• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zelim odobriti AdSense

maresc

Novi član
Tu od
10 Tra 2016
Imam svoj websajt i hteo bih da stavim google rekalame na njemu. 4 puta sam slao zahtev Google Adsens-u i sva 4 puta su me odbili, a svaki put sam ispravio greske koje su oni naveli. :(

Ovu sam poruku dobio poslednji put:

Sajt se ne pridržava Google smernica: Trenutno ne možemo da odobrimo vašu prijavu za AdSense jer se vaš sajt ne pridržava smernica programa Google AdSense ili smernica o kvalitetu za vebmastere. Cilj nam je da oglašavačima ponudimo sajtove sa bogatim i smislenim sadržajem koji ostvaruju besplatan saobraćaj i koji nam omogućavaju da korisnicima prikazujemo relevantne oglase. Smatramo da vaš sajt trenutno ne ispunjava ove kriterijume.

Evo nekih preporuka koje će vam pomoći da poboljšate korisnički doživljaj na sajtu i pridržavate se AdSense kriterijuma:

Važno je da sajtovi koji prikazuju Google oglase nude visoku vrednost korisnicima. Kao objavljivač, morate da pružite jedinstven i relevantan sadržaj koji će korisnicima dati razlog da prvo posete vaš sajt.
Nemojte da postavljate oglase na automatski generisane stranice niti na stranice sa malo ili nimalo originalnog sadržaja.
Takođe, sajt bi trebalo da bude jednostavan za navigaciju i pregledan kako bi se obezbedio pozitivan korisnički doživljaj. Korisnicima bi trebalo omogućiti da na jednostavan način pregledaju stranice i pronalaze željene informacije.
---------------------
Da biste ažurirali i ponovo poslali prijavu, posetite google.com/adsense i prijavite se pomoću imejl adrese i lozinke koje ste poslali u prijavi. Naši stručnjaci će pregledati vaš nalog kako bi utvrdili da li je u skladu sa smernicama našeg programa, pa je neophodno da pre slanja prijave rešite sve gorenavedene probleme.
Više informacija potražite u našem centru za pomoć ili pretražite AdSense forum za pomoć na kome zajednica objavljivača deli najbolje prakse za AdSense.

MOD EDIT: prebačeno u latinicu...

Kod:
Сајт се не придржава Google смерница: Тренутно не можемо да одобримо вашу пријаву за AdSense јер се ваш сајт не придржава смерница програма Google AdSense или смерница о квалитету за вебмастере. Циљ нам је да оглашавачима понудимо сајтове са богатим и смисленим садржајем који остварују бесплатан саобраћај и који нам омогућавају да корисницима приказујемо релевантне огласе. Сматрамо да ваш сајт тренутно не испуњава ове критеријуме.

Ево неких препорука које ће вам помоћи да побољшате кориснички доживљај на сајту и придржавате се AdSense критеријума: 

Важно је да сајтови који приказују Google огласе нуде високу вредност корисницима. Као објављивач, морате да пружите јединствен и релевантан садржај који ће корисницима дати разлог да прво посете ваш сајт.
Немојте да постављате огласе на аутоматски генерисане странице нити на странице са мало или нимало оригиналног садржаја.
Такође, сајт би требало да буде једноставан за навигацију и прегледан како би се обезбедио позитиван кориснички доживљај. Корисницима би требало омогућити да на једноставан начин прегледају странице и проналазе жељене информације.
---------------------
Да бисте ажурирали и поново послали пријаву, посетите google.com/adsense и пријавите се помоћу имејл адресе и лозинке које сте послали у пријави. Наши стручњаци ће прегледати ваш налог како би утврдили да ли је у складу са смерницама нашег програма, па је неопходно да пре слања пријаве решите све горенаведене проблеме.
Више информација потражите у нашем центру за помоћ или претражите AdSense форум за помоћ на коме заједница објављивача дели најбоље праксе за AdSense.

RE: Google Adwords vodič (tutorial) - savjeti i upute za početnike

oni prilično jasno napišu šta zameraju, samo ih treba protumačiti
jedinstven sadržaj je da si ti autor, a ne da si ga negde prekopirao. ako ga već kopiraš izmeni ga da se ne prepozna..
automatski generisane stranice su u smislu da si koristio wordpres ili nešto slično i da je u stvari tog koda najviše a teksta malo. članci su verovatno kratki i imaš mali broj strana
navigacija je najčešće meni, vole obične menije, ni padajuće menije, ni slike, već baš meni sa nekoliko teskstualnih stavki i da linkovi vode u odredjene kategorije

Mislim da su razlozi koji su ovde navedeni dati generički, samo kao primer, i da se ne odnose nužno na njegov sajt. I meni su nekoliko puta odbili sajt zbog toga što nije u skladu sa Google policy i svaki put je išao isti ovakav tekst. Na google (pretrazi) sam video da kada god sajt nije u skladu sa njihovom policy oni šalje ovakav tekst, sa isto ovako navedenim razlozima.

