• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zarada pomocu ili preko youtube platforme.

sunbeach

U samoizolaciji.
Tu od
17 Lis 2011
Kao sto i naslov sam kaze ovde nije samo objasnjenje za zaradu na youtube pomocu adsense, nego zarada preko youtube na mnogo vise nacina koji donose vece prihode nego od reklama i cene CPM.
Youtube nekad i sad je kao nebo i zemlja, jer je nekada tj. 2012 sa samo 30k pregleda moglo da se zaradi minimalna isplata ili tacnije 100$ bez ikakvih uslova i prepreka.Kanali su se bukvalno pravili na dva dana i za ta dva dana se uzimala prosecna mesecna plata u Srbiji.Tada je youtube bio fabrika za pravljenje novca.
Sada 2022 cena RPM ili tacnije pregleda je u proseku od 0.30 do 0.70 za balkan,zavisno od teme na kanalu a pre toga kanal mora da ispuni uslove od 4000 javnih sati i 1000 subskrajbera,tako da uopste vise nije ni lako ali ni toliko isplativo raditi za tu cenu, nego iskoristiti tu platformu za drugacije nacine zarade.Neki od nacina koje ja koristim su:
1:Affilate marketing.(promovisem robu i uzimam procenat)
2:Dropshiping (nalazim jeftino robu i preprodajem putem promocije na kanalima)
3.Reklamiranje sajtova i sta ko zeli i zaradjivanje po dogovoru.
4.Pravljenje za druge jutjub kanale i pomoc pri dobijanju 1000 subsa i 4000 javnih sati.Naplacivanje isto po dogovoru.

Sa ovim sam hteo da objasnim da i dalje moze jako dobro da se zaradjuje preko youtube platforme ali na drugacije nacine i treba biti malo vise perspektivan.

Slazem se,to i ja radim ali nista posebno ne zaradim.
Vidi koja roba najbolje ide i nju najvise promovisi.Plus daj popust u sklopu svoje aff marze.

Slazem se,to i ja radim ali nista posebno ne zaradim.
Naravno, još je lakše napisati tako nešto, :) ali...
ono što je jedino bitno i što uvjetuje zaradu na YouTubeu su - kvalitetni i popularni videi koji se dosta gledaju. ;)
Uzgred, znam nešto o tome, affiliate linkove sam na YouTube stavljao prije 15 godina. :p
Ono pod broj 2 i niže nije moj peace of cake, netko će to raditi, ali ovo posebno preporučam izbjegavati: :cool:
4.Pravljenje za druge jutjub kanale i pomoc pri dobijanju 1000 subsa i 4000 javnih sati.

Ono pod broj 2 i niže nije moj peace of cake, netko će to raditi, ali ovo posebno preporučam izbjegavati: :cool:
Od 2 pa nanize je sve legalno.I ljudi na pijacama kupe robu u Turskoj i preprodaju na svojoj tezgi ili naruce za nekoga..
Pravljenje jutjub kanala je veruj mi za neke osobe alfa i omega i bukvalno moram za njih da napravim gmail,njihovo ime i prezime i da onda osoba snimi video i ja pokazem preko teamviewera kako to sve da odradi.
Reklamiranje do odredjenih borjeva sati i broja subskrajbera nije kaznjivo sto se tice youtube tos-a ali jeste kaznjivo subs for subs i sl kao i nakon toga kada se dobije partnerstvo i pocne zarada.Naravno sa ovim pitanjima i odgovrima razjasnjavamo sta je po TOS-u a sta nije. mada iskreno ni mene nesto jutjub kao i vecinu, nije mazio kao i dosta njih sa istim slucajem kada sam na jednom kanalu imao 999 subsa i on mi ukinuo monetizaciju.
Za reklamiranje sajtova i ostalog, ima opcija u jutjubu da video sadrzi placenu promociju.

