom, ali ima recimo sa ljudima na koje targetiram, jel pokazalo se kroz istraživanja da najvećih problema sa ženama imaju muškarci iz tehničkih struka, IT-ovci i takva škvadra...

Meni deluje da se varaš da konkurencija ne postoji ili da ljudi ne traže znanje koje nudiš. Evo šta sam našao u dva minuta pomoću Google:

Kod:
http://www.zavodjenje.com/
http://www.zavodjenje.rs/

Pored toga ima mnogo pitanja na forumima kako smuvati, zavesti itd. devojku.

I sećam se da sam čitao u dnevnim novinama o liku koji ima radionice u Beogradu u kojima uči momke kako da prilaze devojkama. Ako ima u Srbiji, ima sigurno i u Hrvatskoj. A kada je već bilo takvih tekstova u jakim časopisima kao 24 Sata ili Blic (najposećeniji srpski news portal na netu), ne može se reći da potražnje nema.

Ne moraš ti da gradiš linkove komentarima na blogovima, možeš i da napišeš guest postove na njima ili na nekim opštim blogovima, tu su forum potpisi, facebook, twitter ... ima mnogo opcija, nemoj se na jednom članku zadržati.

Igor Tomić kaže:
Meni deluje da se varaš da konkurencija ne postoji ili da ljudi ne traže znanje koje nudiš. Evo šta sam našao u dva minuta pomoću Google:

Kod:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pored toga ima mnogo pitanja na forumima kako smuvati, zavesti itd. devojku.

I sećam se da sam čitao u dnevnim novinama o liku koji ima radionice u Beogradu u kojima uči momke kako da prilaze devojkama. Ako ima u Srbiji, ima sigurno i u Hrvatskoj. A kada je već bilo takvih tekstova u jakim časopisima kao 24 Sata ili Blic (najposećeniji srpski news portal na netu), ne može se reći da potražnje nema.

Ne moraš ti da gradiš linkove komentarima na blogovima, možeš i da napišeš guest postove na njima ili na nekim opštim blogovima, tu su forum potpisi, facebook, twitter ... ima mnogo opcija, nemoj se na jednom članku zadržati.

Ma možda sam se krivo izrazio. Ima konkurencije, ne podcjenjujem ju, ali nije nešto pretjerano jaka po pitanju promocije, markretinga i inih stvari...

Hvala na savjetima..

Jebote, ako oćeš nešto prodat, em moraš biti ekspert u tome što radiš (ili barem druge uvjeriti u to), moraš imati jebenog smisla za marketing, moraš znat napraviti web sajt i to sve fino ljepo gore poslagati, facebook page također, moraš kužiti SEO, sto stvari..

Pre digitalne ere, morao si naci izdavaca, koji bi pristao da ti stampa i promovise knjigu, ili da platis sam stampanje, pa promociju, i na kraju da platis i deo zarade knjizarama .

Ako verujes u proizvod, pre svega ja bi ga preveo na engleski. Zatim bi ga stavio na clickbank i druge affiliate servise koji ti sami promovisu i dovlace kupce. Ne mozes sve sam, niti je to normalno . Radi ono sto najbolje znas, ako znas da kreiras proizvod, tome se posveti i to usavrsavaj. Pusti druge da rade svoj posao, nemoj biti alav niti cicija za te stvari, kasnije ces to i sam uvideti ali bice ti kasno.

Ne mogu da editujem post, ali Amazon i jos par vecih kuca imaju servise bas za prodaju digitalnih knjiga, tako da mozes i preko njih da prodajes.

Back
Na vrh