Ja sam u istoj situaciji kao i ti, to jest Google me je više puta odbijao i trenutno mi je account ponovo under review. Ono što ti trebaš da uradiš je da kreneš da čitaš VRLO detaljno njihov policy i onaj Webmaster guidelines. I ja sam svaki put kada su me odbili mislio da su nešto pogrešili, jer sam se trudio da sve radim regularno i svaki put kada bih ponovo proučio njihov policy video sam da ipak postoji nešto što mi je promaklo i zbog čega su imali razloga da me odbiju za Adsense. Tako da ti ne preostaje ništa drugo sem da čitaš Google Policy i Webmaster guidelines.

Postoji nacin da imate google reklame bez da vam odobre sajt. ezoic dot com je posrednik za reklame koliko sam ja shvatio, meni sad oni prikazuju adsense na sajtu. Doduse zarada je losa ali to je druga tema..

d-support kaže:
Postoji nacin da imate google reklame bez da vam odobre sajt. ezoic dot com je posrednik za reklame koliko sam ja shvatio, meni sad oni prikazuju adsense na sajtu. Doduse zarada je losa ali to je druga tema..

Kolika je zarada na 1000 prikaza? Ja sam probao vertoz.com i zarada je bila očajna jer nisu mogli isporučiti dovoljno prikaza a isto su prikazivali AdSense reklame...

Da ne otvaram novu temu, nadovezao bih se na post , sa pitanjem ima li sanse da se prijavi sajt koji je tipa e-commerce shop. Da li ima neko iskustvo da je takav sajt odobren od strane googla. Dodao bih da imam i blog na sajtu, sa desetak unikatnih clanaka. Na stranom je jeziku inace, ako je to neka prednost ili mana.
Hvala:waving

Možeš konkurisati, ja nisam čuo da su nekog odbili iz razloga što je e prodavnica u pitanju.

Ja sam imao webshop i dobio sam odobrenje od Adsensa.Nazalost sajt mi vise nije u funkciji.

Hvala drugari, uradicu tako, da ne radim bezveze neki blog, ako vec ima sanse ovako.

Imam 2 sajta e-shop i godinama Gugl oglase. Slobodno apliciraj. Nema nikakvih problema.

jelena53 kaže:
Kad je najbolje aplicirati za adsense? Koliko tekstova je neki minimum?
Za adsense je najvažnije kvalitetan web sajt .Pa sad ne možeš imati 10 tekstova i očekivati da te adsense primi ili 3 stranice sajta (mada ni to nije neko pravilo ) ja kada sam počinjao ( a davno beše) sa adsense imao sam blog koji je imao jedno 50 (dnevnih) naslova Sada imam već dobar i uspešan sajt :)

blumen kaže:
jelena53 kaže:
Kad je najbolje aplicirati za adsense? Koliko tekstova je neki minimum?
Za adsense je najvažnije kvalitetan web sajt .Pa sad ne možeš imati 10 tekstova i očekivati da te adsense primi ili 3 stranice sajta (mada ni to nije neko pravilo ) ja kada sam počinjao ( a davno beše) sa adsense imao sam blog koji je imao jedno 50 (dnevnih) naslova Sada imam već dobar i uspešan sajt :)

Jel mora svih tekstova biti tvoji (originalni) da bi te google prihvatio u adsense programu ? Jer vidim dosta sajtova koji samo kopiraju tekstove, pisu source i rade uspesno & zaraduju dobro. Negde sam proctaio da prvih 30-40 moraju biti originalni dok te odobre ?

2 Adsense naloga mozes da imas jedino kao Individual/Business, a ime ne moze da bude isto naravno.

Ne vidim zasto ne bi mogao da napravis dva naloga sa istim imenom a razlicitom adresom?
Zasto dva coveka ne mogu da se zovu isto? :D

Loxo kaže:
Ne vidim zasto ne bi mogao da napravis dva naloga sa istim imenom a razlicitom adresom?
Zasto dva coveka ne mogu da se zovu isto? :D
Zato sto ti kao pojedinac mozes da imas samo jedan aktivan Adsense nalog ?
Ako zelis da promenis adresu ugasis prethodni i otvoris novi sa drugom adresom.
Vise od jednog Adsense naloga po osobi im je direktno krsenje ToS-a, a veruj mi da su veoma striktni povodom tog pitanja.

Zasto ne mogu da postoje dve osobe sa istim imenom i prezimenom?
Mislim da moze da mu radi to isto ime i prezime i druga adresa, ali isplata na istu karticu ne bi mogla.
Mogao bi npr jedan acc. na karticu a drugi cekom.

Back
Na vrh