"ono što je jedino bitno i što uvjetuje zaradu na YouTubeu su - kvalitetni i popularni videi koji se dosta gledaju. ;)"

Pa i da i ne sto se tice toga da treba mnogo popularnih video snimaka, jer nekada je dosta i 1000 pregleda kod odredjenih video snimaka a kao primer prodaja automobila posebno polovnjaka, donese po jednoj prodaji par stotina evra.Ali da se treba truditi i praviti sto kvalitetnije to stoji.
A da je najlakse ovo napisati e tu se slazem 100% :cool:

Posljednje uređivanje:
Od 2 pa nanize je sve legalno.
Ne kažem da je ilegalno, samo da se ne bavim tim. :D
Jedino nije jasno što si mislio pod onim:
Reklamiranje do odredjenih borjeva sati i broja subskrajbera nije kaznjivo sto se tice youtube tos-a
Jeli to reklamiranje na YouTubeu, u videu? Čak je i tako vrlo dvojbeno jer mislim da YT neće priznati monetizaciju ako su pregledi u velikoj većini plaćeni. Osim toga, sve i da prođe, da potrošiš gomilu love i da te monetiziraju, sve je 0 bodova ako videi ne valjaju, sve će se srušit' vrlo brzo ako materijal nije atraktivan ni interesantan gledateljima. ;)
Dakle, to sigurno nije pravi put, niti za razmišljati. :p

Jeli to reklamiranje na YouTubeu, u videu? Čak je i tako vrlo dvojbeno jer mislim da YT neće priznati monetizaciju ako su pregledi u velikoj većini plaćeni.
Pa reklamiram druge kanale preko mojih sajtova,drustvenih mreza ili u samom video preko plejliste ili zasebno video.Video snimci budu po temi na mom sajtu.Primer ako neko snimi video klip sa svojom mackom ja na sajtu napisem o mackama i dodam njegov video (deckonja ili zenska iz jutjuba nece ni znati da mi je vlasnik poslao na paypal novac da mu to odradim).
Sve bude upakovano cakum pakum i po pravilima youtube TOS, inace nije dozvoljeno placeno reklamiranje posle odredjenih borja sati 4000 i 1000 subskrajbera jer tada krece pregled kanala i dobijanje monetizacije...
E sad ekipa na jutjubu je dvosmislena ali mi se nije desilo da nekome iukinu monetizaciju zbog mog reklamiranja. nego sto on ne bude aktivan i snimi 20 video snimaka i misli to je sve.Prodje godinu dana dok se trepne i izgubi se 4000 javnih sati u zadnjih 12 meseci.

on ne bude aktivan i snimi 20 video snimaka
Moras im objasniti,a verujem da vec jesi,to da snimaju svaka dva tri dana video i to zauvek dok imaju kanal.
Jer jedino tako mogu ostati u monetizaciji i drzati korak sa algoritmom.

Moras im objasniti,a verujem da vec jesi,to da snimaju svaka dva tri dana video i to zauvek dok imaju kanal.
Jer jedino tako mogu ostati u monetizaciji i drzati korak sa algoritmom.
Ma sve im objasnim i kazu OK i da ne sme da bude 6 meseci bez video snimaka ali kad je neko lenj ne vredi.

Recimo kod mene se desava cudna situacija.
Od 10 zadnjih postavljenih videa,nijedan nije upao u algoritam,a ranije obavezno krenu 1-2 videa.

Recimo kod mene se desava cudna situacija.
Od 10 zadnjih postavljenih videa,nijedan nije upao u algoritam,a ranije obavezno krenu 1-2 videa.
Poguraj ih preko drustvenih mreza ili preko shorts.

Poguraj ih preko drustvenih mreza ili preko shorts.
To obavezno radim sa svakim novim videom.
Nekada mi se desi da tek posle nekoliko meseci krenu naglo,a dok ne krenu ide traljavo.

Tako je.
Probo ja preko 500 puta,pa eto padne i neki viral.
Ko ne proba nista nece ni zaraditi nista.Jesi li jos na socialblade mrezi,ja sam se bio isto tamo aplicirao i primili me pre 5 godina ali sam bio nezadovoljan (slabije placali balkanske preglede) pa jedva izasao.

ali sam bio nezadovoljan (slabije placali balkanske preglede) pa jedva izasao.
Kako jedva?
Nisam ni pokusao izaci,jer slabo imam Balkanske preglede,a zamolio sam ih i da mi smanje njihovu proviziju i ucinili su mi.

Kako jedva?
Nisam ni pokusao izaci,jer slabo imam Balkanske preglede,a zamolio sam ih i da mi smanje njihovu proviziju i ucinili su mi.
Kada sam slao zahtev za raskid moralo je tacno 30 dana pre isteka ugovora.Ja zakasnim jedan dan i nece da mi prihvate.Tako je bilo pre ne znam kako je sada.
Izasao sam tako sto sam sam sebi sa drugog kanala udario copystrike i izbacili me.

Posljednje uređivanje:
Back
Na vrh